![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
fałszywe opakowania
Czy znacie polskie kosmetyki, których opakowania przypominają produkty firm selektywnych (na pierwszy rzut oka)? Piszę na ten temat artykuł i zbieram informacje.
Do tej pory znalazłam analogie dotyczace zapachu, a nie opakowania w przypadku wód toaletowych Polleny Ewy i Diora. Czekam na pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Re: fałszywe opakowania
hihi cała seria jest taka tych wód podróbek opakowanhttp://www.pollenaewa.com.pl/ramka_nowosci.html
hihi elizabeth arden wogól rózne motywy hihi |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Chyba ktos pisał o firmie Apis, która podrabia opakowania tj firmy Dead Sea cos tam, chodzi o to błotko, a wód jest pełno, np. mój kolega chetnie spryskiwał sie perfumami do złudzenia kezno, ale to było Kezno tanaka, Bushido, pełno takich tam przeketów, jak słynny Abibas zamiast Adidas.
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Dziękuję i proszę o jeszcze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Ponawiam prośbę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
kiedyś był dezodorant, który naśladował Amarige.. ale nie wiem czy jeszcze jest. opakowanie było w takich kolrach jak Amarige i zapach też podobny. pomyślę
![]()
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
hmm te tubeczki...juicy tubes lancome, te błyszczyki rimmela, najnowsze maybelline, loreala, avonu...Toż to niemal to samo opakowanie, szczegolnie tyczy sie to juicy tubes i rimmel
![]() Hmm a tak w ogóle to strasznie mnie smieszy i denerwuje to że w oriflame i avonie pojawiają sie prawie te same produkty, tylko inna cena i czasami inne opakowanie...np. krem mleko i miod, cala ta seria little blossom podobna jest do takiej dla dzieci z oriflame, a już dublem ze tak to nazwe jest sztyft sloneczny z avonu i oriflame - toż to chyba nawet te same opakowanie! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
chi chi. Maybelline i Lancome to jedna banda, a że chcą sprzedać ten sam kosmetyk i bogatym i mniej bogatym to robią prawie to samo dla obu grup - ale to nie podróbki i nie polskie
![]()
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
A czy kolorówka Bell nie kojarzy Wam się z Estee Lauder (spotkałam się z taką opinią). W dalszym ciągu czekam na więcej skojarzeń
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Mnie się kolorówka Bell jakoś nie kojarzy z Estee Lauder, mam tu na mysli lakiery i błyszczyki
![]() Hmm, a powiedz czemu Cię to tak interesuje ??? ![]() ![]() ![]()
![]() |
#11 |
Gość
|
Halszko
A jak już napiszesz, to podrzucisz nam do publikacji? ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
Hm, to na użytek zainteresowanych firm, których produkty, lub raczej opakowania podrabiane są przez znane polskie firmy. Niektórzy polscy producenci uważają, że nikt nie złapie ich "na gorącym uczynku" (np. Pollena Ewa) ale do czasu.
Powstanie właściwie nie artykuł lecz badanie marketingowe dotyczące tego problemu - jeżeli uda nam się (mnie i mojemu narzeczonemu, któremu zlecono to badanie) znależć wystarczająco dużo informacji. A jesteśmy na dobrym tropie... Pozdrawiam H. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Ja też spotkałam jedna podróbę. Jako, że jestem fanką Yves Rocher śmiem twierdzic, że się trochę znam na ich opakowaniach. I tak w oczy rzucił mi się Fortel Biellendy. Identyczne opakowanie , choć prócz czerwonych są bodajże jeszcze zielone i niebieskie wersje, tego samego opakowania. Ten nieszczęsny Fortel jest wierną kopią Serum Vegetal Force + Yves Rocher. Pogrzebię w necie. To może przedstawię w tym wątku obie wersje na zdjęciach.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Dorzucę Miraculum
![]() A seria Miraculum Young, szczeg. krem-żel normalizująco-matujący http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...ls&itemid=3810 do złudzenia przpomina mi jakiś inny, Garniera bodajże, ale nie mogę sobie teraz przypomnieć co to było. Jak znajdę to dam cynk ![]() Buziaki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Ula napisał(a):
> Jak znajdę to dam cynk ![]() O, znalazłam coś na tą nutę, może się czepiam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
hmm dla mnie troche veet i pharmacf...jakby podobny pomysl, i opakowanie takie jakeis veetowskie...
i tonik bielendy i garniera - prawie ten sam wyglad opakowania... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
pharmacf to prawie to samo co veet, tzn te veetowskie opakowania i pianki...
no a bielenda i garnier - ta sama kolorystyka i podobne opakowanie... cos tu chyba nie gra? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Youare - dla mnie te pianki zasadniczo sie różnią.
Łączy je tylko to, ze są w piance i pastelowe kolory charakterystyczne dla większości produktów dla kobiet - ale różnią sie na pierwszy rzut oka. Bielenda faktycznie przypomina Garniera, ale jak znam życie udowodnienie podróbki będzie niemożliwe - różnią się jednak np. kolorem nakrętki i układem napisów - sam przyblizony kształt to za mało. O podróbkach mogłybyśmy mówić, gdyby polska firma miała np. znak graficzny zbliżony do firmy obcej jak ten Abibas - tego tu nie ma. Najlepszym przykładem jest Miraculum - Lancome Ulki: - podobna kolorystyka - podobny kształt opakowania - podobny znak graficzny - zbliżona nazwa produktu - przynalezność do tej samej grupy produktów, tu - zapachów dla kobiet Bez spełnienia tych warunków mozna mówić tylko o podobieństwie, nie o podróbkach - a to nie to samo ![]()
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Ale jedno jest do buzi, drugie do ciała...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
Hmm Lejuś, ale Babci chodzi o zapach, ten od Lancoma Miracle i zapach Miraculum...
A i Halszka się pytała jedynie o podobieństwo opakowań, a nie skład, zastosowanie bądź szczegóły... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Wiem, z zapachem się zgadzam, choć nie do końca - bo nie ma tu firmy polskiej. Ale zobacz, Babcia też zanegowała przykład pianek, bo są do czego innego...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
lejka napisał(a):
> Ale jedno jest do buzi, drugie do ciała... ![]() Tak, tak, ja wiem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
lejka napisał(a):
> Ale zobacz, Babcia też zanegowała przykład pianek, bo są do czego innego... Ale tu chodziło tylko o opakowanie i te pianki wyglądają jak od jednego producenta, z jednej serii... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
youaresowonderful napisał(a):
> Ale tu chodziło tylko o opakowanie i te pianki wyglądają jak od jednego producenta, z jednej serii... Mówiłam o opakowaniu tych pianek - nie wygladają jak od jednego producenta, różnią się kształtem opakowania i kolorystyką. ![]()
![]() |
#25 |
Zadomowienie
|
a dla mnie sa podobne, a szczegolnie kolorystyka...opakowanie troche inny ksztalt, bo w jedntym miejscu sie zweza a potem rozszerza ale wg mnie podobne
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Rozeznanie
|
Mnie się skojarzyły polskie kosmetyki naśladujące polskie kosmetyki
![]() Na przykład Kolastyna przypomina Dax Cosmetics. A ostatnie reklamy tej nowej serii Soray'i kojarzą się z Erisem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Rozeznanie
|
pierwsze i drugie zdjęcie Dax Cosmetics, trzecie Kolastyna
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Rozeznanie
|
1 dax
2, 3 Kolastyna |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Ooo, rzeczywiście...
A zauważyłuyście, że ostatnio wsystkie polskie formy wypuszczają nowe serie przeciwzmarszczkowe i dla kobiet po 25 roku zycia? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Re: fałszywe opakowania/ do lejki
może jak kupują hurtowo komponenty od zachodnich firm to negocjuja większe zniżki
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:13.