|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Na odczepnego
Zacznę od tego,że stronę przeglądam w całości codziennie, czasem nawet kilka razy i o czywiście najciekawsze jest forum dyskusyjne. Kilka razy sama coś napisałam, jednak denerwuje mnie,że niektóre z Was- zamiast udzielić odpowiedzi odsyła do KW czy starych wątków. Większośc z nas, a przynajmniej ja- zwykle z tymi wiadomościami już się zapoznała, teraz chce jednak porozmawiać z kimś, kto wypróbował już jakiś kosmetyk na własnej skórze. Dla mnie- osoby która poza pracą i rodziną- nie ma już czasu na życie towarzyskie, taki kontakt wirtualny z inną osobą jest ważny, dlatego apeluję, żeby nie ucinać wątków, bo wydają nam się nudne lub przewałkowane. Ciekawa jestem Waszej opini na ten temat. Pozdrawiam gorąco
|
|
|
|
|
#2 |
|
Gość
|
Re: Na odczepnego ???
Hm... tytul sugeruje, ze odpowiadajacej osobie nie chce sie odpowiadac, a moim zdaniem wyglada to nieco inaczej.
Otoz podanie w odpowiedzi linku do jakiejs tam wypowiedzi nie jest zamknieciem calej dyskusji, ale wprowadzeniem do niej dodatkowego wpisu, o ktorym pytajaca osoba mogla nie wiedziec. Nie moge sie zgodzic, ze zamyka to dyskusje... Forum ma prawie 75000 postow, wiele z nich jest odpowiedziami na zadawane juz pytania. Dlatego ja raczej bylbym wdzieczny za wskazanie czyjejs juz istniejacej wypowiedzi i nie przypisywalbym temu zadnego negatywnego wydzwieku. |
|
|
|
|
#3 |
|
Zadomowienie
|
Re: Na odczepnego
Taak, niedawno zaczynając każdy nowy wątek miałam trochę wątpliwości czy oby ktoś nie napisał o tym wcześniej. Ale teraz juz tak nie jest, a sądzę, że te odsyłanie do innych wątków nie jest na odczepnego a tak po prostu, żeby pomóc. Nie sądzę aby wynikało to ze złych intencji, a właśnie z chęci pomocy. Ale wiem po swoim przykładzie, że fajniej jest jeśli ktoś odpowie właśnie tobie a nie odeśle cię gdzies do innego wątku, bo wtedy masz poczucie „indywidualności” – że ta rada jest napisana z myślą o tobie itp.
|
|
|
|
|
#4 |
|
Przyczajenie
|
Na moim przykładzie wyglądało to tak: miałąm wątpliwości jaki kupić kosmetyk- chodziło chyba o samoopalacz- odpowiedż brzmiała że nie dość dokładnie czytam forum bo sprawa była już poruszana kilkakrotnie. A moja rada jest taka- jeśli kogoś temat nie interesuje- niech nie czyta i nie odpisuje. Jeszcze raz pozdrawiam i tym razem dołączam buziaczki
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
ja odpowiem za siebie.
czasem piszę, że dany wątek był już poruszany [czasem "podczepiam" linki] ale robię to "z troski" często dodając "jak nie znajdziesz tam informacji pytaj dalej". wydaje mi się, że opinia iż ktoś pisze odpowiedź "na odczepnego" jest krzywdząca, gdyż widać w tym zaangażowanie. "zajrzyj tam", "przewertuj", "popatrz tam i wróć"... jeśli jednorazowo spotkałaś się z niemiłym kometarzem to bardzo mi przykro, ale jesli odsyłanie globalnie uważasz za zły nawyk to tym bardziej mi przykro, bo napisanie posta [którego można nie napisać] to wyraz troski koleżanek wizażanek, które pamiętają, że braly kiedyś udział w podobnej dyskusji i znajdowały się tam cenne informacje..
|
|
#6 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
Ja też naprawdę nie widzę nic niestosownego w podaniu linka do archiwalnych wątków; proszę weź pod uwagę, że : 1/ Są wakacje - a to znaczy, że niektóre osoby, które zazwyczaj udzielają odpowiedzi, rzadziej zaglądają na strony - ale często użytkowniczki pamiętają że temat był już ciekawie omówiony, więc chociaż nie czują się na siłach żeby udzielić odpowiedzi - podrzucają linka 2/ Bardzo, bardzo dobrym zwyczajem wydaje mi się korzystanie z wyszukiwarki na forum (po to powstała 3/ To jest publiczne, niekomercyjne forum; mnóstwo wspaniałych osób poświęca swój prywatny czas, żeby tu bywać i pomagać innym; Ale nie wymagajmy zbyt wiele - czy można wymagać, żeby ktoś cierpliwie odpowiadał na TO SAMO pytanie po raz 10-ty ? 50-ty? Osobiście nie miałabym śmiałości 4/ Kiedy ja sama chcę się czegoś dowiedzieć, uzywam najpierw wyszukiwarki - czytam archiwalne posty na forum, newsy, artykuły. Wstyd powiedzieć - jestem jednym ze starszych bywalców wizażu, a nie przeczytałąm jeszcze wszystkich atykułów od deski do deski ! pozdrawiam ciepluśko!
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:15.