Ubranka dla chudej - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-08-08, 18:00   #1
Miaaa
Przyczajenie

Ubranka dla chudej

Jestem stałą czytelniczką od kilku lat tej strony internetowej, forum...ale dopiero teraz postanowiłam się wypowiedzieć. Ba, doradzić, bo potrzebuje pomocy. Mam 19 lat, za kilka tygodni czeka mnie wymarzony weekend...Muszę kupić sobie kilka ciuszków, tylko takie, które będą ukrywać mankamenty, podkreślać figure...no i oczywiście muszę dobrze się w nich czuć. Mam 170 cm, jestem chuda i wtym problem Długie nogi, średni biust, odpowiednie wcięcie w talii... Co kupic, żeby ukryć swoją chudość?? Bardzo proszę o rade..
Miaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-08, 18:10   #2
wspaniala
Zakorzenienie

Dot.: Ubranka dla chudej

dziewczyno, jestes jak modelka , po co chcesz ukrywac? chyba az tak zle nie jest ? skoro biust jak napisalas masz, i sredni - bo ani za maly, ani za duzy, to jest dobrze! wciecie w talii, a dluuugie nogi = rewelacja .

moze napisz co to za wymarzony weekend, jakas okazja? uroczystosc? i jakiego typu ciuszki Cie interesuja?
wspaniala jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-08, 18:19   #3
norana
Zadomowienie

ja na twoim miejscu raczej bym eksponowała figurę a nie ją ukrywała
ale jeśli już koniecznie chcesz zatuszować swoją szczzupła sylwetkę to polecam tuniki babydoll albo sukienki o takim właśnie kroju

lubisz zwierzęta- nie bądź obojętny- tylko człowiek może im pomóc- podpisz petycję- okrucieństwo wobec zwierząt- http://www.petycjeonline.pl/petycja/...ia-wolnosci/66

norana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-08, 19:33   #4
winyl
Zakorzenienie

No dobra, jeśli jednak dziewczyna jest chuda, a nie szczupła to może powinna co nieco ukryć? Tzn moim zdaniem powinnać skorzystać z tego, że wiele ciuchów będzie na Tobie dobrze wyglądać, ale na pewno nie eksponować przesadną chudość. Mi np. baaardzo podobają się takie szorty (załącznik), jednak wyglądają one dobrze tylko na długich chudziutkich nogach.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg krótkie+pumpy.jpg (58,7 KB, 155 załadowań)

XOXO
winyl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-08, 19:41   #5
CrazyForMe
Raczkowanie

w h&m'ie i taily weijl sa ubrania na chude dziewczyny.
widzialam nawet rozmiaru 32 i XXS .
niestety nie na mnie .
CrazyForMe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-08, 20:50   #6
bloondyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miaaa Pokaż wiadomość
Jestem stałą czytelniczką od kilku lat tej strony internetowej, forum...ale dopiero teraz postanowiłam się wypowiedzieć. Ba, doradzić, bo potrzebuje pomocy. Mam 19 lat, za kilka tygodni czeka mnie wymarzony weekend...Muszę kupić sobie kilka ciuszków, tylko takie, które będą ukrywać mankamenty, podkreślać figure...no i oczywiście muszę dobrze się w nich czuć. Mam 170 cm, jestem chuda i wtym problem Długie nogi, średni biust, odpowiednie wcięcie w talii... Co kupic, żeby ukryć swoją chudość?? Bardzo proszę o rade..
moje zdjęcie ..
mm ...

Miaa - witaj w klubie .. i tak jak napisała winyl - eksponuj to co masz ..
nie każdy mógłby się taką figurą pochwalić ..
więc po co ją ukrywać ??
bloondyna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-08, 20:52   #7
winyl
Zakorzenienie

Taak, dobrze gadasz .
Patrz na strój Blondyny :
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...6&d=1218223747
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...7&d=1218223747
Jak dla mnie bosko!

