|
Notka |
|
Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
kolczyk w języku
cztery lata temu zrobiłam sobie kolczyk w języku. Rok temu wyjęłam go, by wczoraj znów go włożyć, jednak trochę spuchł mi język i kupiłam dzisiaj dłuższą sztangę u jubilera. Wygotowałam go w wodzie ze spirytusem oraz opaliłam zapalniczką. Czy jest to wystarczający sposób na sterylizacje (dezynfekcje) kolczyka przed założeniem?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: kolczyk w języku
Jedyna słuszna metoda sterylizacji to promieniowanie gamma, ewentualnie jałowienie tlenkiem etylenu. Ale zawsze możesz skorzystać z autoklawu... Można czasem upolować fajny egzemplarz na allegro.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
ja nie wiem, ale jak napiszesz do użytkowniczki marisella* to ona Ci na pewno pomoże
![]() *mam nadzieję, że mari się nie obrazi ![]()
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
dziękuję ślicznie. Jeżeli chodzi o autoklaw, to właśnie chciałam skorzystać, ale nie udało mi się niestety.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
A ja kolczyk z języka połknęłam - przypadkiem - do dzisiaj nie wiem, czy wyszedł już na ten świat, czy nie
![]() ![]() ![]() Ciekawe co piszesz, że po jakimś czasie chcesz włożyć, bądź go już włożyłaś. Jak stało mi się to, co się stało, to już na drugi dzień nie mogłam włożyć nowego kolczyka i jak poszłam do studia tatuażu, to Pan mi powiedział, że będzie trzeba lekko rozerwać "otwór" w języku - ta wizja mnie przeraziła i sobie odpuściłam ![]() ![]()
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Ja nosiłam kolczyk długi okres czasu, a więc większe zarośnięcie tego nie było możliwe. Oczywiście powstała taka "błonka",która stanowiła opór, ale tylko ze względu na gwint (nie wiem czy dobrze pisze,ale mam nadzieję,że wiesz o co chodzi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Ja jestem szczęśliwą posiadaczką kolczyka w języku już 3 tygodnie ;D
Samo przebicie mnie nie bolało dopiero wieczorem zaczął boleć . 2 pierwsze dni były najgorsze . Obiad jadłam godzine . Jadłam normalnie i nie jadłam żadnych papek . Teraz już nie mam z nim żadnego problemu . Teraz nie długo muszę jechać kupić nowy kolczyk krótszy bo mam jeszcze ten długi . Teraz zastanawiam się nad wargą xd |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:02.