|
Notka |
|
Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Płaskie u nasady
Próbowałam znaleźć coś o włosach płaskich u nasady ale nie znalazłam.. Jak jest to prosze o linka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Płaskie u nasady
suszenie głową do dołu a potem podtrzymanie lakierem?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
A moze spac z ananasem na glowie?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
ananas -> kucyk, związany wysoko, na czubku głowy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Ja tez niestety mam ten problem, z tym ze moje wloski sa geste i podatne na wilgoc. Za kazdym razem najpierw wloski lekko podsuszam, pozneij glowa w dol susze, prostuje, a na sam koneic delikatnie tapiruje, czyli oddzielam pasemeczko, troszke "potrzepie" grzebieniem -> lakier -> chwilke odczekac i pozniej przeczesac
![]()
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
oj.. Dziewczyny ja polecam zakup grzebienia do tapirowania i dobrego lakieru. Weźcie pasmo włosów, grzebień do tapirowania połóżcie pod to pasmo, nie na wierzchu (bo wtedy będzie to niezbyt dobrze wyglądać, a chodzi nam o to żeby to tapirowanie było jak najmniej widoczne). Teraz tapirujcie włosy możliwie jak najbliżej nasady. Potem spryskajcie to lakierem i gotowe. To jak bardzo chcecie mieć uniesione włosy możecie sobie regulować, jedne natapirują mniej, inne bardziej, ogólnie chodzi o to żeby sprawiało to takie wrażenie, że mamy dwa razy wiecej włosów na głowie i że są one niesamowicie puszyste
![]()
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Mi też ciężko podnieść włosy.... aktualnie mam na górze mocno wycieniowane i poza suszeniem z głową w dół tapiruje je i spryskuje lakierem... co prawda długo się nie trzyma ale jednak już coś...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
BAN stały
|
Ja mam grube, baaaardzo gęste, falowano-kręcone włosy. Niestety falowano-kręcone sa dopiero od połowy długości i gdybym ich na czubku nie podnisiła, wyglądałabym jak pani z lat 20-tych
![]() Mój patent jest prosty: wałki. Po umyciu włosów nawijam włosy u góry głowy na najgrubsze z możliwych dostępnych wałków (mam ich 6 sztuk). Moje mają ok 7 cm srednicy, to sa naprawde olbrzymy ![]() ![]() Do snu zdejmuję, a rano mam ślicznie podniesione włoski. Efekt utrzymuje się cały dzień ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:32.