|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Zabieg dla cery naczynkowej z zaskórnikami
Witam
Proszę o radę. Mam cerę naczynkową z licznym zaskórnikami (broda, nos, policzki, linia żuchwy), Ponadto skóra jest przesuszona. Nie radzę sobie z domowa pielęgnacja dlatego tez chciałabym udać się do kosmetyczki. Jaki zabieg polecacie aby oczyścić skórę a jednocześnie jej nie podrażnić. Może znacie sprawdzoną kosmetyczkę z okolic Zabrza, Gliwic? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Zabieg dla cery naczynkowej z zaskórnikami
Ja serdecznie polecam zabieg oksybrazji, idealny na oczyszczanie do skóry wrażliwej, naczynkowej. Sama taką mam i oksybrazja sprawdza się świetnie. Polega na prowadzeniu po twarzy strumienia tlenu oraz rozproszonych kropli soli fizjologicznej, uczucie jest przyjemne, nic nie boli.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
BAN stały
|
Dot.: Zabieg dla cery naczynkowej z zaskórnikami
Ja używam na co dzień serii Pharm naczynka z Bielendy, są po niej mniej widoczne, kosmetyki nadają się do cery wrażliwej. Ogólnie polecam jeszcze różnego typu maski, np. nawilżającą maskę skin clinic professional, albo zabiegi mezoterapii, przy regularnym stosowaniu skóra jest bardziej nawilżona i lepiej wygląda
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:30.