|
|||||||
| Notka |
|
| Auto Marianna Lubisz auta i motocykle? Fascynuje cię motoryzacja? Dołącz do forum Auto Marianna, podziel się swoją pasją i wiedzą. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
badanko???
sprawdzałam w wyszukiwarce no ale jak byl taki teamt to mnie przezuccie
mam takie pytanko mam bardzo małą wade wzroku jakies po 0.5 na oczku no ale nie nosze okularów no bo poprostu nie lubie i pytam jak wygladaly u was badania na prawo jazdy czy sprawdzali wzrok na tej tablicy z literkami czy nie?? Ta wada mi nie utrudnial dotychczas zycia siedze w skzole na ostatnich lawkach przewaznie i widze z tabalicy. prosze o szybko odpowiedz
|
|
#2 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: badanko???
u mnie była ta znienawidzona tabliczka z literami
![]() Mam wadę 1,2, czyli sporo większą niż Ty, ale też nie noszę okularów- wada mi zupelnie nie przeszkadza. Nie martw się, z Twoją wadą nie bedziesz musiała miec prawa jazdy z okularami. Ja też nie muszę
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
dzieki
nie no ja jezeli mi to bedzie przeszkadzalo w jezdzeniu to napeweno pojde do okulisty po okulary ale jezlei mozna jeszcze tego uniknac to dlaczego nie najwazniejsze to by nie sprawiac zagrozenia na drodze ![]() ale caly czas prosze o odp
"co by nie napisać zawsze to będą tylko słowa" ![]() Edytowane przez Justa30_1990 Czas edycji: 2008-06-22 o 11:43 |
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
up up
|
|
#5 |
|
Zadomowienie
|
a co jeszcze konkretnie chcesz wiedziec?
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
Albo powiedz instruktorowi (a raczej wlascicielowi osrodka), ze masz wade i wysle Cie do odpowiedniego lekarza
.Chociaz wydaje mi sie, ze i tak nie bedziesz miec zadnych problemow. Ja mam -3 i -1.5 i miakam chyba na 5 lat p.j. "wypisane". A pozniej mnie uswiadomil kierownik, ze gdybym mu powiedziala, to bym miala bezterminowe . He, coz zrobic, przyjdzie mi tylko bulic za te 2 lata znowu za badanie+wydanie nowego prawa jazdy.
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
no jak to jest u innych im iwecej opinni tym bardziej mozna sie zorientowac jak to w wiekszosci przebiega
|
|
#8 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Kto z okularami ten od razu do okulisty - też tablica oczywiście + wywiad okulistyczny . Na codzień nie noszę okularów, ale z tablicy bym nie przeczytała bez,więc byłam u okulisty. Ważność badań na 10 lat, po tym czasie nowe badania i wymiana prawka. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
0,5 to żadna wada, sporo osób taką ma, ja także i nie noszę okularów, ani nie utrudnia mi to prowadzenia. Inaczej, jeśli masz astygmatyzm, bo to akurat może mieć wpływ na prowadzenie auta.
Tabliczka jest na badaniach, ale ja z tym moim 0,5 widzę te literki z dołu luuuuzik
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nosze okulary tylko do ogladania tv
a że na kursie kiedy wywolywali nas na badanie akurat ogladalismy film, to... Zagapilam sie i poszlam tam w okularach . Wtedy już nie było gadania. Badanie z tabliczką, w efekcie prawo jazdy bezterminowe ale z koniecznoscia jazdy w okularach . Nie stosuje sie do tego, przez ponad rok nie mialam jeszcze zadnej kontroli policji wiec nie wiem jak moga zareagowac na brak okularow.
|
|
#11 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Raczkowanie
|
a wiec juz po badaniu
![]() lekarz tylko pytala czy np. mam jakiews problemy z ukladem krwionosnym, oddechowym czy mialam operacje czy nosze okulary czy przyjmuje na stale jakies leki itd. nie bylo badania wzroku i wszystko oke dzieki za odpowiedzi nie bylo ich az tak duzo ale zawsze
|
|
#13 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Raczkowanie
|
kazdy poprostu powinien miec swoj rozum i tyle chyba to wlasnei kierowcy najbardziej zalezy na tym zeby nie spowodowac ani nie brac udzialu w wypadku
|
|
#15 |
|
na drugie mam Irena
|
ja mam wadę 0,7 a przy badaniach lekarz się tylko pytał dobrze widzisz tak to dobrze jeszcze wtedy nie nosiłam okularów teraz tak czuję się pewniej bo z daleka nie widzę znak czy pieszy
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#16 |
|
Zakorzenienie
|
Nigdzie nie znalazłam więc pytam tu: jak wyglądają badania lekarskie na prawo jazdy?
|
|
#17 |
|
Raczkowanie
|
tablica do odczytywania tych literek,
badanie rownowagi przez dotykanie palcem czubka nosa ( przy zamknietych oczach) i jeszcze jakies jedno cwiczenie ale nie pamietam badanie czy jest sie daltanista czy nie tzn byla ksiazeczka i w srodku byly wykropkowane pewne ilustracje i trzeba bylo powiedziec co sie na nich widzi, np motylki pytania odnosnie czy palisz, choroby, alergie itp i chyba tyle jak cos mi sie przypomni to napisze
|
|
|
#18 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Auto Marianna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:17.

. 

. Wtedy już nie było gadania.
. Nie stosuje sie do tego, przez ponad rok nie mialam jeszcze zadnej kontroli policji wiec nie wiem jak moga zareagowac na brak okularow.