|
Notka |
|
Techniczne dla katalogu kosmetyków Forum techniczne - obszar katalog kosmetyków. Tutaj zajmujemy się obsługą techniczną katalogu kosmetyków: "Kosmetyk Wszech Czasów". |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
KW - do Zło
Witam, mam pytanko odnośnie zgłaszania do KW kosmetyków dostępnych za granicą. Częściowo mieszkam w Holandii, częściowo w Polce, i wiele z kosmetyków, które kupuję w Holandii jako nowości, po jakimś (6 miesięcy - rok) czasie trafia też na nasz rynek. Chciałabym ustalić, czy w związku z tym mogę je zgłaszać? I w jaki sposób?
Dodam, że link w kodeksie pudernic '1. Upewnij się, że kosmetyk który chcesz zgłosić jest dostępny na rynku' mi się nie otwiera (ale mam linuksa/debiana, i może to dlatego). pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Re: KW - do Zło
sorry, właśnie zauważyłam, że pomyliłam forum.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
joannea napisał(a):
> Witam, mam pytanko odnośnie zgłaszania do KW kosmetyków dostępnych za granicą. Witaj Joasiu ![]() Mozesz zgłaszać takie kosmetyki, musisz jedynie zaznaczyć w zgłoszeniu, że jest dostępny np. w UE. W tytule zgłoszenia podaj nazwę oryginalną kosmetyku, a w nawiasie polskie tłumaczenie , np. szampon regenerujący, odżywka do rzęs itp. W samym zgłoszeniu pamiętaj o podaniu pojemności kosmetyku (np. 50 ml) i najlepiej podaj jego cenę w euro - będize to wskazówka dla dziewczyn odnośnie poziomu kosztów ![]() ![]() ![]() W załączeniu interesujący Cię fragment kodeksu ![]() Gdybyś miała inne pytania, wal śmiało ![]() ![]()
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
A, Babciu to teraz ja mam pytanie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
youaresowonderful napisał(a):
> A, Babciu to teraz ja mam pytanie ![]() ![]() ![]() Na pierwsze pytanie tak, na drugie też tak, Słoneczko ![]() Jak nie podawałaś, zawsze możesz zacząć, a podawanie składu ułatwia życie: a/ dziewczynom z alergiami, które wiedzą, co je uczula (np. perfumowanie - sporo kosmetyków dla alergików ma w składzie perfum albo fragrance, albo inne zwiazki, np. samoopalacze, obecne nagminnie w składach - ale nie w opisach - kosmetyków po opalaniu) - mogą wtedy od razy sprawdzić skład b/ Basi Kwiatkowskiej - Basia nie zna wszystkich składów - im więcej ich będzie w KW, tym łatwiej będzie jej odpowiadać na niektóre pytania ![]() ![]() Część osób faktycznie z tego nie korzysta - ale jak na wizażu pojawi się słownik kosmetyczny, będzie można sprawdzić, co zawiera wybrane mazidełko ![]() Podawanie składów nie jest naturalnie obowiazkowe, ale mile widziane ![]() ![]()
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Bardzo bardzo serdecznie dziękuję za rozwianie moich wątpliwości!!!
Mam nadzieję, że teraz moje zgłoszenia będą naprawdę ok ![]() wielka buźka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:47.