|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() 12kg - powoli, zdrowo. Niezbędne wsparcie!
.
Edytowane przez duska912 Czas edycji: 2009-01-31 o 16:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: 12kg - powoli, zdrowo. Niezbędne wsparcie!
czesc Duska.mam propozycje....dolacz do nas.szukaj DO ZRZUCENIA 7 KG KTO SIE PRZYLACZA.Mamy fajna grupe i moze ci sie spodoba....pozdrawiam
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Oj, kochana znam ten ból. Spojrzeć w lustro i wreszcie zobaczyć kogoś, kto wydaje Ci się fajny. Nie patrzeć na ciało z obrzydzeniem.
Wierzę w Ciebie, wierzę w Ciebie z całych sił! I mam nadzieję, że osiągniesz swój cel. ! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() pt zelixa. Nie wiem czy wiesz ale każdy kto ma nadwage ponad 20 kg może od lekarza otrzymać lek pod nazwą zelixa lub meridia i pod kontrola lekarza chudniesz..... Ja w przeciągu 2 miesięcy schudłam 14 kg....Przy diecie MŻ ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
To ja Ci coś wkleję (mnóstwo tego jest na internecie) wpisz tylko MERIDA, LUB SIBUTRAMINE:
Meridia (sibutramine), lek przeciw otyłości, może być przyczyną poważnych kłopotów ze zdrowiem. Sibutramina może powodować objawy uboczne, m.in. suchość w ustach, bezsenność, zaparcia, utratę apetytu, kołatanie serca, wzrost ciśnienia tętniczego - ostrzegają organizacje konsumenckie w Stanach Zjednoczonych. Przeciwnicy leku argumentują, że ryzyko związane z przyjmowaniem sibutraminy jest niedoceniane, a sam preparat nie gwarantuje trwałej utraty kilogramów. Głównym zarzutem pod adresem leku jest to, że podnosi ciśnienie krwi, a tym samym zwiększa ryzyko zawału serca i udaru mózgu. Trzeba jednak pamiętać o wpływie leku na ciśnienie - dodaje profesor. - Nawet niewielki wzrost rozkurczowego (dolnego) ciśnienia tętniczego zwiększa ryzyko choroby serca o 6, a udaru mózgu aż o 15 proc. - ostrzega Hensrud. U wiecej niz 10% pacjentow dochodzi do suchosci w ustach, bezsennosci, zaparc. Przyjmowanie tych preparatow z innymi medykamentami moze prowadzic do znacznego podniesienia cisnienia i wzrostu czestotliwosci bicia serca. Na swiecie zanotowano co najmniej 34 wywolanych Sibutraminem przypadkow smiertelnych. Działania niepożądane, takie jak suchość w jamie ustnej, bóle głowy, zaparcia, bezsenność i pobudzenie, były na ogół łagodne. Obserwowano średni wzrost skurczowego i rozkurczowego ciśnienia tętniczego krwi od 1 do 3 mm Hg, a średnie przyspieszenie częstości tętna wynosiło od 3 do 7 na minutę. Przeciwwskazaniem do stosowania sibutraminy są zaburzenia rytmu serca i niewyrównane nadciśnienie krwi. Nie należy stosować sibutraminy u osób stosujących leki przeciwdepresyjne, neuroleptyki, leki przeciwmigrenowe, opioidy. Jaskra, ciężka niewydolność wątroby i nerek stanowią przeciwwskazania. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
![]()
Aby zakończyc ten spór.. podkreslam Meridie czy zelixe bierze sie tylko pod kontrola lekarza... Ty akurat przytoczyłas najbardziej drastyczny artykuł.. Ok dobrze tak uwazają przeciwnicy tego leku...
Ja poniżej przedstawiam inne stanowisko (tez z internetu)... Na całym świecie sibutraminę przyjmuje ponad 8,5 mln osób. Odsetek działań niepożądanych jest więc mniejszy od tysięcznej promila. Poza tym żadnego zgonu nie można z pewnością powiązać z zażywaniem naszego preparatu - twierdzi dr Eugene Sun, wiceprezes Abbotta. Z jego obliczeń wynika, że nawet gdyby lek rzeczywiście był przyczyną śmierci, to ryzyko wynosi zaledwie 2,1 na każde 100 tys. osób zażywających Meridię. Tymczasem z badania Nurses Health Study, które objęło ponad 100 tys. kobiet wynika, że sama otyłość jest związana z ryzykiem zgonu równym 400 / 100 tys. Otyli częściej chorują na serce, cukrzycę czy nadciśnienie. Zmniejszenie masy ciała to dla nich często jedyna szansa na uniknięcie poważnych kłopotów ze zdrowiem. Pozdrawiam i zakańczam dyskusje ![]()
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Dobrze. Bierz co chcesz. To nie moje zdrowie. Jednak ja uważam, że najlepiej chudnąć po woli, ale bez efektu jojo. Drastyczne chudnięcie powoduje różne niepożądane skutki. Tyło się kilka lat, to nie można schudnąć w jeden, dwa tygodnie. Dlatego ja polecam standardowo ograniczyć jedzenie i ruszać się, jak najwięcej się ruszać. A wszystkie chemikalia zostawić na bok, bo po co sobie tym psuć żołądek? A po odstawieniu otrzymać efekt jojo? Nie warto, naprawdę nie warto.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Swieta racja Marzeniatko....jobu33 nie mozesz namawiac inne osoby ktore chca zdrowo i powoli schudnac,do brania jakichs prochow! to nie o to chodzi! jedzenie jest lekarstwem,zacznij zdrowo sie odzywiac,male ilosci bez przejadania sie zobaczysz jak schudniesz bez tabletek.no chyba ,ze sa inne problemy zdrowotne,ale wtedy lekarz przepisze leki na ten problem,a nie na odchudzanie!
![]() |
![]() |
#11 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Z Meridią przeszłam takie historie, jakich nikomu nie życzę... Duska, ja też mam 12 kg do zrzucenia! ![]()
![]() |
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Witaj Topcia06, cieszę się że tu jesteś
![]() ![]() A ćwiczysz może? Ja staram się biegać i od kilku dni ćwiczę wszystkie 8minutówki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
Ja ćwiczę dość niewiele. Rower lub basen jakieś 3 razy w tygodniu. Staram się około 5 razy w tygodniu robić brzuszki i ćwiczenia wzmacniające mięśnie brzucha. Bo brzuszek to moja największa zmora
![]() W czasie roku szkolnego mam dwa razy tygodniowo treningi plus trzy razy w tygodniu WF ( ja mam na wuefie normalną godzinę aerobiku ![]() Do tego od dłuższego czasu jem regularnie 5 posiłków. Skrobia odeszła w zapomnienie... Żadnego pieczywa, ryżu, makaronów, ziemniaków... Chyba, że raz w tygodniu, przy jakiejś "ważniejszej" okazji. I dużo białka, błonnika i warzyw ![]()
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
Otyłe kobiety mają gorzej niż mężczyźni
Wystarczy, że kobieta nieznacznie przytyje, a spotyka się z dyskryminacją. W odniesieniu do otyłych mężczyzn tolerancja jest o wiele większa - podaje amerykański periodyk medyczny. To tylko jeden z wniosków płynących z badań przeprowadzonych przez ośrodek badań nad żywieniem i otyłością (Rudd Center for Food Policy and Obesity) przy amerykańskim uniwersytecie Yale. Wyniki opublikowano w sierpniu w International Journal of Obesity. Z badań wynika m.in., że dyskryminacja kobiet ze względu na otyłość występuje równie często jak na tle rasizmu. Do niesprawiedliwego traktowania z powodu odbiegającej od normy wagi dochodzi częściej niż w przypadku dyskryminacji na tle orientacji seksualnej, narodowości, fizycznej niepełnosprawności czy przekonań religijnych. Jak zauważa współautorka badań Tatiana Andreyava, dyskryminacja ze względu na otyłość nadal "spotyka się ze społecznym przyzwoleniem".
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:39.