Jak poradzić sobie z tęsknotą za tz... ? ( kobieta w ciąży) - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-10-15, 09:30   #1
agniechaacoo
Raczkowanie

Unhappy

Jak poradzić sobie z tęsknotą za tz... ? ( kobieta w ciąży)

Witajcie, dziewczyny pomocy. Mój narzeczony wyjechał do Szwecji na 2 miesiące, jest mi okrutnie smutno i pusto. Czuje sie strasznie bezradna.. do tego huśtawki hormonalne sięgają gwintu.. ciągle mi zle.. nie mam na nic ochoty, wszyscy znajomi albo pracują albo się uczą a ja nie mam co ze sobą począć. Dodam ,że jestem w 6 miesiącu ciąży. Nie mam pojęcia czym zająć ręce. Bo ileż to można sprzątać to samo.. Pomóżcie mi wymyślić jakiś sposób na nudę i zapełnienie dni.. tak żebym przestała myśleć o tym , że jestem tutaj sama .. Bo tracę tylko nerwy, a to i dla mojego synka nie jest dobre...

z góry dziękuje za pomoc. dodam jeszcze ,że piszemy ze sobą jakies 3 smsy dziennie, chyba ,ze znowu się załamuje, wtedy dzwoni i mnie pociesza.. nie ma tam internetu, i narazie póki nie oszczędzi nie stać nas na większy kontakt tym bardziej że pracuje do późna ..

eh..
agniechaacoo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-15, 09:47   #2
lutien
Wtajemniczenie

Dot.: Jak poradzić sobie z tęsknotą za tz... ? ( kobieta w ciąży)

Zajmij się czymś. Nie wiem - zacznij szydełkować, idź na basen, umów się z koleżanką na herbatę, idź do kina, zacznij grać w coś na kompie, czytaj książkę, zrób przetwory na zimę, itp. itd. rób to na co masz ochotę
2 miesiące to nie tragedia.
(Katharine Hadley )

lutien jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-15, 09:56   #3
skazana_na_bluesa
.

zajmij sie swoim hobby (!)/spotkaniami ze znajomymi/ksiazkami/filmami/grami/wyjsciami do kina czy teatru/spacerami/gotowaniem/przetworami (to jest swietny pomysl)
skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-15, 10:26   #4
Zuza229
Zakorzenienie

GG do Zuza229

Dokładnie 2 miesiące to nie wiele szybko minął Możesz przez ten czas spędzić czas z rodziną (rodzice, rodzeństwo, dziadkowie itp), chodzić na basen, kompletować wyprawkę dla maluszka. Oglądać filmy, czytać ksiązki. Szybko minie czas na pewno

Mój Kochany

10 luty 2010 rok "Bo mam Ciebie.."
Zuza229 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-15, 11:20   #5
zabciajs
Zakorzenienie

Najgorzej jest - smutno mi i nic nie robić. Rozumiem,że się wtedy nie ma ochoty, ale trzeba się zmusić. Tyle ciekawych rzeczy dziewczyny zaproponowały.
Stary 2010-10-15, 11:23   #6
golden_eye
Wtajemniczenie

z tęsknotą sobie nie poradzisz, ale możesz zająć się czymś na tyle, żeby myśleć o tym mniej, albo w nie tak tragiczny sposób. 6 miesiąc to jeszcze pełna swoboda, nie jesteś chyba przykuta do łóżka czy fotela. więc po pierwsze sport, nawet spacery, bo już do biegania nie będę Cię namawiać na siłę kondycja przed porodem ważna rzecz. druga sprawa - rodzina. jak się dziecko urodzi, nie będziesz miała tyle czasu ani okazji, żeby spokojnie poodwiedzać matkę czy rodzeństwo. trzecie - przygotowywanie się do roli matki, czyli wszelkie info, które pierworódce są potrzebne o dziecku, jego chorobach, potrzebach itp.
czwarte - hobby. nie masz - znajdź. czytanie książek (nawet na głos, dzieci lubią słuchać przecież głosu matki, nieważne czy śpiewa, czy czyta) - gatunków jest tyle, że życia by Ci brakło gdybyś chciała wszystkie przeczytać, na pewno coś dla siebie znajdziesz. poza tym wszelkie robótki ręczne -
- szycie - możesz dziecku przygotować np, poszewki na kołderkę, jaśki, poprzerabiać jakieś ciuszki, zabawki z materiału - zdrowe, ekologiczne, higieniczne i przede wszystkim bezpieczne, swoje ciuchy też możesz poprzerabiać albo uszyć nowe, ogólnie nauka szycia wciąga, naprawdę fajna rzecz a przy dziecku bardzo się przydaje,
- szydełkowanie - wiadomo, że serwetki do domu, narzuty poduchy itp. ale także i komplecik do chrztu, przez Ciebie zrobiony będzie śliczną pamiątką, a gdyby Ci się zachciało to nawet firanę możesz machnąć,
- wyszywanie (haft płaski, krzyżykowy, richelieu, hardranger itp. co kto lubi) - masa różnych zdobień, obrazków, na ciuszkach dla syna, na pościeli, na poduszkach, metryczka wyhaftowana z datą urodzenia i imieniem, obrazki z motywami dziecięcymi, serwetki i obrusy do domu...
- robienie na drutach,
- frywolitkowanie,
- scrapbooking - album na zdjęcia dziecka, na Wasze zdjęcia, kartki itp....
- lepienie z mas plastycznych, masy solnej
- komputer, gry, internet, nauka czegokolwiek, choćby gotowania,
- mnóstwo innych rzeczy, które możesz robić.
nie powiem Ci co konkretnie. do każdej rzeczy trzeba chęci. przede wszystkim chęci, żeby zacząć coś robić. tego w Ciebie nikt nie wmusi. możesz nadal siedzieć i biadolić i zamartwiać narzeczonego, że tak Ci źle, a możesz się czymś zająć i odjąć mu jeszcze ten jeden cieżar z serca. powiedz, czy pomyślałaś jak ON się czuje? zostawia Ciebie i dziecko, nie ma wyboru i jedzie robić za granicę. jest tam sam, a Ty mu jeszcze miaukolisz przez tel, że Ci smutno. a jemu nie jest? Ty masz rodzinę na miejscu, on jest sam. Ty masz do kogo iść z problemem, ma Ci kto pomóc, on jest sam. nudzi Ci się, i zaczynasz wyolbrzymiać niektóre rzeczy i dokładać sobie i jemu zmartwień.
wizaż Ci nie zorganizuje rozrywki, nie będziemy skakać wkoło, żebyś się nie nudziła. rękodzieło bardzo uspokaja, naprawdę bardzo, jesteś zdenerwowana tą rozłąką, więc przydałoby Ci się robić coś takiego co Cię uspokoi.
nie mów, że nie lubisz, nie próbowałaś więc skąd możesz wiedzieć. i nie, to nie jest śmieszne, staromodne ani głupie. głupie jest nic nie umieć i wyśmiewać się z tych, co umieją. jeśli nie ma kto Cię nauczyć - zawsze jest internet, masa blogów, stron z tutorialami, zdjęcia z opisami krok po kroku, filmy na jutubie, wystarczy chcieć poszukać. można się z takich materiałów samemu nauczyć. ja się nauczyłam frywolitek i szycia to i Ty się nauczysz.
trzeba tylko chcieć. zobaczysz, że jak znajdziesz to co będziesz lubić robić, czas popłynie szybciej, dołków będzie mniej a Twój narzeczony będzie spokojniejszy, bo i Ty będziesz spokojniejsza a przy okazji coś z tego robienia jeszcze będzie zacznij, a potem samo pójdzie.

Edytowane przez golden_eye
Czas edycji: 2010-10-15 o 11:28
golden_eye jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-15, 12:07   #7
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Ja na Twoim miejscu postarałabym się znaleźć sobie jakieś wciągające hobby. Biorąc pod uwagę Twoją ciążę męczących sportów nie polecam, ale jest wiele innych czynności, które można wykonywać Może spacery, jakieś lekkie aktywności, gimnastyka w wodzie?

Ja np ostatnio jestem zainteresowana mową ciała i przymierzam się do zgłębiania jej tajników Możesz wziąć ze mnie przykład i kupić sobie książkę na ten temat Albo na inny, jeśli to akurat uważasz za nudę

Może decoupage? W ciąży można używać farb akrylowych i akrylowego lakieru? To dość zajmujące i fajne

Może nauka rysowania? Tu są całkiem fajne lekcje za darmo:
http://www.drawspace.com/
Wystarczy papier i kilka ołówków w różnych twardościach (mnie komplet 12 sztuk kosztował jakieś 25 zl w markecie )

Poza tym spędzaj czas z ludźmi póki możesz wychodzić bez większych problemów, bo z dzieckiem to już trudniej

Edytowane przez Lexie
Czas edycji: 2010-10-15 o 12:09
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-10-15, 13:28   #8
mabi84
Zakorzenienie

GG do mabi84

jak to co? WIZAŻ gwarantuje Ci że tak wciąga że wręcz braknie Ci czasu wolnego jesteś w ciąży to aktualnie wątki z tym związane możesz studiowac a jest ich naprawdę duuuuuużo, czas zleci Ci szybko, miło i pożytecznie
nie smutaj
Stary 2010-10-15, 14:19   #9
niewinny roz
czasem troszkę winny

a ja proponuję odwiedzić ten wątek https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=472268
sama się tam udzielam i rzeczywiście rozmawiamy na wszystkie tematy, możemy się tam żalić żeby nie zamęczać ukochanego pisząc z dziewczynami w podobnej sytuacji można się baardzo wciągnąć i zapomnieć o tym że się tęskni
Stary 2010-10-15, 15:06   #10
agnes188
Zakorzenienie

ksiazka tv filmy. spotkaj sie chociazby z mama
jak juz nic nie wymyslisz zeby sie czyms zajac to wchodz na wizaz tu ktos zawsze porozmawia na plotkowym

agnes188 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-15, 17:12   #11
Meitsa
Zakorzenienie

Też jestem w takiej sytuacji, że mój TŻ wyjechał za granicę, ale przynajmniej na rok! Nie mam dzieci i jestem teraz sama jak palec, jak sobie radzę? Przypominam sobie wszystkie rzeczy, które zawsze chciałam zrobić gdy jeszcze nie byłam z TŻem, albo nie miałam na to czasu. W moim przypadku to pisanie, czytanie, rysunek, nauka programów graficznych, trochę ogrodnictwa i skupienie się na zdrowym odżywianiu. Trzeba patrzeć pozytywnie i wykorzystać ten czas jak najlepiej dla siebie bo potem będzie go coraz mniej a będziemy się już poświęcać tylko rodzinie Tak jak powiedział ktoś wyżej, nie chcę dodatkowo zamartwiać TŻa jak mi źle, smutno i nie mam do kogo się odezwać.
Meitsa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-15, 20:38   #12
eJolanta
Zadomowienie

kup sobie rybki albo chomika ;d a
Stary 2010-10-16, 13:10   #13
lala2506
Zakorzenienie

Propozycje dla Ciebie:
1. wizaż
2. szydełkowanie
3. pisz bajki dla swojego dzieciaczka- przydadzą się i będziesz oryginalną mamusią
lala2506 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-16, 19:05   #14
agniechaacoo
Raczkowanie

dziękuje Wam wszystkim niesamowicie Wasze pomysły dodają mi sił i przypominają, że to nie koniec świata. dziękuje
Stary 2010-10-17, 11:43   #15
mabi84
Zakorzenienie

GG do mabi84

Cytat:
Napisane przez lala2506 Pokaż wiadomość
3. pisz bajki dla swojego dzieciaczka- przydadzą się i będziesz oryginalną mamusią
rewelacyjny pomysł z tymi bajkami może i ja wykorzystam kiedyś?
Stary 2010-10-17, 16:32   #16
agniechaacoo
Raczkowanie

faktycznie tez niesamowicie mi sie podoba , napisać wymyslic cos fajnego, dać do oprawy.. pamiątka jak talala )
Stary 2010-10-17, 21:25   #17
Zakochanaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mabi84 Pokaż wiadomość
rewelacyjny pomysł z tymi bajkami może i ja wykorzystam kiedyś?
oo tak, genialny

Możesz opracować książkę kucharską.
Szydełkowanie to na pewno dobry pomysł .
Spacerek/ ksiązki.
Maluj paznokcie ! Codziennie inaczej he .

zdrowia dla synka i mamusi

Zakochanaaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-18, 11:24   #18
agniechaacoo
Raczkowanie

hehe, wiecie ? ja wiem ,że są tutoriale i w ogóle. Aczkolwiek co do szydełkowania, ja się poprostu nie nadaję ale bajki dla synka, tudzież książka kucharska- czemu nie !
Stary 2010-10-18, 19:19   #19
lala2506
Zakorzenienie

No widzisz czasem moje pomysły same mnie zaskakują A co do książki to również pomysł świetny
lala2506 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości