Pilnie adwokat diabła - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-11-21, 09:54   #1
Renatamilan
Przyczajenie

Exclamation

Pilnie adwokat diabła

Witam. Czy może znacie/słyszałyście o dodbym adwokacie, czyli takim który jest skuteczny i całkowicie nie przebiera w środkach?
Jest mi taki ktoś potrzebny ,muszę odebrać byłemu mężowi ziemię którą na niego przepisałam(nie pytajcie dlaczego bo sama nie do końca wiem) bo inaczej on odbierze mi dziecko bo jest w lepszej sytuacji FINANSOWEJ a na to że nie chce płacić alimentów sędzina zapytała MNIE jak w tej sytuacji wyobrażam sobie zapewnienie dziecku bytu- wychodzi na to że sukin... który nie placi jest ok.
Wracając do tematu dla adwokata była by połowa czyli 100 tyś.
Znacie takiego adwokata?
Renatamilan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-21, 11:00   #2
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari
Dot.: Pilnie adwokat diabła

Cytat:
Napisane przez Renatamilan Pokaż wiadomość
Witam. Czy może znacie/słyszałyście o dodbym adwokacie, czyli takim który jest skuteczny i całkowicie nie przebiera w środkach?
Jest mi taki ktoś potrzebny ,muszę odebrać byłemu mężowi ziemię którą na niego przepisałam(nie pytajcie dlaczego bo sama nie do końca wiem) bo inaczej on odbierze mi dziecko bo jest w lepszej sytuacji FINANSOWEJ a na to że nie chce płacić alimentów sędzina zapytała MNIE jak w tej sytuacji wyobrażam sobie zapewnienie dziecku bytu- wychodzi na to że sukin... który nie placi jest ok.
Wracając do tematu dla adwokata była by połowa czyli 100 tyś.
Znacie takiego adwokata?
Jeżeli dobrowolnie przepisałaś na niego ziemię to nic już nie zrobisz.

[SIGPIC][/SIGPIC]
Marwari jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-21, 12:24   #3
eyo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marwari Pokaż wiadomość
Jeżeli dobrowolnie przepisałaś na niego ziemię to nic już nie zrobisz.
no właśnie - to jest oficjalnie jego nie twoje.. a że ty byś chciała to spowrotem

że w temacie powiem - kto daje i odbiera ten sie w piekle poniwiera ( sorry tak mi się skojarzyło z tytułem).

Poza tym nie rozumiem sytuacji - sądzia powiedział, ze ok on sobie może nie płacić alimentów a ty masz sie tłumaczyć co wtedy zrobisz ?! dziwne...

Prędzej czy później cmentarze są pełne wszystkich.

15.02.2017 ♥
eyo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-21, 15:17   #4
asiulkaa
Zakorzenienie

A czy tę ziemię przepisałaś w formie darowizny? Bo darowiznę można odwołać w przypadku rażącej niewdzięczności obdarowanego.
Art. 897 kodeksu cywilnego
§ 1. Darczyńca może odwołać darowiznę nawet już wykonaną, jeżeli obdarowany dopuścił się względem niego rażącej niewdzięczności.
§ 2. Zwrot przedmiotu odwołanej darowizny powinien nastąpić stosownie do przepisów o bezpodstawnym wzbogaceniu. Od chwili zdarzenia uzasadniającego odwołanie obdarowany ponosi odpowiedzialność na równi z bezpodstawnie wzbogaconym, który powinien się liczyć z obowiązkiem zwrotu.

tu linki
http://darowizny.wieszjak.pl/wykonan...darowizne.html
http://www.prawnik-online.eu/porady/...izny_wzor.html
Stary 2009-11-21, 15:56   #5
Eva ID
ForceIsStrongInThisOne...

GG do Eva ID

Dodam tylko, mam nadzieję, że rozwód nie jest z orzeczeniem Twojej winy....

I`m Proud to Be a Christian - Jestem Dumna, że Jestem Chrześcijanką

55 kg
Eva ID jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-21, 16:17   #6
tiaara
Wtajemniczenie

GG do tiaara

a czy czasem nie jest tak ze polowa ziemi jest twoja lub polowa pieniedzy za sprzedaz. jesli przepisalas ziemie w trakcie trwania malzenstwa to jest to i tak to wasz wspolny majatek czyli po rozwodzie polowa jest twoja. pozatym tak jak pisza dziewczyny darownizne mozna cofnac. nie obedzie sie bez sprawy w sadzie i nawet ich kilku ( sama w rodzinie mam sprawe o cofniecie darowizny i ciagnie sie juz pol roku i konca nie widac) ale zawsze daje ci to czas.
-i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli.

http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png
tiaara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-21, 16:37   #7
Renatamilan
Przyczajenie

Exclamation Dot.: Pilnie adwokat diabła

rozwód z winy obu stron a co do adwokata to cfnięcie na podstawie chwilowej depresji czy coś w tym stylu.Dlatego szukam najlepszego adwokata , bo wiecie że dobry zna prawo a najlepszy sędzi i lekarzy
Stary 2009-11-23, 18:29   #8
Layila
Zadomowienie

Musiałabyś być ubezwłasnowolniona albo całkowicie niepoczytalna, żeby umowę sprzedaży można było unieważnić. Tylko, że gdyby jakimś cudem udało Ci się taka pomroczność udowodnić, to dziecka z cała pewnością nie odzyskasz - jeszcze Ci prawa rodzicielskie ograniczą.

Jeśli nie otrzymałaś od męża pieniędzy za tą ziemię, to jako darowiznę - możesz ją odwołać (pod pewnymi warunkami).

Ale sąd nie bierze pod uwagę tego, jaką masz w tej chwili sytuację finansową i to czy zdobędziesz w tej chwili znaczną sumę, jest bez znaczenia. Sąd patrzy na to czy w przyszłości (jak już sie skoncza pieniądze z ziemi) będziesz w stanie zapewnić dziecku odpowiednie warunki.

A tak całkiem na marginesie, to czy to jest jedyny powód dla którego sąd przyznał dziecko ojcu? Bo to się baaaaardzo rzadko zdarza - właściwie tylko w takich przypadkach, gdy matka nie daje gwarancji prawidłowej opieki nad dzieckiem (nałogi, nieodpowiedzialność itd). Z powodów czysto finansowych - prawie nigdy.
Layila jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-26, 08:35   #9
Renatamilan
Przyczajenie

Sąd jeszcze nie przyznał mu dziecka, a miało to by być ewentualnie na czas kiedy mojea sytuacja się ustabilizuje,gdyż mieszkam w ośrodku interwencji kryzysowej i to jest powód podawany przez byłego męża-i nie ważne że to on z dnia na dzień zmienił zamki i nie wpuścił nas do domu. Od roku czekam na posiedzenie sądu dot.zasadności skargi na umożenie dochodzenia o znęcaniu psychicznym(żeby było ciekawiej dokumenty z sądu zaczęły iść na adres domu męza kiedy ja już tam nie mieszkałam a wcześniej szły na adres mojej matki).
Prawdopodobnie będę zgłaszać do prokuratora przeprowadzone w ośrodku RODK w Zduńskiej Woli badania gdyż ciągną sie za mną a jest tam stek bzdur, jedno wyklucza drugie, słowa męża są mnie przypisywane-paranoja.Na każdej sprawie wniosek o powtórne badania został odrzucony,przypuszczam że poszła tam ogromna kasa.
czy ktoś ma namiary na adwokata jak w temacie?chce sie z adwokatem podzielić na pół bo lepsze to niż nic
Stary 2009-11-26, 09:30   #10
asiulkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Renatamilan Pokaż wiadomość
czy ktoś ma namiary na adwokata jak w temacie?chce sie z adwokatem podzielić na pół bo lepsze to niż nic
Nadal nie rozumiem dlaczego chcesz wybrać rozwiązanie bardziej kłopotliwe. Przecież odwołanie darowizny w Twoim przypadku będzie o wiele prostsze i pewniejsze w skutku. Znęcanie się, nie płacenie alimentów, wyrzucenie z domu to według mnie całkowicie wyczerpuje znamiona niewdzięczności.
Stary 2009-11-26, 09:42   #11
Renatamilan
Przyczajenie

to nie jest darowizna tylko zniesienie wspólwłasności bez spłat i dopłat podpisane zaraz po podpisaniu intercyzy - i prosze żadnych pytań dlaczego bo sama nie wiem
Stary 2014-02-04, 08:42   #12
Niebieskooka arystokratka
Marszałkini II RP

Avatar Niebieskooka arystokratka

Trochę po czasie ta rada
Niebieskooka arystokratka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości