![]() |
#1 |
Gość
|
Jak przyspieszyc ladowanie stron
Serfujac dosc czesto po wybranych stronach mozecie znacznie przyspieszyc ich ladowanie do przegladarki. Przyspieszenie polega na tym, ze przegladarka nie probuje dwa razy ladowac tego samego pliku graficznego, ale korzysta z kopii na dysku twardym.
Szczegolnie polecam to posiadaczkom "dzwonionych" modemow, poniewaz surfowanie po internecie (i naszych stronach rowniez) jest wtedy ZNACZNIE szybsze. Ustawienie tego jest relatywnie proste, postaram sie podpowiedziec jak to wyglada w przegladarce MS Internet Explorer serii 5.xx i 6.xx, ktore sa obecnie najpopularniejsze. To do rzeczy [img]icons/icon7.gif[/img] 1. W menu Narzedzia musicie odnalezc polecenie "Ustawienia Internetowe" (ang. Internet Options) 2. Kliknij na te ustawienia 3. W zakladce Ogolne sa ustawienia Plikow Tymczasowych, kliknij na klawisz Ustawienia (w niektorych wersjach klawisz ten nazywa sie "Zaawansowane") 4. W liscie wybierz pozycje "Za kazdym uruchomieniem Internet Explorer" i kliknij na Zastosuj a potem na OK. Moze okazac sie, ze juz wczesniej mialas to wlasnie tak ustawione, ale w innym przypadku na pewno zauwazysz poprawe w predkosci ladowania sie stron. Potem wroc na nasze strony i przejdz kilka razy pomiedzy roznymi stronami. Lepiej? [img]icons/icon35.gif[/img] Zlo |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Re: Jak przyspieszyc ladowanie stron
Mam anglojezyczne oprogramowanie i za zadne skarby nie moge odnalezc tego MSIE
[img]icons/icon9.gif[/img] czyzbym byla blondynka ???? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Gość
|
Na drugim kompie tez mam angielskie oprogramowanie, wieczorkiem sprawdze i podam Ci dokladnie jak to brzmi po angielsku [img]icons/icon7.gif[/img]
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Jeszcze jedno Panie Zołośliwy Złośliwcze ...
Poleć lasencjom coby w Internet Explorerze ustawiły sobie : Narzędzia / Opcje internetowe Zakładka - "Prywatność" Opcja - "Edytuj" Adres witryny sieci Web - wpisać "www.wizaz.pl i kliknąć "Zezwalaj" to też przyspiesza ... P.S. A swoją drogą ping na poziomie 160-200 ms ... niewiele pomoże [img]icons/icon7.gif[/img] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Re: Jak przyspieszyc ladowanie stron/co jest? ZŁO
Nie wchodzi mi KW i główna, tylko na forum okrężną drogą mogę. Robisz coś czy mi świeżo naprawiony komputer szwankuje?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Hmm.. mi ostatnimi czasy nie wchodzila glowna i faktycznie rowniez wciskalam sie okrezna droga [img]icons/icon12.gif[/img]
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
No proszę!!! Zło, czemu tak się czasem dzieje?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Gość
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Re: ];->
ok [img]icons/icon35.gif[/img]
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Czy ja Ci nie wspominałam, że jestem BLONDYNKĄ????????
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Gość
|
A ja, ze jestem wylenialym blondynem? [img]icons/icon12.gif[/img]
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
No i wszystko jasne... wyLENiały blondyn...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Coś sie dzieje niedobrego:-(
Musiałam sie podczepić pod inny watek bo ile razy nacisnę 'nowy temat" tyle razy wiesza mi sie strona a z nia prawie caly komputer:-( Dlaczego tak sie dzieje?
Prosze o szybka odpowiedz bo musze wkleic wlasnie nowy temat jeszcze dzisisaj a nie moge... Albo zlo prosze zacznij mi warek "targi' a juz sobie go napisze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
Re: Coś sie dzieje niedobrego:-(
Zacząć Ci wątek na plotach, czy na jakimś innym forum?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
na plotach , please
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Gość
|
Donia,
Jakąś grę ostatnio instalowałaś? Czy może pierwszy mąż w nocy serfował? Masz coś z Javascript pokręcone - powinnaś reinstalować lub odświeżyć system. Cmoczki |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Maskotka Wizaz.pl
|
W [przypadku w95, 98, ME warto zamienić microsoft VM na oryginalną JAVĘ - www.sun.com - Download - JAVA VM
pomaga
![]() |
#18 |
Gość
|
Donia ma chyba XP-ka, to ma nowy sprzęt.
