Stylista. - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-05-09, 15:50   #1
mała.mała
Raczkowanie

Stylista.

Chciałabym udać się do takiego specjalisty od wyglądu, ale kompletnie nie mam pojęcia, jak taka wizyta wygląda? Czy jest droga i gdzie szukać stylisty? Jeżeli macie już takie doświadczenia, piszcie .
Stary 2007-05-09, 16:24   #2
aguskaaa
Raczkowanie

Dot.: Stylista.

Raczej wizazysta nie stylista

Ogladam czasem taki program o metamorfozach na kanal clubb, teraz zone club czy cos w tym stylu

Sa tez inne programy w stym stylu, gdzie np wizazysta dobiera babce ubranka pasujace do jej sylwetki,a kaze wyrzucic cala szafe srarych ciuszkow
Mysle ze taka wizyta polegalaby na doborze ubranek do Twojej figury, doborze fryzurki, makijarzu

Sama mozesz zmienic swoj styl, zalzey od tego jaka masz figure
Poszperaj w necie , poszukaj wskazowek jak sie ubierac, jakie ubranka do jakiej figury, co zatuszowac, a co podkreslic nie musisz od razu ubierac sie jak inni, mozesz sama stworzyc swoj styl

Pozdrawiam

Edytowane przez aguskaaa
Czas edycji: 2007-05-09 o 16:26 Powód: bład w tekscie
aguskaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-09, 18:49   #3
201803290936
Konto usunięte

Może to pomoże: http://www.luxlux.pl/artykul/726/stylistka

Ciekawostki - o zawodzie wizażysty:
http://praca.gazeta.pl/gazetapraca/1,74896,2973728.html

I w sumie stylista i wizażysta mogą występować jako synonimy - w Polsce jeszcze jest to dosyć niesprecyzowane (używa się też terminu wizażysta-stylista). Jest jeszcze coś takiego jak personal shopper...
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-09, 20:11   #4
sylwia622
Rozeznanie

Tez kiedys o tym myslalam ale widze ze to troszke kosztuje wiec chyba sie powstrzymam
Stary 2007-05-10, 15:22   #5
kariera85
Wtajemniczenie

GG do kariera85

dobry motyw z tym stylistą- wizażystą
ile razy czlowiek sie nacina, że w czymś mu nie do twarzy czy ze cos nie gra już po fakcie wyjścia z domu
a taki by wpadl i zrobil z czlowiekiem porządek;P

każdy nad sobą pracuje jak może, ale każda wtopa boli
Starring: Cudowna Dieta Mniej Żreć
kariera85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-11, 21:59   #6
Tusz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kariera85 Pokaż wiadomość

każdy nad sobą pracuje jak może, ale każda wtopa boli
ta, zdecydowanie się zgadzam
Tusz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-11, 23:22   #7
*Antoinette*
Wtajemniczenie

Wizażysta to bardziej od makijażu, stylista od ogólnego wyglądu, tak mi się wydaje

*Antoinette* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-10, 21:03   #8
personal shopper
Przyczajenie

GG do personal shopper Send a message via Skype™ to personal shopper

Zdecydowanie raczej stylista lub inaczej personal shopper zajmuje się opracowaniem nowego wizerunku.

Praca nad Osobą odbywa sie na kilku płaszczyznach.
1.Na początku stylista umawia się z Tobą na kawę aby poznać Ciebie,Twoje oczekiwania, to czym się zajmujesz, jakie masz zainteresowania a wszystko to po to aby dookreślić Twój indywidualny styl. Jest to o tyle ważne, że nie może Ciebie on przebrać za siebie bądź osobę którą nie jesteś. Istnieje podział styli np. tradycyjny, sportowy, lub klasyczny... i wszystkie one mogą być ciekawe, atrakcyjne. To właśnie rola stylisty aby znaleźć Twój styl, uatrakcyjnić go, sprawić by nie był nijaki.
2.Stylista określa Twoją sylwetkę i uczy jakie fasony, długości, i rodzaje materiałów powinnaś nosić aby podkreślać swoje atuty i ukryć niedoskonałości. Dobiera również dodatki, długość i kolor włosów, oprawki okularów.
3.Na podstawie analizy kolorystycznej określa twoją porę roku "zasada czterech pór roku" i odpowiednią dla niej paletę kolorystyczną (ciepłą lub zimną). Pokazuje Tobie kolory"komplementu"- w tych w których wyglądasz świetnie nawet bez makijażu, kolory których powinnaś używać tylko w dodatkach i takie, których powinnaś unikać.
4. Stylista pójdzie z Tobą również na zakupy i pokaże jak wykorzystać te wszystkie zamieszczone wyżej (patrz punkt 1-3) informacje.
Wbrew pozorom nie jest to tak droga inwestycja. Weźcie pod uwagę, że jest to w przyszłości duża oszczędność czasu i PIENIĘDZY gdyż nie kupujecie już rzeczy, które potem wiszą w szafie z jeszcze nieoderwaną metką.

personal shopper jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-07, 17:53   #9
Umi
Przyczajenie

Smile Dot.: Stylista.

szukałam po forum wątku ale ono jest ogromne... napiszę więc tutaj (może nikt mnie nie pogoni ;D) otóż zainteresowały mnie usługi stylistów/wizażystów i chciałabym z takiej skorzystać w niedalekiej przyszłości ;D szukałam troche w necie i widzę że jest podział na: płatne od h (co mi sie nie podoba bo to moze strasznie drogo wyjsc) i jednorazowe 400-600zl za zakupy np. Jestem z okolic Gorzowa Wlkp i nie wiem jak znaleść dobrego styliste (i nie za drogiego) który by odmienił moj image ;D ostatnio interesuja mnie style emo, czy i na taki mozna zostac wystylizowanym? ogolnie to chodzi mi o namiary i polecenie konkretnych ludzi którzy sie tym zajmują, najlepiej w niewielkiej odległości od Gorzowa ;]
Umi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości