|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny z ciążą bliźniaczą jak to jest u Was?
Witam,
Jestem w 10tym tygodniu ciąży kilka dni temu dowiedziałam, że się, że będę miała bliźniaki, zaczęłam czytać na Internecie i trochę się przeraziłam, bo jeszcze przez klika tygodni jest ryzyko, że zostanie tylko jedno dziecko. Jeżeli chodzi u samopoczucie, to rzeczywiście wszystko odczuwam bardziej: bóle brzucha na początku, wymioty (12 razy dziennie), etc. Jak to jest u Was? Kiedy dowiedziałyście się o bliźniakach?, jak się czujecie, na co zwracać uwagę? Możecie podzielić się ze mną odczuciami? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
BAN stały
|
Dot.: Dziewczyny z ciążą bliźniaczą jak to jest u Was?
ja juz jestem szczęśliwą mamą blixniaków (w maju urodzone).... tak istnieje takie ryzyko... dlatego myśmy nie ropowszechniali że to ciąża bliźniaczxa... nasi najbliźsi dowiedzieli sie o tym około 5 miesiąca... już nie mozna było ukryć...
![]() co do samopoczucia.. ja czułam sie w miarę normalnie do 2 miesiąca.. dopiero potem wszystkie mozliwe objawy sie pojawiły... mdłości, szczególnie na wieczór... bóle brzucha... na szczęście wszystko było ok... Bliźniaki urodziły sie w maju po CC... w 31 tygodniu ciąży.... zadowolona jak nigdy.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
ja się dowiedziałam w 6 tygodniu, że jestem w ciąży i od razu lekarka powiedziała że ciąża jest bliźniacza. Jeśli chodzi o dolegliwości to miałam je krótko (ok 2-3 tygodni) i nawet nie były jakies bardzo intensywne. Teraz zaczynam 6 miesiąc.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
hej, jestem w troszke w podobnej sytuacji, ciąże planowaliśmy od 2 lat więc jak tylko nie dostałam okresu zrobiłam test i wyszedł pozytywny. W 7 tyg po badaniu Usg okazało sie że to ciąża trojacza, pomimo tego że bardzo chciałam dziecka był to dla mnie wielki szok, troszke sie zalamalam nawet wyobrażajac sobie mnie samą z trójką maluchów itp. lekarz od razu mie uprzedził o możliwości wczesnej hospitalizacji i częściowego poronienia, podobno silniejszy płód często eliminuje słabszy, jesli sie tak dzieje w pierwszym trymestrze jest to bezpieczne dla organizmu i całkiem naturalne. W 11 tyg dowiedziałam sie że są już tylko 2 zarodki i zanikający 3 pęcherzyk, nie powinnam tego pisac ale poczułam pewnego rodzaju ulge, jestem teraz w 22 tygodniu, spodziewam sie blizniąt dwujajowych chlopca i dziewczynki
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Do Edytki 1421: dlaczego doszło do cc juz w 31 tyg ??? czy byly jakies komplikacje ??? ile maluszki wazyły i mierzyły ? bede wdzieczna za odp , sama jestem w 22 tyg z blizniakami, pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
BAN stały
|
Cytat:
Doris naprawdę nie masz się co obawiać... to że inna mama miała przejścia takie a nie inne, to nie znaczy że z wami będzie tak samo... ![]() ![]() co do cieszenia sie ciążą.. ja od pierwszych dni, kiedy dowiedziałam sie o dziecku (jeszcze wtedy nie wiedziałam że bliźniaki) prowadziłam taki duży pamiętnik, gdzie wklejałam każde usg, test ciążowy, zapisywałam każdy mój dzień.. super pamiątka... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:10.