|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
żółte wnetrze dłoni
dziewczynki mam pytanie
![]() od jakiegos czasu, sporego czasu wnetrze moich dłoni jest zóltawe... i nie wiem dlaczego??? podobno jak sie duzo beta karotenu dostarcza do organizmu to tak jest ale włansie chodzi o to ze ja go duzo nie dostarczam.. i włąsnie nie wiem daczego moze tak byc,,,hmmmm jak myslicie? ![]()
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: żółte wnetrze dłoni
Może to głupio zabrzmi, ale używasz samoopalacza? W sensie, jeśli tak, czy dobrze domywasz po nim ręce? Przepraszam bardzo, ale to mi pierwsze przyszło do głowy
![]() Spróbuj zrobić peeling dłoni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
he o zapomniałąm dodac ze nie uzywam;pw gole;p
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
no a moze jednak ten karoten;>? wcale duzo go nie potrzeba jak po sobie zauwazylam
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#5 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
KONIECZNIE zrób badania poziomu bilirubiny we krwi. Mój TŻ zrobił na polecenie lekarki, którą zaniepokoiła żółta skóra wnętrza dłoni. Okazało się, że ma stale wysoki poziom bilirubiny, zwie się to zespół Gilberta i jest to wada genetyczna. Czyli prędko do lekarza pierwszego kontaktu, badania krwi i jeśli bilirubina będzie wysoka, dostaniesz skierowanie do hepatologa. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Sprawdź czy stopy też masz żółtawe- jeśli tak to po prostu za dużo karotenu, a jak nie to nie wiem co to może być
![]()
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;10153040]KONIECZNIE zrób badania poziomu bilirubiny we krwi.
Mój TŻ zrobił na polecenie lekarki, którą zaniepokoiła żółta skóra wnętrza dłoni. Okazało się, że ma stale wysoki poziom bilirubiny, zwie się to zespół Gilberta i jest to wada genetyczna. Czyli prędko do lekarza pierwszego kontaktu, badania krwi i jeśli bilirubina będzie wysoka, dostaniesz skierowanie do hepatologa.[/QUOTE] Popieram w 100%! U mnie tez objawialo sie to np zazolconymi bialkami oka i wlasnie skierowano mnie na badania poziomu bilirubiny. Wtedy sie okazalo, ze mam zespol Gilberta. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:46.