Tam M$oft nazmieniał na tyle, że raczej odradza się instalację Sunowskiej wersji. Sugerowałbym wejść na witrynkę http://windowsupdate.microsoft.com i sprawdzić patche. Tamtejszy bocik wykryje również uszkodzoną maszynę Java i zasugeruje jej doinstalowanie. [img]icons/icon35.gif[/img] |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
ale tam mi proponuja zainstalowac 31 jakichstam rzeczy a ja nie wiem co to i czy mi to potrzebne... moge to updatowac tak sobie? obojatne co by to bylo?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Wtajemniczenie
|
Donia, a używasz przeglądarki IE pewnie ??
Zło ! Ja wiem, że powiesz, że mam halucynacje, ale ... jak wiesz, normalnie używam netszkapki, serwis chodzi mi bez zarzutu i scałkiem szybciusio, ale dziś po 20-tej zmuszona byłam odpalić wizaż na IE i się podłamałam - szału można dostać, jak się stronki ładowały - a robiłam to na kumpla komputerze, w zasadzie bliźniak mojego - PIV, duży RAM, XP itp. ... cio powiesz ??
![]() |
#21 |
Maskotka Wizaz.pl
|
łykaj wszystko - szajs bo szajs - ale zawsze nowszy niż masz [img]icons/icon7.gif[/img]
![]() |
#22 |
Gość
|
Dzisiaj o dwudziestej mieliśmy wesele słoni na polskich kablach, część polskiego netu ciężko stęknęła - niezależnie od wizaz.pl [img]icons/icon7.gif[/img]
Teraz chodzi już ok, prawda? |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Gość
|
Dobrze Tajger prawi. [img]icons/icon7.gif[/img]
|
![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Maskotka Wizaz.pl
|
tiaaa mój Kurnik.pl też padł ...
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Albo to jest autosugestia, albo faktycznie pomogło to mojemu komputerowi. W każdym razie, zrobiłam wszystko, co kazał Złośliwiec i jeszcze jakieś Kocisko i jest better.
Dzięki [img]icons/1cmok.gif[/img] [img]icons/icon40.gif[/img] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Gość
|
To pewnie to Kocisko tak pomoglo [img]icons/icon12.gif[/img]
[img]icons/1cmok.gif[/img] |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Wtajemniczenie
|
Re: Jak przyspieszyc ladowanie stron/mamsonka :)
jakies Kocisko to jakis Tygrys , jakis Radek znaczy- w sumie jakis mój facet [img]icons/icon7.gif[/img]
[img]icons/1cmok.gif[/img] odklikne! [img]icons/icon12.gif[/img]
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Re: Jak przyspieszyc ladowanie stron/Ola :)
A to przepraszam oczywiście i Ciebie Oluniu i Twe Kocisko...bo Kocisko jakoś mi lepiej brzmi, Tiger mi się kojarzy z Michalczewskim... [img]icons/1cmok.gif[/img] dla Ciebie za poradę Kociska
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Wtajemniczenie
|
Re: Jak przyspieszyc ladowanie stron/MAMSONKA:)
mamsonka napisał(a):
> A to przepraszam oczywiście i Ciebie Oluniu i Twe Kocisko... [img]icons/icon7.gif[/img] ale kochanie, nie ma za co [img]icons/icon7.gif[/img] Ja Ci tylko napisałam, zebys wiedziała na kogo sie mozna na wizazu, ze tak powiem " natknąc" ? [img]icons/icon12.gif[/img] spotkac, lepiej brzmi [img]icons/icon7.gif[/img] Tygrys lubi wizaz, bo jak stwierdził niedawno " łazenie po bagnach i wizaz-wciaga [img]icons/icon12.gif[/img] " [img]icons/icon7.gif[/img] bo Kocisko jakoś mi lepiej brzmi, Tiger mi się kojarzy z Michalczewskim... [img]icons/1cmok.gif[/img] dla Ciebie za poradę Kociska [img]icons/icon29.gif[/img] On nie z powodu boksu jest przeze mnie nazywany Tygrysem Kochanie, ale..to juz inny temat [img]icons/icon7.gif[/img] [img]icons/icon40.gif[/img]
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
Re: Jak przyspieszyc ladowanie stron/MAMSONKA:)
To mi ulżyło, że nie ze względu na boks... bo już sobie wyobrażałam straszne rzeczy [img]icons/1boks.gif[/img], a swoją drogą jak to trzeba uważać, mogę np. sobie tutaj dyskutować z jakąś miłą dziewusią na temat mojego super przystojnego kolegi z pracy, wracam do domu ....a tu moja małżowina pyta jak tam tentakiiowaki kolega z pracy? Pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:52.