|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Sześciolatek - kiedyś był słodkim bobaskiem !
Ciekawa jestem jak rozwijają Wasze pociechy.Mój ma 125cm wzrostu i waży 24 kg. Zrobił się z niego przemądrzały chudziak.We wszystkim chce mieć rację i jest bardzo uparty.We wrześniu idzie do zerówki.Zna litery , ale czytać nie potrafi - nie zmuszam go,przyjdzie pora,to się nauczy. Za to doskonale liczy.Potrafi w pamięci dodać np. 56+78,345+256, 678+549 - podobno nie każde dziecko tak liczy w wieku 6 lat. Nie mam porównania,to nie wiem. A interesuje go wszystko-ostatnio Starożytny Egipt.Zbiera gazety o tym samym tytule z figurkami bogów.Oczywiście zna wszystkich bogów.Ma dobrą pamięć.
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sześciolatek - kiedyś był słodkim bobaskiem !
Momo, odgrzebuję wątek, bo jest bardzo fajny. Mój ma w tym roku już 7 lat, ale rok temu był właśnie 6-latkiem. Czyta płynnie od 5 roku życia, Uczył się czytać na mapach i atlasach. Jego pasja to geografia i historia. Kolekcjonuje wszelkiego typu mapy, filmy geograficzne. Z historii najbardziej interesuje go okres rycerstwa średniowiecznego, rzymscy zołnierze i II wojna światowa. Świetnie orientuje sie w polityce (lepiej niz ja). A ponadto jak kazdy młody mężczyzna od zawsze kocha sport, a szczególnie piłkę nożną. W domu jest urwisem, zbuntowanym młodziakiem, a za to w przedszkolu (od wrzesnia idzie do I kl.) był wzorem cnót. Ułożony, posłuszny, nie odzywa sie nie pytany, szarmancki do dziewczynek, nie bije się z innymi chłopcami. Taki to jest ten nasz synek.
W miłości nie ma lęku, lecz doskonała miłość usuwa lęk, ponieważ lęk kojarzy się z karą. 1 List św. Jana 4:18 / Biblia Tysiąclecia. Cichy kącik hejasz Papierowy kącik hejasz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Hejasz mój synek jest chyba podobny do Twojego
![]() Też uwielbia piłkę nożną ,starożytny Rzym,rycerstwo i jest bardzo zbuntowany.Jednak w szkole ideał ucznia - też grzeczny,ułożony i posłuszny. A w domu diabeł. ![]() Teraz jest już 8-latkiem i będzie drugoklasistą ![]()
![]() Edytowane przez Momo Czas edycji: 2007-08-01 o 17:09 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Witam, mój syn Bartek również idzie we wrześniu do zerówki do szkoły. Żywe srebro, wszędzie go pełno. Nie ma takich zainteresowań jak wasze dzieci, ale umie liczyć, dodawać i trochę pisać, zna również literki. Lubi sport. Do czytania się też nie bierze. Gada jak katarynka. Zadaje sto pytań do... i ma zawsze dużo do powiedzenia. Bierze przykład od swojej ośmioletniej siostry, a młodsza siostra bierze od niego przykład. Także kółko się zamyka. W domu się nie nudzę. Wesoła gromadka. A były takimi aniołkami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny!
Tak się zastanawiam w co ubrać mojego sześciolatka na rozpoczęcie zerówki? Białą koszulę czy coś luźniejszego? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:55.