|
|||||||
| Notka |
|
| Fotografia, sprzęt fotograficzny, galerie zdjęć Miejsce dla miłośników fotografowania. Tutaj dowiesz się wszystkiego na temat sprzętu fotograficznego, metod fotografowania. Możesz zamieścić zdjęcia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zadomowienie
|
Ta-dam
Witam
![]() Podglądam Was regularnie, a sama się nie ujawniam. Dziś coś mi w łepetynie strzeliło i stwierdziłam, że tak nie wypada. Co prawda mało komentuję, bo zdaję sobie sprawę jak ciężko zrobić dobre, a nawet bym powiedziała poprawne zdjęcie. Na początku powiem, że moje fotki to zabawa i nauka. Daleko mi do jakiegokolwiek poziomu, ale każdy kiedyś zaczynał. Wybrałam ot tak przypadkowe zdjęcia z moich zbiorów (widać to po różnej tematyce . Duża część moich zbiorów jest na płytach, więc wybrałam to co mam na kompie. Będę wdzięczna za wszelkie uwagi i komentarze. P.S. Fotografia stanowi własność autora. Kopiowanie i rozpowszechnianie fotografii bez jego zgody jest zabronione.
Demon odkaszlnął nerwowo (demony nie oddychają; jednakże dla każdej istoty inteligentnej, oddychającej czy nie, nadchodzą w życiu takie chwile, gdy odkasłuje nerwowo. Jedna z takich chwil nastała właśnie teraz, przynajmniej dla tego konkretnego demona).
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ta-dam
i druga część
![]() Będę starała sie odpowiadać w miarę wolnego czasu. Obiecuje też regularnie zamieszczać nowe fotki. P.S. Niektóre fotki są ciemne, ale to dzięki mojemu staremu co do granic możliwości rozjaśnił monitor... Pozdrawiam ![]() P.S. Fotografia stanowi własność autora. Kopiowanie i rozpowszechnianie fotografii bez jego zgody jest zabronione.
Demon odkaszlnął nerwowo (demony nie oddychają; jednakże dla każdej istoty inteligentnej, oddychającej czy nie, nadchodzą w życiu takie chwile, gdy odkasłuje nerwowo. Jedna z takich chwil nastała właśnie teraz, przynajmniej dla tego konkretnego demona).
|
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
ostatnie podoba mi się najbardziej
pozdrawiam
"Połowa ludzi dookoła to statyści. Wypełniają przestrzeń nie posiadają myśli. Myślą to co pomyśleć powinni.." ____ zakochana bez pamięci. <3 ! moja Twórczość...fotografia ![]() :roll eyes:https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=253485 |
|
|
|
|
#4 |
|
Zadomowienie
|
detal samochodu okej kaczuszka i to drugie tez fajne.
moj typ to 1 cz&b z drugiego wrzutu i ostatnie kosiarka no ostra i okej no nudy jakiego aparatu uzywasz??
|
|
#5 | |
|
Zadomowienie
|
Dzięki
![]() Trochę przycięłam, bo mocno ciemny dół wyszedł. Cytat:
![]() Po za tym marzy mi się jakiś obiektyw, już wybrałam, ale cena skutecznie odstrasza mojego starego. Bawię się D70s + nikkor 18-70 W sumie jestem zadowolona. Napisałam w sumie, bo ostatnio miałam w łapach porządny obiektyw...ah się rozmarzyłam
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Rozeznanie
|
Mi najbardziej kaczki się spodobały
ładne kolorki, głębia ostrości fajna, tylko że musiałam się odrobinę oswoić z tym, że jedna kaczka jest nieostro, ale w sumie ciekawsze zdjęcie przez to wyszło pozdrawiam
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
1. dobre, ale trochę lewej bym ciachnęła
2. bdb ![]() 3. nie przemawia do mnie 4. świetne 5. bdb 6. świetne ![]() 7. bdb ![]() 8. nie za bardzo 9. świetne ![]() 10. nie bardzo 11. bdb
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
witam fajnie ze dołączyłaś do na najbardziej podoba mi sie ostatnie foto
A jeszcze takie pytanko bo skoro wrzuciłaś takie zdjęcia to musisz wiedzieć (nie zgłębiałam się w ten temat bo nie mam czasu)ci ludzie na zdjęciach czy oni wyrazili zgodę na opublikowanie swojego wizerunku w internecie czy nie muszą? Edytowane przez rossana22 Czas edycji: 2008-05-11 o 10:08 |
|
|
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
1 i 3 z pierwszej wiadomości są super
z drugiego wrzutu z 1 zdjęcia najchętniej wyrzuciła bym większośc ludzi wiem że to pewnie nie było możliwie ale ta fotka miała by niesamowity klimat jakby tylko uchwycić tylko tą panią przy tym samochodzie ( świetnie wystylizowana i jej "poza" też super)
|
|
|
|
|
#10 |
|
Wtajemniczenie
|
podobają mi się wszystkie z 2 postu
|
|
#11 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Jedynie pani z samochodem nie zapytałam, bo się bałam![]() Cytat:
Dziękuję ![]() Dziewczyny dzięki za komentarze ![]() Właśnie miałam iść na zlot motocykli u nas w mieścinie, ale właśnie zerwał się deszcz z gradem, no to coś poszperałam i znalazłam część fotek z zeszłego roku z Lata Teatralnego W dużym formacie zdjęcia znacznie lepiej wyglądają.P.S. Fotografia stanowi własność autora. Kopiowanie i rozpowszechnianie fotografii bez jego zgody jest zabronione.
|
||||
|
|
|
|
#12 |
|
Zadomowienie
|
przedostatnie bomba ostatnie tez nie jest zle
reszta poruszona lub za ciemna
|
|
#13 |
|
Rozeznanie
|
a mi się znowu podoba pierwsze
niewyraźne, ale fajny klimat taka czarownica... i 2 ostatnie zwłaszcza to przed ostatnie fajne
|
|
|
|
|
#14 |
|
Zadomowienie
|
fajne zdjęcia
najbardziej podobają mi się te reportażowe, bo są ciekawsze niż przyrodnicze(przynajmniej dla mnie). Najlepsze to http://www.wizaz.pl/forum/attachment...1&d=1210419142 (może bym tylko w pionie dała, to wtedy pani byłaby bardziej "wyodrębniona") i to http://www.wizaz.pl/forum/attachment...1&d=1210419142 fajnie moment uchwycony Z teatrów dwa ostatnie całkiem fajne ![]() Czekam na więcej
|
|
|
|
|
#15 |
|
Zadomowienie
|
1. Kaczuszki ok
2. nic ciekawego 3. takie sobie 4. żaba mi sie podoba ![]() 5. ok, ale za duzo sie dzieje w tle 6. ok, ale odbijasz sie w blyszczacej karoserii 7. ci ludzie w tle zaklócaja mi odbior - ale sam temat bylby ok 8. nie podoba mi sie 9. takie sobie 10. w porzadku 11. ma swoj klimat ![]() i te widowiskowe - nie podobaja mi sie, ale tym sie nie przejmuj, bo ja poprostu nie lubie takiej tematyki (teatr, przedstawienia itp) pozdrawiam
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#16 |
|
Rozeznanie
|
ta ostatnia seria (z przedstawienia?) jest świetna
|
|
|
|
|
#17 |
|
Raczkowanie
|
wiecie co ja po prostu nie potrafię skomentować tych zdjęć ani mnie nie ziębią ani grzeją brak komentarza
:conf used:![]() ![]() :conf used:![]() ![]() :conf used:![]() ![]() :conf used:![]() ![]()
|
|
|
|
|
#18 |
|
Zadomowienie
|
hmmm...ale przeciez nie ma przymusu komentowania
ja komentuję wybiórczo w zalezności od obecnego humoru i zasobu czasu
|
|
|
|
|
#19 |
|
La Moderatoiure
|
Te dla mnie naj:
http://www.wizaz.pl/forum/attachment...5&d=1210419017 - łodyżka w tle jednak przeszkadza http://www.wizaz.pl/forum/attachment...7&d=1210419017 - szkoda że centralnie http://www.wizaz.pl/forum/attachment...2&d=1210419142 - ciekawe |
|
|
|
|
#20 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny dziękuję za komentarze
![]() Widzę, ze jednym przypadły do gustu żaby, kwiatki i kaczki, a inni gustują w człowiekach, a niektórzy nie wiedzieli co napisać ![]() Jak pisałam na razie próbuje wszystkiego. La Monica żaba za bardzo nie chciała współpracować, a ja się jeszcze uparłam na zabawę przesłonami rossana22 nic się nie stało i tak czasem bywa ![]() Madzioonia dzięki ![]() mgosiekm widzę, że mamy całkiem odmienny gust, moje typy u Ciebie są na ostatnim miejscu ![]() Ainsel dziękuję za komentarze Też lubię reporterkę i nawet mam parę prac pod ręką, ale zastanowię się czy je wstawić Trochę się krepuję i staram się być samokrytyczna. Nie chcę Was zalewać przypadkowymi zdjęciami. Dużo czasu spędzam na fotograficznych portalach i nabawiłam się sporych kompleksów Ostatnio utknęłam na http://www.flickr.com Polecam![]() monai dzięki "Czarownica" była pierwszą seria w nocy...Z ponad 100 zdjęć, może 5 było przyzwoitych ![]() pani z herbata dzięki, robiłam zdjęcia z tłumu i ciężko się było przebić między ludźmi i jeszcze kłócić z tymi co zasłaniałam Kolega cały spektakl oglądał moje plecy...kochany![]() Raz jeszcze dziękuję dziewczyny
|
|
|
|
|
#21 |
|
Zadomowienie
|
hehe żeby tak każdy miał takie podejście jak Ty, samokrytycyzm to cenna cecha
![]() portale też przegladam (np. fototok) i kompleksów też się nabawiłam, dlatego póki co nic nie pokazuje, a jedynie komentuje (zresztą ja nie mam prawie wcale fot roślinek, więc pewnie mój watek nie cieszyłby się popularnością )pozdrawiam i czekam na wiecej zdjęć
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ach ach te kompleksy no cóż nie od razu Rzym zbudowali ufff dobrze że jestem optymistką |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Zadomowienie
|
ech...może kiedyś się przełamie i coś wrzucę
póki co wolę oglądać a co do obiektywności to akurat w przypadku fotografii ciężko o nią, bo każdemu podoba się coś innego, i dobrze w sumie a optymizm to też cenna cecha pozdrawiam![]() przepraszam _Ya za zaśmiecanie wątku, już znikam i pojawię się przy kolejnych zdjęciach
|
|
|
|
|
#24 |
|
Zadomowienie
|
Witam ponownie
![]() Chyba jestem zbyt krytyczna w stosunku do siebie i zawsze mam wielką tremę przed zamieszczeniem zdjęć, ale to chyba wina tysięcy przeglądanych zdjęć profesjonalistów. Zdjęcia poniżej wystawiłam w jednej galerii internetowej stąd te podpisy. Miłego oglądania Może nie są wybitne, ale starałam się poznać zasady i popracować nad techniką ![]() P.S. Fotografia stanowi własność autora. Kopiowanie i rozpowszechnianie fotografii bez jego zgody jest zabronione.
|
|
|
|
|
#25 |
|
Wtajemniczenie
|
Hmm. Ani mnie ziębią ani grzeją te zdjęcia. Jakoś nie przyciągają uwagi
. Ale trening czyni mistrza .Co do tej tremy przed dodawaniem zdjęć - mam to samo.. Szczególnie jak posiedzę cały dzień na Digarcie. Czuję się jakbym totalnie nic nie umiała .Pozdrawiam i zapraszam do mnie. |
|
|
|
|
#26 |
|
Raczkowanie
|
witam
*1* nic w nim ciekawego *2*fajny pomysł ale też jakoś nie zachwyca *3* no ok ale co z tym wolnym miejscem ani to kwiatek ani nic ładnego |
|
|
|
|
#27 |
|
Zadomowienie
|
Zgadzam się z powyższymi opiniami, zdjęcia mało ciekawe, aczkolwiek duży plus w ostatniej fotce, że ten pączek nie jest centralnie po środku zdjecia
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#28 |
|
Zadomowienie
|
czy ja wiem, czy mało ciekawe? zależy, co kto lubi
ja lubię Twoje foty, bo odbiegają tematycznie od popularnej fauny i flory![]() zdjęcie numer1 - fajny temat, ale trochę kiepsko uchwycony, bo: dobrze by tu grało takie zestawienie starego z nowym, jakby postać nie była tak centralna i nie zajmowała całego kadru, trochę więcej pokazać tła, ludzi w oddali. No i postać taka sztywna jest, pozuje do zdjęcia. nr2 - jakoś mi nie pasuje nr3 - co prawda obiekt jest w mocnym punkcie, ale jakoś mało interesujące jest (ale widać, że czytałaś o kompozycji )czekam na więcej ![]() PS. masz w podpisie "Sceny z zycia smoków", ach...uwielbiałam tę książę w dzieciństwie i do tej pory do niej wracam
|
|
|
|
|
#29 |
|
Zadomowienie
|
Danke za komentarze
![]() Mały rycerz ma kilka zdjęć, jedno nawet z dumna babcią, ale widać jej twarz i dlatego to zdjęcie tutaj się nie znajdzie. A pączek jest być może dla niektórych banalny, ale ciężko uzyskać taki efekt (przesłony i te sprawy) o godz 19 w maju (oświetlenia brak) moim obiektywem. Ja nie obrabiam nigdzie zdjęć. Po prostu jeszcze do tego nie dorosłam ![]() Dziękuje. Ujawnię się zapewne za kolejne parę miesięcy ![]() Ainsel Poprawna odpowiedź wygrałaś 100000000 pkt. Uwielbiam smoki, jak mi źle i smutno to sobie czytam. Często jeszcze sięgam po Mikołajka. Normalnie odlotowy chop
|
|
|
|
|
#30 |
|
Zadomowienie
|
łeeee aż kilka miesięcy trzeba będzie czekać?może jednak coś szybciej
![]() a Mikołajka też uwielbiam
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fotografia, sprzęt fotograficzny, galerie zdjęć
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:03.

. Duża część moich zbiorów jest na płytach, więc wybrałam to co mam na kompie. Będę wdzięczna za wszelkie uwagi i komentarze. 

:conf used: