co z kosmetyków przywieźć ze stanów? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2003-08-12, 13:39   #1
koko
Zakorzenienie

GG do koko

co z kosmetyków przywieźć ze stanów?

słuchajcie-potrzebuje pomocy. otóż mój chłopak jest w stanach, niedługo wraca.zaproponował, że kupi mi kosmetyki, jakie tylko chcę.jego znajoma pracuje w sklepie kosmetycznym w jakimś hipremarkecie, a on tam ma zniżkę, blabla ..więc będzie taniej.tylko rodzi się pytanie-co mi kupić? przemyślałam sobie które z firm, to firmy amerykańskie, ale może o czymś zapomniałam?
dlatego proszę Was o pomoc-jakie kosmetyki są dostępne w stanach? wszystko jedno czy z górnej czy średniej półki. chodzi mi o kolorówkę. nie mam szczerze mówiąc pojęcia...a chcę mu chociaż mniej więcej dać jakieś wskazówki, bo się bidulek zupełnie pogubi.
z ciekawszych rzeczy przychodzi mi do głowy MAC. ale co jeszcze? doradźcie coś proszę.
a ceny?
koko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-08-12, 15:19   #2
aggie
BAN stały

GG do aggie
Re: co z kosmetyków przywieźć ze stanów?

Jeśli ta znajoma pracuje w hipermarkecie i jeśli interesuję Cie kolorówka to powiem Ci, że super bo tam kolorówka faktycznie jest tańsza niż u nas
Ja jak byłam nakupowałam sobie z Maybelline pomadki błyszczyki lakiery pierdółki wszelkie -ceny ? 3-8$ (zależy czy jest akurat jakaś promocja).
Loreal- podobnie ale tak normalnie to ok 6-8 $za siakies szminki, błyszczyki (Glam Shine np. 7.99$)
Podkładów pudrów itd lepiej nie kupuj, są dosyć drogie (poniżej 10$ nie schodzą) a i jeszcze trzeba wypróbować samej, wiadomo
Cio więcej to lakierki do pazurków taniutkie są (ok 4$), cen cieni to szczerze Ci powiem nie pamiętam
A z tych droższych to polecam Revlon- pomadki ok 8-9$.
Podałam Ci ceny nie na promocji oczywiście a jak jest promocja, to jeszcze mniej a jak mówisz Twój chłopak może miec po niższej cenie- to grejt
Aha Jest też taka firma tam (tylko wysyłkowa, coś jak u nas Avon czy Oriflame) Mary Kay. Kosmetyki są troszkę droższe niż te ze średniej półki ale za to są fantaystyczne ! Odkąd wróciłam z usa (miesiąc siakiś) używam ich non stop (kremy, żele, preparaty na pryszcze, puder, cienie, wszystko wszystko cio można to jestem niesamowicie zadowolona ! Jak byś miała taką możliwość to gorąco Ci polecam.
Ta firma ma wejść i u nas, ale pewnie za jakiś rok dopiero.
Nio i dużo błyszczyków i szminek wszelkich polecam
aggie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-08-12, 16:28   #3
koko
Zakorzenienie

GG do koko

super! dzięki aggie!
on pracuje w Walmarcie i ta perfumeria tez tam jest i on jako pracownik tego całego marketu ma zniżkę 10 % na wszystko stamtąd.
juz mu przygotowałam cała listę kosmetyków, pewnie mu się w glowie zakręci, jak to zobaczy...hehe.
słyszałam też wiele pozytywnych opinii o kolorówce neutrogeny, może wiecie coś konkretniejszego? co jest szczegolnie warte uwagi?
Stary 2003-08-12, 19:40   #4
benny
Raczkowanie

Błyszczyki smakowe Bonnebell - kosztują grosze a są mniamuchne www.bonnebell.com

Kosmetyki do włosów - np. Joico, fajna firma, która tam nie należy do najtańszych, ale u nas osiąga kosmiczne ceny. Miałam ich leciusieńką odżywkę bez spłukiwania Integrity (w markecie ok. 10$), rozpyla się drobniutką mgiełką na włosy po umyciu i rozczesują się natychmiast bez szarpania, ech... Rozmarzyłam się...
www.joico.com
benny jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-08-12, 19:51   #5
benny
Raczkowanie

...ale mają głupią stronę...
wejdź na http://www.bonnebell.com/bb/,
po chwili na górze pojawią się hasełka lips, eyes, face&body, kliknij w Lips i rozwinie ci się menu asortymentu błyszczyków. aaaa, aż mi ślinka leci...
Stary 2003-08-13, 10:20   #6
koko
Zakorzenienie

GG do koko

dzięki benny za namiary na tą firmę-jestem zachwycona!!! oglądam ich ofertę już chyba 15 raz i jestem w siódmym niebie.co za cudowne rzeczy oni robią. mam nadzieję, że nie są te kosmetyki trudno dostępne i że mój biedny chłopak je znajdzie. cholernie się napaliłam na kilka błyszczykow.
jeszcze raz dzięki.
Stary 2003-08-13, 10:35   #7
cheetah
Zadomowienie

GG do cheetah

Buu, jakie sliczne te blyszczyki. A sa moze w Polsce, albo w sklepie wolnoclowym u nas? moze ktos wie..?

Cheetah
cheetah jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-08-13, 10:54   #8
benny
Raczkowanie

Nieee, nie sądzę, na pewno nie w bezcłowym. To jest firma 'nastolatkowa', taniutka, ale fajna i taka 'smakowita' Na pewno nie są trudno dostępne.
Stary 2003-08-13, 10:55   #9
benny
Raczkowanie

To znaczy w Stanach nie są trudno dostępne.
Stary 2003-08-13, 11:14   #10
benny
Raczkowanie

Z kolorówki dostępnej w marketach to może Cover Girl lub Jane? Nie miałam ich produktów, ale są chyba na poziomie Maybelline.
Zarejestruj się na www.makeupalley.com i poszukaj recenzji w Productville.

Tylko żeby twój facet nie zbankrutował!
Stary 2003-08-13, 11:19   #11
koko
Zakorzenienie

GG do koko

hihihi. po to pojechał do pracy, żeby zarobić trochę pieniędzy, żeby i mi kupić trochę prezentów. już on zna swoją rolę, wiedział jak jechał, że taka misja go czeka. już go sobie wyobrażam buszującego wśród błyszczyków.
to bardzo się cieszę, że nie powinno być kłopotu z kupnem bonnebell.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2003-08-13, 12:00   #12
sarenka
Zakorzenienie

Cover Girl to dobra firma! miałam ich tusz i pomadkę - dość dawno, ale sobie chwaliłam. Szkoda, że CG nie ma w Polsce...

WESOŁYCH ŚWIĄT!
sarenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-08-13, 21:05   #13
anastazjaw
Przyczajenie

kolorówka cover girl jest rewelacyjna!Mam komplecik 6 cieni.Dobór kolorów i trwałość-fantastyczne.Przy tym są rzeczywiście"girl".Myślę, że i do młodej buzi i starej też w nich będzie dobrze.Na stronie internetowej bajeczny wybór.Adres w linkach wizaż'u.Niech ktoś wreszcie zacznie je sprowadzać!
anastazjaw jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości