![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
czarno na ślub?
Proszę o radę. Za tydzień wybieramy się z chłopakiem na wesele. Mam czarna sukienkę do kolan a on czarny satynowy garnitur w czarne prążki... i nie wiem jaka koszulę i krawat mamy mu dobrać.... szalenie podoba mi sie zetsawienie czarna koszula czarny satynowy krawat i czarny garnitur ale na ślub takie zestawienie raczej nie pasuje.....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: czarno na ślub?
no szczerze to by wygladał jak na pogrzeb
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() (w sumie to jest możliwe) NApisz czy tak. Za dużo czarnego...
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
naprawdę strasznie mrocznie
![]() ![]()
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
dziewczyny maja racje, zbyt ciemno, do garnituru dodalabym jasnoszara koszule i ciemnostalowy krawat, zeby to utrzymac w jednej tonacji, i moze jakies tego typu dodatki dla Ciebie ? ogolnie niezly pomysl tez z czerwienia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
ja w ogóle miałam na studniówkę taką zachciankę, żeby kupić czerwoną sukienkę + czarne dodatki, a mój facet czarny garnitur i czerwona koszula... ale wyszło jak wyszło, w końcu kupiłam sukienkę czarną z kremowo-złotymi wstawkami [wstążka pod biustem i lamówka na dole] a facet kremowy garnitur i brązowe dodatki...
marzenie się nie spełniło, faceta też nie ma ![]()
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Czarny na wesele? nie bardzo...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
zdecydowanie za dużo czerni.. !
jeżeli nie masz innej opcji, to ożyw przynajmniej wasze ubrania kolorowymi dodatkami, np. czerwonym, kremowym. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
znalazłam w necie fotkę z garniturem identycznym jak ten który ma mój TZ.... w sumie to ten kolor koszuli i krawatu tez nie jest najgorszy...jak myślicie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
Zdecydowanie lepiej, niż cały na czarno... Może też być coś z czerwinią, bordo, butelkową zielenią, chłodnym błękitem. Tobie też doradzam rozjaśnienie sukienki. Przychodzenie całkiem na czarno an wesele nie jest mile widziane.
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
czy ja wiem? Miesiąc temu byłam na innym weselu w tej samej czarnej kiecce i prezentowalam sie naprawde niezle... to nie jest taka prosta opięta sukieneczka tylko naprawde elegancka.... rozkloszowana na dole z czarną przezroczystą falbaną... bez pleców ściągana z przodu sznurkiem cos ala gorset...cała jest czarna w tłoczone czarne rózyczki...i było to wiejskie wesele i nie czułam sie dziwnie z powodu takiego stroju.... ale zdaję sobie sprawe ze obnoje na czarno moglibyśmy sie wyróżniać i pewno wzbudzać dziwne komentarze....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
Ale nie chodzi o to, że źle będziesz wyglądać w tej sukience, ani o to, że prezentowałaś się w niej nieźle. Po prostu są pewne zasady dotyczące strojów na oficjalne uroczystości, jak np. wesele. Przyjść ubranym całkiem na czarno na wesele, to jak przyjść ubranym na czerwono na pogrzeb. Fakt, że coraz więcej osób łamie tą zasadę nie zmienia tego, że nadal nie jest to w dobrym guście, ale to nie o tym wątek.
Aha wzbudzalibyście raczej dziwne uczucia, a nie komentarze ![]()
![]() |
#13 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja chyba bym wzięła pistacjową koszulę i zielony krawat. Chociaż z różem też super wygląda. Czerwień odradzam. Moim zdaniem to będzie złe połączenie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
pisałyście tez o czerwieni.. znalazłam coś takiego... hmmmmm... czy ja wiem? Jakoś mnie to nie przekonuje....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
Generalnie pomyśl o typie urody swojego faceta, a dopiero później o kolorze koszuli.
Jeżeli jest np. śniadym brunetem czerwień będzie super. Szatyn o średnio ciemnej karnacji dobrze wygląda w różu (ciemny brunet może wyglądać w tym kiczowato). Blondyn o jasnej cerze zapewne lepiej się będzie czuł w odcieniu pistacjowym. Blondyn o średniej karnacji dobrze wygląda w błękicie. Tak uogólniając.
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
a może jakiaś koszula w odcieniu żółtego ?
![]() |
![]() |
#17 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Zdaję sobie z tego sprawę - napisałam na samym początku ze takie zestawienie (oboje na czarno) na slub nie pasuje ![]() ![]() ślub w czarnym welonie wdowy ![]() czasach, już nie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
Każdy ma swoje obyczaje, moda może się zmieniać. Ja też jestem współczesnym pokoleniem, ale uważam, że to nie zwalnia od zasad dobrego smaku
![]() ![]() Poza tym chyba miałaś na myśli FAUX PAS - nie mam pojęcia, co to znaczy Faux pau...
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wesele to dzień radości. Czarna sukienka średnio to wyraża.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
BAN stały
|
dokładnie czarny i biały (sukienka) na wesele zdecydowanie nie
![]() czarny to kolor żałoby a białą sukienką ma panna młoda.. może czerwień jak dziewczyny pisały? ten róż też jest całkiem fajny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Rozeznanie
|
Eliza**
To pierwsze zdjęcie w białej koszli i różowym(?) krawacie jest swietnie. BArdzo elegancko wyglada. Idealnie by bylo gdybś wzieła dla siebie różową kopertówkę. Kompletnie nie podobją mi sie faceci w czerwonych koszu;ach, nigdy bym nie pozwolila mojemu Tzetowi takiej ubrac. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() co do sukienki, wiem chyba o jakiej mówisz... przynajmniej pasuje w 100% do opisu jaki podałaś, ale nigdzie nie mogę znaleźć jej zdjęcia ;/
![]() |
![]() |
#23 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Całe szczęscie, że w moim srodowisku nikt nie zwraca uwagi na głupie przesądy, i pani młoda moze w pełni poddawac się urokom tak radosnego dla siebie dnia zamiast krzywic sie na widok poszczególnych fragmentów garderoby swoich gości ![]() Jesli zas chodzi o dodatki - to czarna kopertówka i czarne buciki bardzo ładnie wygladały.... ![]() oczywiscie chodzilo mi o faux pas... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
ta prepozycja koszuli na zdjeciu jest o wiele lepsza niz caly na czarno:P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Rozeznanie
|
Nie wiem, czy jest sens wdawać się w dalszą dyskusje, ale wybacz, to nie jest przesąd, tylko jedna z elementarnych zasad dobrego wychowania, które również dotyczy strojów, jakie dobieramy na ważne okazje. Jeżeli twoja rodzina traktuje to jako hm.. przesąd, to rozumiem, że pochwalacie panną młodą w innej sukni niż biała
![]() Tak czy siak, pomijając dobre wychowanie cali na czarno nie wyglądalibyście ładnie, chociażby na zdjęciach, bo Twojemu partnerowi zlewałoby się wszystko albo co gorsza odcienie czerni mogłyby nie być perfekcyjnie dobrane i np. koszula przy mocno czarnym garniturze wyglądałaby na zszarzałą.
I wanna be a goddess... Edytowane przez Elie Czas edycji: 2008-08-25 o 18:20 Powód: literówka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czarny to kolor bardzo elegancki, nadaje się i na pogrzeb i na wesele i na eleganckie przyjęcie. Wiadomo, że stylizacja na wesele jest zupełnie inna niż na pogrzeb.Kobieta jest bardziej wystrojona-bogate dodatki, buty,torebka,biżuteria,uł ożona fryzura,makijaż. W sobotę miałam ślub brata.Koleżanka była w czarnej sukience i zapewniam cię, że tak jak wyglądała absolutnie nie mogłaby iść na pogrzeb. Jeśli chodzi o kolor czarny na pogrzebie,to obowiązuje jedynie najbliższą rodzinę, a reszta jest ubrana normalnie,czyli kolor czerwony też można spotkać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Rozeznanie
|
Dla mnie jak mi piszecie, że to już jest coraz częściej spotykane, to tak jakby ktoś mi tłumaczył, że chamstwo zaczyna być w porządku, bo jest coraz bardziej powszechne.
Ale tak jak już napisałam nawet pomijając już przekonania osobiste, to po prostu nie wyglądało by to zbyt ładnie. Jestem za tym, żeby wrócić do tematu głównego, czyli jak ubrać partnera i nie roztrząsać dłużej kwestii samego czarnego na wesele, bo zapewne taki wątek już jest, a tutaj nie o nim mowa. Swoją drogą zabawne, że faceci zawsze mają łatwiej i czarny garnitur nie wzbudza takich emocji jak sukienka ![]() Czy mogłabyś jaki typ urody reprezentuje Twój TŻ? Kolor włosów, oczu, karnacji - myślę, że tylko z tymi informacjami będziemy mogły trafnie doradzić ten odcień. I nie wierzcie we wszystko, co jest napisane w gazecie ![]()
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
jak już pisałam bardzo przypomina ramazzottiego - tyle że ma niebieskie oczy.... w sumie to troche taka nietypowa uroda.... może doradzicie w jakich kolorach będzie wyglądał twarzowo...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:58.