Zęby na ślubnym kobiercu - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-07-31, 09:22   #1
zolza20
Raczkowanie

GG do zolza20

Zęby na ślubnym kobiercu

Witajcie.

Ostatnio ogladalam allegro, szukalam czegos do wybielania zebow poniewaz slub tuz tuz chce wczesniej wyprubowac preparaty czy dzialaja, bo chce miec bialy usmiech w dniu slubu.Bo nie ma nic gorszego niz zółte zeby na tle bialego welonu i sukni.Piszcie kochane jakie preparaty uzywacie do wybielania.Bo nie wiem co jest skuteczne nigdy nic takiego nie uzywalam wiec zdaje sie na wasze rady.
Stary 2006-08-01, 12:45   #2
agnes23
BAN stały

Dot.: Zęby na ślubnym kobiercu

Moja siostra używała preparatu: "Biała Perła" i pomogło. Tu masz opis: System wybielania zębów Biała Perła rozjaśniają przebarwienia szkliwa przy użyciu profesjonalnego żelu wybielającego, który umieszcza się w indywidualnie dopasowanych aplikatorach, aż do momentu uzyskania pożądanego poziomu wybielania.
Lata badań klinicznych dowiodły, iż jest to produkt zarówno bezpieczny jak i skuteczny.
Aktywnym składnikiem w żelu jest nadtlenek karbamidu. Ta sama formuła używana jest w profesjonalnych gabinetach dentystycznych na całym świecie.
W momencie ścisłego kontaktu z zębami (dzięki indywidualnie dopasowanym aplikatorom) nadtlenek karbamidu jest przekształcany w tlen, który usuwa zabrudzony organiczny nalot z zębów a struktura zębów pozostaje nienaruszona.
BIAŁA PERŁA to profesjonalny system do wybielania zębów z użyciem aplikatorów (nakładek na zęby). Doskonale usuwa przebarwienia powstałe podczas palenia papierosów, picia kawy i herbaty.
Wzmacnia ich szkliwo i zabezpiecza przed próchnicą.
Do zestawu dołączona jest skala bieli zębów.
Dostepny w aptekach lub w internecie.
agnes23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-03, 21:23   #3
moskirz
Raczkowanie

GG do moskirz

1) jakie jest stężenie tego "nadtlenku karbamidu".. już na dzień dobry widzę niezgodnośc w nazwie preparatu - składnika...

2) aplikatory sa cholernie niewygodne.. nie wytrzymasz znimi 2 godzin a co dopiero zalecane 4 przez producenta

3) usuwa nalot.. a ja myslałam, ze polishing zebów usuwa osady

4)>>który usuwa zabrudzony organiczny nalot z zębów a struktura zębów pozostaje nienaruszona.<<

z tego co mnie wiadomo karbamid ( nadtlenek mocznika) przenika poprzez szkliwo do zebiny i dokąłdnie tak dochodzi do utlenienia zebiny i zmiany koloru zeba.. to zebina nadaje kolor.. szkliwo jest jak szyba. jest sinawe i przeźroczyste...

5) kolornik.. hehe.. dobre.. już mi się podoba

ehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh.. dziewczyny.. nie szkoda wam kasy???
moskirz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-04, 09:05   #4
annajak
Raczkowanie

Dlaczego szkoda kasy?
Przecież warto mieć ładne zęby cały czas a w ten szczególny dzień tym bardziej !
Ja wybieram się na usuwanie kamienia ultradźwiękami do stomatologa.
Moja mama miała to robione w zeszłym roku na NFZ i była bardzo zadowolona z efektu.
Jeśli ultadźwięki mi nie pomogą wystarczająco to zdecyduję się na wybielanie. Nie wiem jeszcze tylko jaką metodą - nie chciałabym zniszczyć sobie szkliwa.
annajak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-04, 10:29   #5
cZaRnA_KiCiA
Zadomowienie

hm.. zainteresowało mnie to wybielanie ząbków. W zasadzie kolor moich nie jest nieładny, jedyneczki mam cholernie bialutkie ale te z boków (kiełki) są ociupinke mniej białe i chciałabym żeby uśmiech był jednolicie promienny. Zastanawiam się nad tą metodą ultradźwiękiem.. Ale zapewne zanim się zdecyduję na taki zabieg to reszta ząbków musi być całkowicie wyleczona tak? czyli żadnych dziurek itp? hm??
cZaRnA_KiCiA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-04, 10:32   #6
ligia
Raczkowanie

ja właśnie wczoraj odwiedziłam mojego dentystę, leczę dwa ząbki i przymierzam się do lekkiego wybielenia- nieinwazyjnego, by nie zniszczyć sobie zębów
ligia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-04, 22:19   #7
Motylek1985
Raczkowanie

gdzie tam..kobietki pasty wybielajace-sa niebezpiecze bo nie utleniaja przebarwien a zdzieraja szkliwo(efekt minimalny i to w dodatku po dlugim czasie uzytkowania i niektórych osób nie widac wcale efektu)to juz lepsze paski(ok80zł)ząbki wybielaja sie w 85% ale tylko o 1,2 tony(czyli żadna rewelacja)
...czym wybielac ząbki?????
zalezy wszytsko od przeznaczonej na zabieg kwoty...
podstawą jest piaskowanie zebów(oczyszczanie z osadów,nalotów)koszt od 80zł-140z(zalezy w jakiej miejscowości),juz po pisakowaniu widac dużą poprawe(czesto osoby są bardzo zadowolone i rezygnuja z dalszego wybielania)a czemu piaskowanie?dlatego,ze ząbek szybciej sie wybiela,preparat wybielajacy nie musi walczyc z kamieniem,nalotem.

Wracajac do wybielania-rewelacyjnym sposobem jest metoda nakładkowa(protetyk robi nam silikonowy odlew szczeki do ktorego aplikuje sie żel np.opalscence,zel ze szczęką zakłada sie na noc przez ok 14-21dni,efekt juz widac po pierwszej nocy,polecam-miałam zółte ząbki teraz mam białe jak snieg jestem zachwycona.Zabieg kosztowałam mnie 500zł.W wiekszych miastach od 800zł w góre.Wiem,ze nie dałam jeszcze najdrożej ale mysle,ze taniej mogło mnie to wyjsc wystarczyło zrobic tylko szczeke i kupic zele w sklepie stomatologicznym gdzie jedna strzykawka(na 3dni) kosztuje ok15zł a u stomatologo płaciłam za jedna 30zł-było ich 10

również dobra metoda jest seans wybielajacy w 30min(biel nie jest tak idealna jak w nakładkach)plusem jest-szybkość,minusem-koszt ok 1000 -wzwyż.

Edytowane przez 1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711
Czas edycji: 2006-08-09 o 10:38
Motylek1985 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-08-05, 18:20   #8
moskirz
Raczkowanie

GG do moskirz

koleżanko motyklek

kto pozwolił ci na używanie moich zjęć..

to moja pacjentka i mój efekt wybielenia jaki uzyskałąm u mojej pacjentki liliann z forum www.forum.e-wesele.pl

jak już coś piszesz to chociaz podpisz

pacjentka miałą wybielane zeby metodą gabinetowa - lampą beyond.. efekt.. 11 odcieni z koloru B3 do A1.. to bardzo dużo...

koszt wybielanie u mnie do końca wakacji - 800zł..

oj nieładnie nieładnie .. wykorzystywanie czyiś zdjęć bez zgody jest BE!!!!!!!

prosze o usunięcie zdjęć mojej pacjentki z forum.. zarówno tych w trakcie wybielania jak i po....
Stary 2006-08-06, 21:34   #9
Motylek1985
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez moskirz
koleżanko motyklek

kto pozwolił ci na używanie moich zjęć..

to moja pacjentka i mój efekt wybielenia jaki uzyskałąm u mojej pacjentki liliann z forum www.forum.e-wesele.pl

jak już coś piszesz to chociaz podpisz

pacjentka miałą wybielane zeby metodą gabinetowa - lampą beyond.. efekt.. 11 odcieni z koloru B3 do A1.. to bardzo dużo...

koszt wybielanie u mnie do końca wakacji - 800zł..

oj nieładnie nieładnie .. wykorzystywanie czyiś zdjęć bez zgody jest BE!!!!!!!

prosze o usunięcie zdjęć mojej pacjentki z forum.. zarówno tych w trakcie wybielania jak i po....
wiesz,przepraszam jesli Cie uraziłam,poprostu chiałam opisać metody i efekty wybielania,co do zdjecia-wstawiłam tylko zęby pacjentki a nie cała twarz wiec mysle,że chyba nic sie nie stało(a pozatym,nie udowodnisz mi ze to Twoja pacjentka,moze byc takich wiele,nawet z takim uzebieniem ).

Czy Twoje zbulwersowanie nie było spowodowane czasem tym-ze nie wkleiłam Twojej reklamy???wybacz ale nie o to tu chyba chodzi.(zreszta sama sobie ja zrobiłas )
Stary 2006-08-07, 07:36   #10
moskirz
Raczkowanie

GG do moskirz

chyba nie rozumiesz sensu korzystania z przepastnych zbiorów netowych..

1) wstawiłąś tylko zeby , bo sama wcześniej je wycięłam z całego zdjęcia...

2) zdjęcia nie pochodzą z mojej strony internetowej lecz z forum ślubnego.. takich rzeczy nie zamieszczam na mojej stronie.. za dużo by tego było :P

3) opisujesz metody wybielania i nie piszesz prawdy...

>>kobietki pasty wybielajace-sa niebezpiecze bo nie utleniaja przebarwien a zdzieraja szkliwo<< toż to bzdury... jakie zdzieranie szkliwa... ????

4) korzystajac z jakichkolwiek zdjec z neta wpisuje się źródło....

i wszystko w temacie...
Stary 2006-08-07, 14:59   #11
Motylek1985
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez moskirz

3) opisujesz metody wybielania i nie piszesz prawdy...

>>kobietki pasty wybielajace-sa niebezpiecze bo nie utleniaja przebarwien a zdzieraja szkliwo<< toż to bzdury... jakie zdzieranie szkliwa... ????
yhy ddlugotrwale uzywanie past wybielajacych jest zdrowe???ciemnote wciskasz

( http://www.stomadent.pl/aktualnosci.php?id=79 )
2. Wybielanie zębów
Jest to szerokie pojęcie obejmujące różne metody i materiały. Generalnie może być przeprowadzone w domu przez pacjenta lub w gabinecie przez lekarza.
Do pierwszej grupy zaliczamy chociażby używanie past wybielających, które mogą usunąć osad pojawiający się na zębach w ciągu dnia. Ich działanie jednak ogranicza się do wybielania przebarwień zewnętrznych i na tym kończy się ich pozytywne działanie. Pasty wybielające niestety szkodzą zębom, ponieważ skutecznie ścierają warstwę ochronną szkliwa. Poza tym ich działanie wybielające jest mało zauważalne.

zresztą na kazdym kroku można napotakać na te wady-past wybielajacych...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-08-08, 20:13   #12
moskirz
Raczkowanie

GG do moskirz

Cytat:
Napisane przez Motylek1985
yhy ddlugotrwale uzywanie past wybielajacych jest zdrowe???ciemnote wciskasz

( http://www.stomadent.pl/aktualnosci.php?id=79 )
2. Wybielanie zębów
Jest to szerokie pojęcie obejmujące różne metody i materiały. Generalnie może być przeprowadzone w domu przez pacjenta lub w gabinecie przez lekarza.
Do pierwszej grupy zaliczamy chociażby używanie past wybielających, które mogą usunąć osad pojawiający się na zębach w ciągu dnia. Ich działanie jednak ogranicza się do wybielania przebarwień zewnętrznych i na tym kończy się ich pozytywne działanie. Pasty wybielające niestety szkodzą zębom, ponieważ skutecznie ścierają warstwę ochronną szkliwa. Poza tym ich działanie wybielające jest mało zauważalne.

zresztą na kazdym kroku można napotakać na te wady-past wybielajacych...
1) świerają to nie zdzierają

bardziej chodzi o osłonę zeba w przejściu pimiedzy koroną a korzeniem.. to jest tzw. szyjka zęba...

jest to najdelikatniejsze miejsce w zębie.. nie ma tam szjkliwa ani cementu.. właściwie te 2 osłonki delikatnie zazębiaja sie ze sobą przez co łatwiej jest wytrzeć zeba i odsłonić zębinę.. z tego biorą się przede wszystkim wszelkie ubytki przyszyjkowe.. nieumiejętne szczotkowanie, twarda szczoteczka i pasty do zebó z ostrymi granulkami..

do takich należą własnie pasty wybielające..

nie maja jako takich właściwici wybielających.. łatwiej nimi oczyszcza się osady ale nie wybieli zębów

hamuj się , koleżanko, z tą ciemnota..

każdy widzi,ze nic takiegonie napisałam.. to są twoje insynuacje.. i ciemnoty mi nie wciskaj,ze tak twierdziłam :P
i wsio..
Stary 2008-08-07, 13:41   #13
9bcd8d6a9691606220db279acbf81f81b2ccc931_62ddcef27e2e2
Konto usunięte

hmm a czy sa jakies przeciwskazania w wybielaniu biala perla jak ma sie 17 lat? bo rok temu dentystka mi powiedziala ze mi sie zeby pokrusza...
9bcd8d6a9691606220db279acbf81f81b2ccc931_62ddcef27e2e2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-13, 11:23   #14
Wisienki
Zakorzenienie

zrobiło mi się głupio, że ja nawet nie wpadłam na to iż i moim zębom przydało by się małe wybielenie - dziękuje za podsunięcie pomysłu
Stary 2008-08-15, 14:00   #15
lidekru
Raczkowanie

Wink Dot.: Zęby na ślubnym kobiercu

Polecam paski wybielajace do zebow Blend-a med Whitestrips https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,9...-do-zebow.html Sprawdzone kilkakrotnie Paski rzeczywiscie wybielaja zeby, jednak polecam przeprowadzic kuracje na jakis tydzien przed slubem bo od zelu na nich sie znajdujacego zeby robia sie wrazliwe-i dziasla tez ale to przechodzi po zakonczeniu kuracji.Trzeba powtarzac co pol roku zeby utrzymac efekt
lidekru jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-10-20, 22:21   #16
emila730
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lidekru Pokaż wiadomość
Polecam paski wybielajace do zebow Blend-a med Whitestrips https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,9...-do-zebow.html Sprawdzone kilkakrotnie Paski rzeczywiscie wybielaja zeby, jednak polecam przeprowadzic kuracje na jakis tydzien przed slubem bo od zelu na nich sie znajdujacego zeby robia sie wrazliwe-i dziasla tez ale to przechodzi po zakonczeniu kuracji.Trzeba powtarzac co pol roku zeby utrzymac efekt
ja tez polecam te paski mam obecnie supream najmocniejsze. na all sa brdzo tanie i na 100% dzialaja. przynajmniej dla mnie jak poszlam do fryzjera to moja fryzjerka juz od progu krzyczala o matko ale masz białe zeby !!! POLECAM>

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=761907

emila730 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-21, 12:16   #17
kasia083
Zadomowienie

GG do kasia083

A ja czytając tytuł postu myślałam, że ktoś zgubił zęby na ślubnym kobiercu, bo np się wywalił
Stary 2008-10-21, 18:22   #18
jadira
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasia083 Pokaż wiadomość
A ja czytając tytuł postu myślałam, że ktoś zgubił zęby na ślubnym kobiercu, bo np się wywalił
Kasia no i jak zwykle mnie rozbawilas (ostatnio na wątku "najbrzydsza sukienka jaką widziałyście).
Ja rowniez polecam paski Blend a med kupowalam je na allegro ciekawe czy sa dostepne w aptekach, powiem szczerze ze ja akurat nie odczuwalam nadwrazliwosci zebów czy dziąseł. Napewno je jeszcze kupie, tak z miesiac przed slubem (stosowalam je w tamtym roku a ze lubie wszystko na litere P (tylko bez zboczonych skojarzeń )to pasuje mi zabieg powtorzyc, ale prawde wam powiem ze teraz przynajmniej mam ząbki jaśniejsze i jednolitego koloru). Takze smiało kobitki!

Edytowane przez jadira
Czas edycji: 2008-10-21 o 21:07
jadira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości