|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Orange - limit antybill shock
Witajcie
![]() Czy możecie mi powiedzieć co oznacza limit antybill shock w sieci Orange? Nigdy w rozliczeniu na stronie tego nie miałam a tu nagle pojawił się taki limit na 250 zł. Pani w Orange sama nie umiała mnie poinformować telefonicznie co to oznacza. Może ktoś z was wie?
Some say love it is a river That drowns the tender reed. Some say love it is a razor That leaves your soul to bleed. Some say love it is a hunger An endless, aching need I say love it is a flower, And you it's only seed........... -The Rose- |
|
|
|
|
#2 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Orange - limit antybill shock
Może masz telefon na abonament? Po nazwie, myślę, że to jakiś limit, który zabezpiecza przed tym, abyś nie dostała zbyt wysokiego rachunku.
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
A masz jakąś kwotę podaną obok tego limitu?
|
|
|
|
|
#4 |
|
Wtajemniczenie
|
właśnie ja przed chwilą zauważyłam, że u mnie jest tak samo tyle, że 240zł
też nie wiem co to oznacza
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Przy telefonie na abonament operator wyznacza Ci pewien "limit kredytowy", jaki możesz wykorzystać. Chodzi o to, żeby nagle rachunek nie wynosił np. 5000 zł.
Wcześniej część operatorów po przekroczeniu jakiejś kwoty X w danym okresie rozliczeniowym prosiło o wpłatę części kwoty przyszłego rachunku. I to miało miejsce w sytuacjach nietypowych. Np. co miesiąc miałaś FV na 50 pln a tu nagle po tygodniu już jest 300 zł. Wtedy dzwonili z prośbą o wpłatę. Widocznie w orange masz kwotę limitu 240 zł z automatu. To tańsze niż telefony konsultantów
|
|
|
|
|
#6 |
|
Przyczajenie
|
Antybill shock dotyczy roamingu danych. Ponieważ telefony coraz częściej same pobierają dane bez naszej wiedzy (chyba że wiemy gdzie to wyłączyć) i często się zdarza, że w czasie pobytu za granicą nagle telefon 'sam' nastuka kilkaset złotych, usługa ta ma na celu powstrzymać 'galopujące wydatki'. Limit z automatu wynosi 240PLN, można go zmienić w każdej chwili z konsultantem Orange (np. na wyższy).
Fajna sprawa, mi kiedyś telefon pochłonął w tydzień blisko 1000 złotych, kolejny wyjazd z blokadą był już przyjemniejszy finansowo. Pozdrawiam! |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:34.