|
|||||||
| Notka |
|
| Auto Marianna Lubisz auta i motocykle? Fascynuje cię motoryzacja? Dołącz do forum Auto Marianna, podziel się swoją pasją i wiedzą. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Powroty z wakacji
Nie wiem czy ten wątek was zainteresuje ,ale zakładam go aby podzielić się spostrzeżeniami z wakacyjnych powrotów.Ja mam za sobą mordęgę w postaci powrotu z Ustki do Wrocławia w ciągłym deszczu i omijaniu "maruderów" po drodze.Nie żebym była rajdowcem,ale wydaje mi się że jazda 50km na trasie to chyba jednak trochę marudzenie i powinno się ustąpić komuś kto jedzie szybciej.Rozumiem ,że deszcz ale............
No właśnie co o tym sądzicie ,mam rację czy nie? |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Powroty z wakacji
Na drogach ostatnio jest tyle wypadków (w okolicach mojej miejscowości w ten weekend w 3 wypadkach zginęło kilka osób), więc uważam, że lepiej jechać za wolno niż za szybko- w szczególności, gdy warunki pogodowe są takie, a nie inne. Nigdy nie wiadomo, czy ktoś nie wyleci ci przed samochód, ktoś nie zacznie gwałtownie hamować... Lepiej być w domu 1-2 później niż nie dojechać wogóle.
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
no ja dzis na drodze spotkalam goscia, ktory na miedzymiastowej jechal 40km/h skutecznie tworzac zator, bo niestety wszedzie podwojna ciagla i nie dalo sie go wyprzedzic. dramat.
wielu tez jest takich, ktorzy wyprzedzaja wjezdzajac prosto przed maske tak, ze trzeba gwaltownie przyhamowac zeby nie wjechac im w d**e. no i na austostradzie oczywiscie wszyscy maja ochote na lewy pas, nawet jesli warunki techniczne pojazdu niezbyt temu sprzyjaja... oczywiscie zachodzi wtedy blokowanie calego ruchu
|
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
Na ekspresowych te zawalidrogi nie zjezdzaja jeszcze na prawo, gdy ktoś chce ich wyprzedzić :/
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
No właśnie,to jest najgorszy problem bo jeśli widzę w lusterku że ktoś za mną zbliża się szybko to zjeżdżam mu na pobocze i mam go z głowy ,a dodam że pobocze na trasie z Piły do Poznania (a właściwie całej trasie z Ustki do Wrocławia)jest naprawdę szerokie więc to mnie zadziwia że ludzie nie ułatwiają sobie życia.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Auto Marianna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:09.

Maturzystka 2010