XOXO
winyl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-08-09, 11:07   #8
Miaaa
Przyczajenie

Nie wiem, czemu chce to ukryć.. Od lat mam kompleks chudości Jedni mówią tak jak Wy, że wiele osób może mi zazdrościć...inni krytykują. Jaka to okazja? Otóż wybieram się z chłopakiem na weekend nad morze, pod koniec sierpnia, początek września. Tylko, że my nie widzieliśmy się jeszcze na żywo. Choć znamy się 4 lata. Chce zrobić dobre wrażenie Blondyna, super wyglądasz! Bardzo podobają mi się Twoje ubranka. i ogólnie figura...,a przecież mamy podobne figury, heh. Dzisiaj kupiłam sobie rurki: zielone i fioletowe. To dobrze? Kiedyś ubierałam się na sportowo, teraz chyba dojrzałam i chce wyglądać kobieco. Te szorty mi się pdobają, ale źle bym się w nich czuła.. Czekam na dalsze rady.. Pozdrawiam
Miaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-09, 11:13   #9
OOO Kika OOO
Rozeznanie

Wg mnie Twoja figura jest wymarzona! <przynajmniej ja o takiej marzę> Ale skoro nie chcesz wyglądać tak szczupło to może wypróbuj jakieś bluzki typu bombki i te spodenki, które miała na sobie blondyna też są świetne. Może unikaj tylko ubrań bardzo dopasowanych, bo one tylko naświetlą Twoją figurę. Ale wg mnie skoro masz taką super sylwetkę, to możesz nosić prawie wszytko i będziesz pięknie wyglądać!
Stary 2008-08-22, 16:37   #10
Aralka
Zakorzenienie

GG do Aralka Send a message via Skype™ to Aralka

A gdzie ja mam kupować ubranka?
Jestem niska (158) i dość chuda. Zaledwie 82 w biodrach, więc większość spódnic i spodni ze mnie zlatuje. Spódniczki kupuje w lumpeksach na rozmiar 146 ._.
W jakich sklepach coś dla siebie znajdę ?
Szukam obcisłych rurek zwłaszcza...
Stary 2008-08-22, 18:08   #11
Jackie_S
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aralka Pokaż wiadomość
Jestem niska (158) i dość chuda. Zaledwie 82 w biodrach, więc większość spódnic i spodni ze mnie zlatuje. Spódniczki kupuje w lumpeksach na rozmiar 146 ._.
Mierzyłaś może spodnie w Stradivariusie? Mają tam rozmiar 32,który jest wprost stworzony dla chudzinek.Sama jestem niewysoka i bardzo szczupła,więc byłam w szoku,gdy okazało się,że ten rozmiar jest na mnie za mały(co mi się jeszcze nigdy nie zdarzyło).
Jackie_S jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-22, 19:11   #12
freyah
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Aralka Pokaż wiadomość
Zajrzyj do H&M na dziecięcy, może tam coś znajdziesz.
freyah jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-22, 20:55   #13
myszkakinia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Miaaa Pokaż wiadomość
Nie wiem, czemu chce to ukryć.. Od lat mam kompleks chudości Jedni mówią tak jak Wy, że wiele osób może mi zazdrościć...inni krytykują. Jaka to okazja? Otóż wybieram się z chłopakiem na weekend nad morze, pod koniec sierpnia, początek września. Tylko, że my nie widzieliśmy się jeszcze na żywo. Choć znamy się 4 lata. Chce zrobić dobre wrażenie Blondyna, super wyglądasz! Bardzo podobają mi się Twoje ubranka. i ogólnie figura...,a przecież mamy podobne figury, heh. Dzisiaj kupiłam sobie rurki: zielone i fioletowe. To dobrze? Kiedyś ubierałam się na sportowo, teraz chyba dojrzałam i chce wyglądać kobieco. Te szorty mi się pdobają, ale źle bym się w nich czuła.. Czekam na dalsze rady.. Pozdrawiam

łoł.. nieźle.. znacie sie 4 lata i sie jeszcze nie widzieliście, a juz jak spotykanie to z grubej rury, bo na weekend :P ja bym sie bała.. mojego chlopaka tez nie od razu znalam "na zywo", bo mieszka 300km ode mnie, ale pierwsze spotkanie było jednodniowe :P
ja tez radze tuniki, chociaz podobnie jak poprzedniczki nie widze powodu dla ktorego mialabys ukrywac swoja figure :P
rozumiem, ze swoje fotki widzieliscie?

myszkakinia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-22, 23:44   #14
fresia
Rozeznanie

Miaa skoro wybierasz się nad morze to i tak pewnie będzie Cie widział na plaży, zresztą nie ma sensu się ukrywać z taką figurą, bo wiele dziewczyn o takiej marzy jeśli juz to zamiast obszernych tunik w ktorych wyglada sie jak w worku na kartofle jakaś fajna sukienka typu babydoll lub coś co wyeksponuje biust

Aralka ja często kupuje na dziecięcym, nie czuję się z tym jakos wyjątkowo źle (mam 21 lat a wchodzę w ciuchy dla grubszych 12-latek) zazwyczaj taniej wychodzą takie zakupy i traktuje to jako +
fresia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości