Charytatywny straganik - czy to ma sens? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe wyliczanki

Notka

Wizażowe wyliczanki Wizażowe wyliczanki, to miejsce gdzie porozmawiasz o pogodzie, jedzeniu, twoim samopoczuciu lub o tym co ostatnio dostałaś od swojego ukochanego.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-03-16, 15:44   #1
Esperance18
Przyczajenie

GG do Esperance18
Lightbulb

Charytatywny straganik - czy to ma sens?

Witam Was kochane Wizażanki Nie wiem czy założyłam wątek w odpowiednim miejscu, jeśli nie - poprawcie mnie Ale do rzeczy... Ostatnimi czasy wpadłam na pomysł by przetrząsnąć swoje mieszkanko i wybrać rzeczy, które mogłabym wystawić na charytatywnym straganiku. Byłyby to przedmioty różnego rodzaju, od ciuszków zaczynając po wykałaczki kończąc Nie no.... Z tymi wykałaczkami akurat żartuję... Tak sobie myślę, że każdą rzecz bez względu na jej wielkość i wartość byłabym gotowa oddać za 5 zł plus koszty przesyłki. Jeśli oczywiście ktoś by miał ochotę, mógłby wpłacić większą sumę bezpośrednio na konto wybranej przeze mnie osoby potrzebującej. Co o tym myślicie? Czy mogłabym liczyć na Waszą pomoc? Nie ukrywam, że to dla mnie bardzo ważne...
Esperance18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-16, 15:53   #2
roux666
Zakorzenienie

GG do roux666
Dot.: Charytatywny straganik - czy to ma sens?

Cytat:
Napisane przez Esperance18 Pokaż wiadomość
Witam Was kochane Wizażanki Nie wiem czy założyłam wątek w odpowiednim miejscu, jeśli nie - poprawcie mnie Ale do rzeczy... Ostatnimi czasy wpadłam na pomysł by przetrząsnąć swoje mieszkanko i wybrać rzeczy, które mogłabym wystawić na charytatywnym straganiku. Byłyby to przedmioty różnego rodzaju, od ciuszków zaczynając po wykałaczki kończąc Nie no.... Z tymi wykałaczkami akurat żartuję... Tak sobie myślę, że każdą rzecz bez względu na jej wielkość i wartość byłabym gotowa oddać za 5 zł plus koszty przesyłki. Jeśli oczywiście ktoś by miał ochotę, mógłby wpłacić większą sumę bezpośrednio na konto wybranej przeze mnie osoby potrzebującej. Co o tym myślicie? Czy mogłabym liczyć na Waszą pomoc? Nie ukrywam, że to dla mnie bardzo ważne...

jesli Twoj pomysł wypali, to chętnie włączę się z tę akcję.

Wiesz, pewnie musiałabys cos więcej o tej osobie powiedziec, jakos uwiarygodnic wszystko- niestety oszustow wszedzie spotykamy i nie każdy chce sie dac nabrac...
Myślę, że kilka odpowiednich informacji by się przydało i do dzieła...

FoodSenses INSTA #foodphotography #fitfood
roux666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-16, 16:45   #3
Tequilka_84
Rozeznanie

Ja od okolo roku wystawiam takie bazarki na dogomani,, ale peniadze ida na psy. Wszytsko co w domu mialam nie potrzebnego to tam sprzedalam, wszytskie ciuchy w ktorych nie chodzilam i t d . . .

Tequilka_84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-16, 18:56   #4
Esperance18
Przyczajenie

GG do Esperance18

Up up
Stary 2010-03-16, 20:09   #5
EjjSenioritta
BAN stały

O ile naprawde by szlo to na konto osoby potrzebujacej ,to jestem na tak
EjjSenioritta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-17, 11:50   #6
Yemyser
Raczkowanie

Pomysł fajny i dobrze, że pieniądze poszłyby na szczytny cel, ale niestety ,tak jak już ktoś to napisał , jest wielu oszustów i nie wiem czy udałoby Ci się znaleźć chętnych. Ludzie są nieufni i albo w ogóle nie biorą udziału w takich przedsięwzięciach albo biorą udział w znanych, sprawdzonych (typu tv). Przynajmniej mi się tak wydaje.
Jednakże życzę powodzenia
Stary 2010-03-18, 05:23   #7
Esperance18
Przyczajenie

GG do Esperance18

Ja się może odniosę do tego co napisałyście, bo faktycznie nieufność pojawia się za każdym razem, gdy chodzi o pomoc charytatywną. Sama nie oddałabym pieniążków tam, gdzie nie miałabym pewności, że zostaną dobrze wykorzystane. Na szczęście jest taki portal, który się nazywa siepomaga.pl i tutaj MAM PEWNOŚĆ, że fundacje wystawiające cele są wiarygodne no i po prostu widać, że oni walczą o życie każdego swojego podopiecznego, czy to kotka, czy to pieska, czy to wreszcie człowieka. W ogóle wielki ukłon dla założycieli, za stworzenie i prowadzenie strony dostają tyle co nic, bo to chyba jedyna taka akcja gdzie 100% pieniążków idzie na charytatywny cel, a nie tak jak w przypadku smsów (1% dla osoby potrzebującej, 99% dla producenta). Także myślę, że wyczerpałam temat i teraz jest już wszystko zrozumiałe Tak w ogóle to dzięki za wsparcie, jestem w trakcie robienia zdjęć danym przedmiotom, rzeczom, myślę, że niedługo mój straganik wystawię, ale w dalszym ciągu czekam na kolejne opinie
Stary 2010-03-18, 06:06   #8
Tequilka_84
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Esperance18 Pokaż wiadomość
Ja się może odniosę do tego co napisałyście, bo faktycznie nieufność pojawia się za każdym razem, gdy chodzi o pomoc charytatywną. Sama nie oddałabym pieniążków tam, gdzie nie miałabym pewności, że zostaną dobrze wykorzystane. Na szczęście jest taki portal, który się nazywa siepomaga.pl i tutaj MAM PEWNOŚĆ, że fundacje wystawiające cele są wiarygodne no i po prostu widać, że oni walczą o życie każdego swojego podopiecznego, czy to kotka, czy to pieska, czy to wreszcie człowieka. W ogóle wielki ukłon dla założycieli, za stworzenie i prowadzenie strony dostają tyle co nic, bo to chyba jedyna taka akcja gdzie 100% pieniążków idzie na charytatywny cel, a nie tak jak w przypadku smsów (1% dla osoby potrzebującej, 99% dla producenta). Także myślę, że wyczerpałam temat i teraz jest już wszystko zrozumiałe Tak w ogóle to dzięki za wsparcie, jestem w trakcie robienia zdjęć danym przedmiotom, rzeczom, myślę, że niedługo mój straganik wystawię, ale w dalszym ciągu czekam na kolejne opinie
Ja dam inny przykład... dogomania.pl miau.pl
Ja jak tam wystawiam bazarek na jakiegos psa to zbieram kase na moje konto-zazwyczaj zawsze tak jest-bo od fundacji ciezko sie dowiedziec czy przylew doszedł czy nie-chyba ze akurat na forum jest jakas osoba z tej fundacji. Gdy bazarek sie konczy robie jeden przelew na fundacje lub na konto osoby ktora pod opieka danego psa...

Np taki bazarek http://www.dogomania.pl/threads/1390...i-inne-chwasty

w pierwszym poscie bazarku musi byc link do watku psa. Na watku psa musi byc rozliczenie-kto ile wplacil i na co pieniadze zostaly wydane.
Osoba opiekujaca sie danym psem musi miec wszytskie rozliczenia, rachunki, paragony itp. gdyby moderator o nie poprosil itp.

Gdy bazarek jest zakonoczny, ja przelewam pieniadze na jakiegos psa, osoby iformuja na bazarku ze paczki do nich doszly wtedy bazarek zostaje usuniety.

W ostatnim czasie bylo 2 oszustow na dogomani, sprawy sa w sadzie...

I na takiej zasadzie to działa.

Duzo jest tez psow na dogomani co sa pod opieka fundacji...

Jak chcesz pomoc, zaloguj sie tam... w razie czego sluze pomoca.

Tequilka_84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-20, 21:44   #9
maartuuss92
Wtajemniczenie

Na pewno ma to sens. Trzeba tylko dobrze to zaplanować. Powodzenia!

Nie zamykaj oczu - otwórz umysł.
Żyj. Poszukuj. Podążaj własną drogą.
Drogą szczęśliwego zycia...

maartuuss92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-23, 15:35   #10
ulinkaaa
Zakorzenienie

Bardzo chetnie sie przylacze
Bede sprawdzac na biezaco postepy.
w nicości za oknem, gdy budzą się mgły...
ulinkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-24, 12:18   #11
Esperance18
Przyczajenie

GG do Esperance18

Po świętach na pewno już wystawię Dzięki za wsparcie
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wizażowe wyliczanki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości