|
Notka |
|
Auto Marianna Lubisz auta i motocykle? Fascynuje cię motoryzacja? Dołącz do forum Auto Marianna, podziel się swoją pasją i wiedzą. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
karta pojazdu
czy kazde auto posiada taka karte?
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: karta pojazdu
info z neta:
Karta pojazdu w Polsce zaczęła obowiązywać od 1 lipca 1999 r. na podstawie ustawy “Prawo o ruchu drogowym”. Każdy samochód po raz pierwszy zarejestrowany po tym dniu w naszym kraju musi posiadać kartę pojazdu. Jeśli kupujemy więc używany samochód, rejestrowany na terenie Polski po 1 lipca 1999 roku, sprzedający musi dysponować kartą do swojego samochodu. Jeśli jej nie posiada, może to oznaczać, że pojazd jest np. kradziony, co uniemożliwia dalszą rejestrację. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Dot.: karta pojazdu
jak wyzej ale nie jest to regułą, zwykle samochody rejestrowane po 2000 roku maja karte pojazdu, jednak jesli urzad nie wydał karty pojazdu (nie wiem dlaczego) to w chyba dowodzie rejestracyjnym jest adnotacja ze nie wydano.
jesli zgubisz, albo ukradziono ja to w urzedzie wydadza wtórnik, ale jesli nie wydano to nie wydano i nie dorobisz. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:44.