![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
Nasz nowy dom
Zapraszam wszystkich fanów programu z Katarzyną Dowbor
![]() obejrzałam przez przypadek, w skrócie na czym polega program: "„Nasz nowy dom” to nowy program Telewizji Polsat, w którym widzowie będą mogli zobaczyć jak w ciągu 6 dni można gruntownie wyremontować dom, odmieniając komuś życie. W programie poznamy zwykłe, normalne rodziny, które znalazły się w trudnej sytuacji mieszkaniowej. Na czas remontu rodzina przeniesie się do hotelu, a producenci zaskoczą wszystkich niejedną niespodzianką, która umili im czas oczekiwania na powrót do domu. W tym samym czasie ekipa budowlana pod kierownictwem Katarzyny Dowbor, architekta i kierownika budowy, przystąpi do remontu. W finale każdego odcinka zobaczymy powrót rodzin do ich odremontowanych domów." oglądacie? lubicie? Powiem szczerze tak jak amerykańska wersja "dom nie do poznania" / "extreme makeover home edition" mi działała na nerwy, tak polską oglądam z przyjemnością. Nie widziałam jeszcze wszystkich odcinków ale najbardziej wzruszył mnie z młodziutką wdową która miała małego syna. Mąż zmarł, a ona została z domem nienadającym się do zamieszkania i żyła u wujostwa. tutaj oficjalna strona http://www.nasznowydom.polsat.pl/ jedyne uwagi jakie mam, to rzadko kiedy podobają mi się meble. większość jest modułowa że tak powiem, gotowa do wstawienia, bez polotu. ale podoba tutaj kilka zdjęć z odcinka piątego ![]() ![]() chociaż przed przemianą też było ładnie, podoba mi się ten ptasi motyw po przemianie ![]() przed przemianą ![]() przed przemianą ![]() po przemianie ![]() wiele innych zdjęć znajdziemy na stronie internetowej odcinki online można obejrzeć tu http://www.ipla.tv/Rozrywka/1756-Pro...-Nasz-Nowy-Dom pozdrawiam wszystkich fanów i zapraszam do dyskusji ;d własnie na polsat 2 leci trzyosobowa rodzina adopcyjna ---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ---------- przed przemianą ![]() po ![]() przed ![]() po ![]() przed ![]() po ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Lux Mundi
|
Dot.: Nasz nowy dom
Oglądam bardzo rzadko, aczkolwiek sama idea podoba mi się
![]() Jeśli zmieniliby prowadzącą program zyskałby i to bardzo ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
też tak myślę. byle nie na panią Rozenek
![]() Pani Dowbor jest miła ale na budowie wypada sztucznie "cześć chłopaki oho widze ze beze mnie budowa się sypie, rozbieram się i wam pomagam" taaa... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
O, może uda mi się obejrzeć.
Ptasi motyw jest mega ![]() Kilka przemian mi się nie podoba, nie mój gust, ale i tak jest na plus. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
mi np nie podobają się właśnie te rzeczone meblościanki czy meble od linijki w kompletach
wklejam ze strony www.nasznowydom.polsat.pl kilka zdjęć które mi nie przypadły do gustu ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Lux Mundi
|
Cytat:
W sumie Katarzyna drażni mnie bardziej ![]() I ogólnie wypada sztucznie czy to na budowie czy w rozmowach - ale z tego co pamiętam zawsze taka była, nawet przy zapowiedziach programu ![]() ![]() Osobiście też wolę polot i oryginalność, niż meble od linijki ![]() ![]() Ciekawe czy jeśli dotrze tu ktoś od FORTE zmienią głównego obmyśliwacza projektów ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Ummmmm jaka śliczna łazienka
![]() ![]() Program jest naprawdę wzruszający i z chęcią go oglądam. Ostatnio pokazali rodzinę (ojca z córką), którzy ponad kilka lat nie mieli dostępu do ciepłej wody, dom był w okropny stanie. Dziewczynka wychowywała się bez matki ponieważ zmarła, a Pani Kasia na czas trwania remontu otoczyła ją takim ciepłem ![]() Takich programów powinno być więcej !! Paradokumenty działają mi na nerwy. Zrobiłabym z nimi coś takiego -> ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
jak ludzie mają używane meblościanki sprzed 30 lat w których brakuje uchwytów i szybek, albo nie mają nic bo są rodziny gdzie było bardzo ale to bardzo źle, to wiadomo że super sprawa. jednak niektóre projekty pokoi mi nie podchodzą, z kolei większość kuchni wychodzi im super. ---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ---------- Cytat:
![]() no tak, antena i laptop, ale w sumie niech se mają i tak reklama nie jest aż tak nachalna ![]() ---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ---------- ooo i nie podoba mi się że wszędzie dają prysznice. jedynym wyjątkiem była rodzina z niepełnosprawnymi członkami rodziny tam dali wannę. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Trafilam na to na ipli, pewnego dnia chyba jak zdychałam chora w lozku i oglądalam wszystko jak leci. Po drugim odcinku juz sie zirytowałam, ze to kolejny program pt róbcie tysiąc dzieci, a my wyremontujemy wam dom. Jestem bardzo uprzedzona do rodzin wielodzietnych, które mieszkają w ruinie z dziurami w podlodze i w takich oto okolicznosciach płodzą kolejne dziecko.
Natomiast historia samotnego ojca z córką (matka zmarła chyba na raka) wzruszyła mnie i takich osob chcialabym więcej.
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
ja tak samo
![]() 1) młoda wdowa z dzieckiem mieszkająca u wujostwa 2) ojciec z córką 3) czteroosobowa niepełnosprawna rodzina 4) dziadkowie adopcyjni z wnuczka jeszcze nie widziałam rodzin wielodzietnych ale odcinków jest sporo |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
To jakiś program podobny do "Domu nie do poznania"? Lubiłam to oglądać
![]() Przepraszam, nie doczytałam, że to właśnie polska wersja tego programu ![]() Edytowane przez 201607111028 Czas edycji: 2014-08-16 o 20:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Konto usunięte
|
Daję szansę, obejrzę jeden odcinek. Jeśli nie zwymiotuję przez prowadzącą to zacisnę zęby i będę oglądać dalej
![]() ---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- Trochę umarłam ![]() ![]() Btw, pierwszy odcinek, rodzina ośmioosobowa. Rodzina zastępcza, matka, jej siostra, mąż matki, 1 biologiczne, reszta zastępcza. Dzieci rodzonego brata matki tej matki, czyli wujka, alkoholika. Dopisuję to bo jak usłyszałam, że osiem osób to napisałam tylko o tym i poleciałam stereotypem. Drugi odcinek. Edyta z mężem Jackiem i swoimi dziećmi (ustawię je od najstarszego, będzie lepszy efekt ![]() "Mój mąż zawsze chciał mieć dużo dzieci. Ja nie myślałam o tym ile chcę mieć dzieci.". Rodziny nie stać na rozwijanie talentów dziec. "Jak urodził się Jasiek to było takie załamanie, bo też mąż z dnia na dzień stracił pracę i żeby jakoś z tej sytuacji wybrnąć przeprowadziliśmy się tutaj, do babci." Mieli sklep, było lepiej, potem gorzej, w 2010 musieli zamknąć firmę. Mamy 2014. Czyli po kryzysie po Jaśku uznali za słuszne stworzyć jeszcze Franka, Maksa, a po zamknięciu firmy Zuzię i Lenkę/Oleńkę. Drabi, dałaś mi rozrywkę zupełnie inną niż myślałam, że mi dajesz. Szlachetna paczka lvl hard. No ja pierniczę, jeszcze psa mają do tego. Prawie stuletni dom, brak ciepłej wody, w jednym pokoju mieszka sześć osób, dzieci śpią razem na rozkładanym fotelu. Zróbmy więcej! Edytowane przez 201604191001 Czas edycji: 2014-08-16 o 23:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Konto usunięte
|
Przepraszam :Ccc naprawde nie widzialam jeszcze ani jednego odcinka z rodzina wielodzietna :cccccc
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Konto usunięte
|
Nie, spoko. Wiesz, że ja jestem masochistką trochę
![]() Stan tych domów mnie załamuje. Oglądam wdowca z córką. Czasem zastanawiam się, czy ta architekt to tak serio czy po Cosinusie. Edytowane przez 201604191001 Czas edycji: 2014-08-17 o 00:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Konto usunięte
|
Nom
Ja sie zastanawiam nad elewacja najbardziej. Bo wyglada to ladnie no aleeeee. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Konto usunięte
|
Dowbor w każdym odcinku zaskakuje mnie coraz bardziej.
"To moje symboliczne rozpuszczenie włosów Emilki, kiedy ona zobaczyła w sobie piękną kobietę...pleple". A dziecko stało posłusznie, pani z telewizji grzebie jej we włosach, które ona misternie sobie upięła, ale dobrze wychowana to nie zaprotestuje. Ok, mamy ocieplony dom - super, rachunki mniejsze, łatwiej ogrzać. Ale mieszkali razem w jednym pokoju bo było cieplej, nie wyrabiali na ogrzanie tego. Jak poradzą sobie teraz? Szczerze mówiąc oczekiwałam ekologicznych, oszczędnych urządzeń, paneli, turbiny, cokolwiek. A nie, że teraz muszą ogrzać wszystko, mają nowy piec, no super, mają termę, wow. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#18 |
Konto usunięte
|
Czwarty odcinek, rodzina z niepełnosprawnością. Pies na łańcuchu w rozpadającej się budzie. Jak program nie zrobi dużego wybiegu dla psa i porządnej, ciepłej budy to ich przeklnę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Konto usunięte
|
Przez was znielubie ten program xd a tak plakalam. Xd
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Konto usunięte
|
Przepraszam
![]() Pies dostał nową budę, ale program znów pokazał profesjonalizm. Pani Dowbor wybierała budę kierując się wiekiem psa. "Do tej ciężko będzie mu złamać się przy wejściu, o, ta jest większa to będzie mu wygodniej. Jest dykta, więc jest ocieplona.". ...Rozmiar budy dobiera się do rozmiaru psa. Nie może być za mała, ale nie może być też za duża, bo powietrze w budzie ogrzewa się od ciepła ciała psa. Jak w środku będzie za dużo miejsca to pies nie ogrzeje powietrza i będzie mu zimno. A ocieplenie to styropian, nie dykta. Kobiecie chorej na depresję walnęli sypialnię na fioletowo ![]() Edytowane przez 201604191001 Czas edycji: 2014-08-17 o 11:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
jaaa, nie wiem czy zauważyłyście (pewnie tak:P), ale jedna rzecz, że Ci ludzie nie maja miejsca, żyją biednie, ale oni tam mają chlew. brud i syf wzędzie. ciekawa jestem jak bedą dbali o nowe wnetrza, zaraz uskutecznią taki sam bajzel.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#24 |
Konto usunięte
|
Ogladam pierwszy odcinek. To nie taka patologia bo malzenstwo ma tylko jedno dziecko a czworke przygarneli
![]() No ale w sumie w amerykanskiej wersji te domy lepsze nie byly xd |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Konto usunięte
|
Al
---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- Ja pierdziele ogladam drugi odcinek 11 osobowa rodzina a pani nie wie ile chciala miec dzieci bo myslala o tym zeby miec dobrego meza O ludzie nieeeee. I jeszcze jak opowiadaja o tych dzieciach "tosia lubi tanczyc" a tosia ma 20 lat :faaaceeepaaaaalm: ---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- Pani edyta projektantka wnetrz kredkami bambino w swoim wlasnym ma problem z porzadkiem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Moi rodzice mowia, ze w zagramanicznej wersji pomagali tym, ktory robili cos dobrego dla spolecznosci, rodzina zastepcza, azyl dla zwierzat, jakis klub dla osob niepelnosprawnych umyslowo itd. Podobno jedna rodzina miala 25tys niesplaconych rachunkow. Podarowali im niszczarke do papieru i powiedzieli, ze moga sobie przemielic te zalegle rachunki. Zaplacili za nich ![]() W odcinku z niepelnosprawnymi rodzicami program zaplacil zaleglosci na studiach i oplacil dyplom ojca i wreszcie bedzie mogl powiedziec, ze ma wyzsze wyksztalcenie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Konto usunięte
|
W zagranicznej wersji pamietam rozne historie sporo bylo ogiar huraganow hmmm
A to bylo fajne ze mu oplacili te studia. Koncze drugi odcimek i az jestem ciekawa Jak to wyjdzie. Biedna ta babcia tyle ludzi ma na glowie >_> ---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- 11to osobowa rodzina. Tosia i mela dostaly nowy pokoj "Miejsca na zabawe starczy tam dla wszystkich dzieci". Tosia i mela maja 18 i 20 lat. Na pewno marza o zabawie z trzylatkamk w swoim pokoju xd. I babcie tez wysiudali do malego pomieszczenia. Matkooo |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Konto usunięte
|
Widziałaś tapetę w pokoju Tosi i jej siostry? Super, co?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Konto usunięte
|
Ta. Nie komentuje xd
Kolejny odcinek ogladam. Trojka doroslych dzieci i mama. Ojciec popelnil samobojstwo chyba. No mi ich szkoda. Jestem ciekawa co tam wyjdzie z tego domu ---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- Tego projektu nie da sie nie skrytykowac. Dom jest naprawde bardzo duzy a oni robia 20 i 22 latce wspolny poloj. Wtf. Po co... Burza sciany stawiaja to tamto siamto ale dwom doroslym dziewczynom zrobia pewnie sypialnie z pjedynczymi lozeczkami >_> |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:05.