|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Jak poradzić sobie z tęsknotą za tz... ? ( kobieta w ciąży)
Witajcie, dziewczyny pomocy. Mój narzeczony wyjechał do Szwecji na 2 miesiące, jest mi okrutnie smutno i pusto. Czuje sie strasznie bezradna.. do tego huśtawki hormonalne sięgają gwintu.. ciągle mi zle.. nie mam na nic ochoty, wszyscy znajomi albo pracują albo się uczą a ja nie mam co ze sobą począć. Dodam ,że jestem w 6 miesiącu ciąży. Nie mam pojęcia czym zająć ręce. Bo ileż to można sprzątać to samo.. Pomóżcie mi wymyślić jakiś sposób na nudę i zapełnienie dni.. tak żebym przestała myśleć o tym , że jestem tutaj sama .. Bo tracę tylko nerwy, a to i dla mojego synka nie jest dobre...
z góry dziękuje za pomoc. dodam jeszcze ,że piszemy ze sobą jakies 3 smsy dziennie, chyba ,ze znowu się załamuje, wtedy dzwoni i mnie pociesza.. nie ma tam internetu, i narazie póki nie oszczędzi nie stać nas na większy kontakt tym bardziej że pracuje do późna .. eh.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jak poradzić sobie z tęsknotą za tz... ? ( kobieta w ciąży)
Zajmij się czymś. Nie wiem - zacznij szydełkować, idź na basen, umów się z koleżanką na herbatę, idź do kina, zacznij grać w coś na kompie, czytaj książkę, zrób przetwory na zimę, itp. itd. rób to na co masz ochotę
![]() 2 miesiące to nie tragedia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
.
|
zajmij sie swoim hobby (!)/spotkaniami ze znajomymi/ksiazkami/filmami/grami/wyjsciami do kina czy teatru/spacerami/gotowaniem/przetworami (to jest swietny pomysl)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Dokładnie
![]() ![]() ![]()
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Najgorzej jest - smutno mi i nic nie robić. Rozumiem,że się wtedy nie ma ochoty, ale trzeba się zmusić. Tyle ciekawych rzeczy dziewczyny zaproponowały.
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
z tęsknotą sobie nie poradzisz, ale możesz zająć się czymś na tyle, żeby myśleć o tym mniej, albo w nie tak tragiczny sposób. 6 miesiąc to jeszcze pełna swoboda, nie jesteś chyba przykuta do łóżka czy fotela. więc po pierwsze sport, nawet spacery, bo już do biegania nie będę Cię namawiać na siłę
![]() czwarte - hobby. nie masz - znajdź. czytanie książek (nawet na głos, dzieci lubią słuchać przecież głosu matki, nieważne czy śpiewa, czy czyta) - gatunków jest tyle, że życia by Ci brakło gdybyś chciała wszystkie przeczytać, na pewno coś dla siebie znajdziesz. poza tym wszelkie robótki ręczne - - szycie - możesz dziecku przygotować np, poszewki na kołderkę, jaśki, poprzerabiać jakieś ciuszki, zabawki z materiału - zdrowe, ekologiczne, higieniczne i przede wszystkim bezpieczne, swoje ciuchy też możesz poprzerabiać albo uszyć nowe, ogólnie nauka szycia wciąga, naprawdę fajna rzecz a przy dziecku bardzo się przydaje, - szydełkowanie - wiadomo, że serwetki do domu, narzuty poduchy itp. ale także i komplecik do chrztu, przez Ciebie zrobiony będzie śliczną pamiątką, a gdyby Ci się zachciało to nawet firanę możesz machnąć, - wyszywanie (haft płaski, krzyżykowy, richelieu, hardranger itp. co kto lubi) - masa różnych zdobień, obrazków, na ciuszkach dla syna, na pościeli, na poduszkach, metryczka wyhaftowana z datą urodzenia i imieniem, obrazki z motywami dziecięcymi, serwetki i obrusy do domu... - robienie na drutach, - frywolitkowanie, - scrapbooking - album na zdjęcia dziecka, na Wasze zdjęcia, kartki itp.... - lepienie z mas plastycznych, masy solnej - komputer, gry, internet, nauka czegokolwiek, choćby gotowania, - mnóstwo innych rzeczy, które możesz robić. nie powiem Ci co konkretnie. do każdej rzeczy trzeba chęci. przede wszystkim chęci, żeby zacząć coś robić. tego w Ciebie nikt nie wmusi. możesz nadal siedzieć i biadolić i zamartwiać narzeczonego, że tak Ci źle, a możesz się czymś zająć i odjąć mu jeszcze ten jeden cieżar z serca. powiedz, czy pomyślałaś jak ON się czuje? zostawia Ciebie i dziecko, nie ma wyboru i jedzie robić za granicę. jest tam sam, a Ty mu jeszcze miaukolisz przez tel, że Ci smutno. a jemu nie jest? Ty masz rodzinę na miejscu, on jest sam. Ty masz do kogo iść z problemem, ma Ci kto pomóc, on jest sam. nudzi Ci się, i zaczynasz wyolbrzymiać niektóre rzeczy i dokładać sobie i jemu zmartwień. wizaż Ci nie zorganizuje rozrywki, nie będziemy skakać wkoło, żebyś się nie nudziła. rękodzieło bardzo uspokaja, naprawdę bardzo, jesteś zdenerwowana tą rozłąką, więc przydałoby Ci się robić coś takiego co Cię uspokoi. nie mów, że nie lubisz, nie próbowałaś więc skąd możesz wiedzieć. i nie, to nie jest śmieszne, staromodne ani głupie. głupie jest nic nie umieć i wyśmiewać się z tych, co umieją. jeśli nie ma kto Cię nauczyć - zawsze jest internet, masa blogów, stron z tutorialami, zdjęcia z opisami krok po kroku, filmy na jutubie, wystarczy chcieć poszukać. można się z takich materiałów samemu nauczyć. ja się nauczyłam frywolitek i szycia to i Ty się nauczysz. trzeba tylko chcieć. zobaczysz, że jak znajdziesz to co będziesz lubić robić, czas popłynie szybciej, dołków będzie mniej a Twój narzeczony będzie spokojniejszy, bo i Ty będziesz spokojniejsza a przy okazji coś z tego robienia jeszcze będzie ![]() ![]() Edytowane przez golden_eye Czas edycji: 2010-10-15 o 11:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Ja na Twoim miejscu postarałabym się znaleźć sobie jakieś wciągające hobby. Biorąc pod uwagę Twoją ciążę męczących sportów nie polecam, ale jest wiele innych czynności, które można wykonywać
![]() ![]() Ja np ostatnio jestem zainteresowana mową ciała i przymierzam się do zgłębiania jej tajników ![]() ![]() ![]() Może decoupage? W ciąży można używać farb akrylowych i akrylowego lakieru? To dość zajmujące i fajne ![]() Może nauka rysowania? Tu są całkiem fajne lekcje za darmo: http://www.drawspace.com/ Wystarczy papier i kilka ołówków w różnych twardościach (mnie komplet 12 sztuk kosztował jakieś 25 zl w markecie ![]() Poza tym spędzaj czas z ludźmi póki możesz wychodzić bez większych problemów, bo z dzieckiem to już trudniej ![]() Edytowane przez Lexie Czas edycji: 2010-10-15 o 12:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
jak to co? WIZAŻ
![]() ![]() nie smutaj ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
czasem troszkę winny
|
a ja proponuję odwiedzić ten wątek https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=472268
sama się tam udzielam i rzeczywiście rozmawiamy na wszystkie tematy, możemy się tam żalić żeby nie zamęczać ukochanego ![]() ![]()
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
ksiazka tv filmy. spotkaj sie chociazby z mama
![]() jak juz nic nie wymyslisz zeby sie czyms zajac ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Też jestem w takiej sytuacji, że mój TŻ wyjechał za granicę, ale przynajmniej na rok! Nie mam dzieci i jestem teraz sama jak palec, jak sobie radzę? Przypominam sobie wszystkie rzeczy, które zawsze chciałam zrobić gdy jeszcze nie byłam z TŻem, albo nie miałam na to czasu. W moim przypadku to pisanie, czytanie, rysunek, nauka programów graficznych, trochę ogrodnictwa i skupienie się na zdrowym odżywianiu. Trzeba patrzeć pozytywnie i wykorzystać ten czas jak najlepiej dla siebie bo potem będzie go coraz mniej a będziemy się już poświęcać tylko rodzinie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
kup sobie rybki albo chomika ;d a
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Propozycje dla Ciebie:
1. wizaż 2. szydełkowanie 3. pisz bajki dla swojego dzieciaczka- przydadzą się i będziesz oryginalną mamusią ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
dziękuje Wam wszystkim niesamowicie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
faktycznie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
oo tak, genialny
Możesz opracować książkę kucharską. ![]() Szydełkowanie to na pewno dobry pomysł . Spacerek/ ksiązki. Maluj paznokcie ! Codziennie inaczej he . zdrowia dla synka i mamusi ![]()
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
hehe, wiecie ? ja wiem ,że są tutoriale i w ogóle. Aczkolwiek co do szydełkowania, ja się poprostu nie nadaję
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
No widzisz
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:10.