|
|||||||
| Notka |
|
| Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Jaki makijaz
Witam, jestem tu pierwszy raz... Zastanawiam sie jaki powinnam stosowac makijaz do mojego typu urody? Szczegolnie chodzi mi o oczy (kolor zielony, z odrobina niebieskiego i szarego). Cera - litera T z suchymi policzkami, widac zylki na policzkach i krostki ...
Zalaczam zdjecie. Dzieki za pomoc
|
|
|
|
|
#2 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Jaki makijaz
Ja z takim samym pytaniem...jaki makijaz powinnam stosowac?Osobiscie dobrze sie czuje z wyeksponowanymi czernia lub oberzyna oczami i jasnymi ustami...nie umiem zbytnio dobrac do siebie cieni bo wydaje mi sie ze w kazdych wygladam idiotycznie...no chyba ze wlasnie czern lub jakis sliwkowy braz...
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Hej!Ja na Twoim miejscu,jezeli chodzi o cienie nie stosowalabym niebieskiego.Zielony owszem ale wpadajacy w oliwke i polaczony z bezem lub delikatnym zlotem.Polecilabym Ci jeszcze brzoskwinie-ale tez delikatna i z lekka nutka bezu.Moglabys tez sprubowac pociagnac kreske w srodku dolnej powieki ale tak od zewnetrznego koncika do polowy...Mysle tez ze przydaloby Ci sie wyregulowac troszke brwi.Koniecznie zmatuj strefe T a usta pozostawiam Tobie,choc polecilabym blyszczyk zeby je troszke powiekszyc i bardziej uwidocznic.Nie jestem orlem w tych sprawach-i sama mam z soba problem ale wydaje mi sie,ze dobrze Ci doradzilam... Mimo wszystko najlepiej bedzie jesli wypowie sie ktos o profesjonalnym oku... pozdrawiam i zycze powodzenia... |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Co do cieni - stosuje brazowy z bialym polyskujacym, ale nie bardzo wiem w jaki sposob nakladac zeby moje oczy sie nie zmniejszaly, mam taki dziwny troche ksztalt oczu. Moze azjatycki makijaz oczy bylby dla mnie odpowiedni? LLinia pod okiem - nie wiem czy nie bedzie to pomniejszalo oczu, sprobuje tak czy inaczej Jak juz uzywam kredki to na gorna powieke do polowy od zewnetrznego kacika. Brwi - ahhh ciagle sa kanciaste, nie wiem jak je dobrze wymodelowac. No i ksztalk twarzy - jak i co powinnam zrobic zeby nie byla taka dluga? (mam duze czolo). Pozdrowki i czekam na rady
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Brwi najlepiej pierwszy raz u kosmetyczki wyregulowac-ona wie najlepiej jak je zrobic zebys dobrze wygladala...a pozniej juz sama tylko bedziesz poprawiac Nie jest to duzy koszt bo okolo 7 zl a efekt bajecznyTwarz najlepiej wymodelowac brazem lub rozem...najciemniej powinno byc na czole i w okolicach brody.Duze czolo doskonale zakrywa grzywka-moglabys ja nawet troszke skrocic albo wycieniowac niesymetrycznie ![]() A w zasadzie najwieksza baza informacji na temat jak pomalowac rozne ksztalty twarzy i oczu jest internet wiec najlepiej poszperaj sobie troszke-na pewno cos znajdziesz a przy okazji milo spedzisz czas![]() pozdrawiam.....do nastepnego...przeczytania hehehe |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Przyczajenie
|
Jak masz skype'a to dawaj...pogadamy
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Przyczajenie
|
witam, w sumie jestem tu od dawna ale nie zaglądałam prawie wcale
no ale teraz mam problem, ponieważ ma się już swoje lata i powinno się o siebie zadbać, a ja jak dotąd w ogóle się nie malowałam więc muszę się Was poradzić- jaki makijaż, do mojej mieszanej, bardzo niedoskonałej cery, jak zatuszować siniaki i worki pod oczami? Generalnie potrzebuję ogólnej pomocy za którą z góry dziękuję
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Jestem tu nowa, ale patrząc na Twoją foteczkę, sądzę że masz dość ostre rysy i przydałoby się trochę delikatności, aby podkreślić Twój urok ja też mam cienie pod oczani i dlatego stasuję bardzo jasny puder w kremie ( mnie pomaga ) reszta buzi średnio ciemny podkład, aby podkreślić kości policzkowe nakładam puder sypki na nie w ciemniejszym brązie ( delikatnie aby nie przesadzić ). Myślę że możesz spróbowac cienie złote brązowe które są ciepłe( górna i dolna powieka ).Górna powieka czarną kredką i tusz też czarny lub brązowy Usta natomiast żeby nie przesadzić błyszczykiem przeżroczystym, bo są dość widoczne, nie maluj mocnymi kolorami bo tylko usta będzie widać. Nie wiem czy mogę Ci zasugerować, ale zmiana fryzurki by dużo zrobiła. Proponuję grzywkę na bok, a resztę podkręcić, żeby wyglądało delikatnie i zwiewnie. Spróbuj i napisz jak się czułaś. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
alergia mi nie pozwala |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Przyczajenie
|
A na buzke oczywiscie kryjacy podklad do cery mieszanej(mozesz uzyc dwoch kolorow-jasniejszy i ciemniejszy tak jak pisalaAngela87) a w strefie T mozesz dodatkowo uzyc pudru matujacego(jesli oczywiscie bedzie taka potrzeba).Mozesz przetestowac cienie z brokatem lub perlowe,ciemnych lepiej wogole nie stosuj bo bedziesz wygladala niezdrowo.A na usta oczywiscie blyszczyk-beda bardziej soczyste,widoczne i optycznie wieksze
![]() Aha nie polecam niebieskiego cienia ani kredki z uwagi na kolor teczowki. pozdrawiam i czekamy na rezultaty )
|
|
|
|
|
#13 |
|
Przyczajenie
|
1Madga i jak u Ciebie?jakies zmiany?
|
|
|
|
|
#14 |
|
Przyczajenie
|
dzięki za rady
co do makijażu wezmę sobie do serca wasze rady ale co do fryzury to niewiele mam do zmieniania bo mam dredy a grzywkę zapuszczam, żeby ją właśnie na bok wycieniować a znacie może jakieś kremy pod oczy, które pomogłyby trochę zmniejszyć te siniaki? I dodatkowo może znacie coś na popękane naczynka? bo mam strasznie popękane naczynka w okolicach nosa, będę z góry wdzięczna za odpowiedzi
|
|
|
|
|
#15 |
|
ćwir ćwir
|
Blackwitch- moim zdaniem masz w sobie coś z pewnej piosenkarki Ruslany.Może z niej czerp inspiracje?
|
|
|
|
|
#16 |
|
Przyczajenie
|
Dzieki zaraz sprawdze-szczerze mowiac chyba masz racje
)W sumie nie znalam takiej pani ale chetnie poznam blizej )
|
|
|
|
|
#17 |
|
Przyczajenie
|
Witam znowu
dlugo tu nie bylam, bo mialam problem z internetem, ale teraz chyba wszystko w porzadku (odpukac w niemalowane).Wiec.... co do mojego image - niewiele zmienilam. Wyprofilowalam brwi - sama, jakos sie udalo IoI lepiej to wyglada jak nie takie duze A co do makijazu - probuje, chyba znalazlam dobry sposob (oczy moje maja taki "dziwnowaty" kszalt) - uzywam 3 kolorow cieni do powiek. Sredni nakladam rownym paskiem na brzegu gornej powieki (trudno opisac IoI), najciemniejszym robie jakby trojkat od zewnetrznego kacika, od tego sredniego koloru do gory. A najjasniejszy nakladam powyzej az do samych brwi. Wtedy moje oczy nie zmniejszaja sie a nawet jakby otwieraja (o wydluzenie tez mi raczej nie chodzi). Ale dalej bede eksperymentowac ![]() Lubie te czarne (albo brazowe lepsze chyba w moim przypadku) kreski, ale jak narazie nie udalo mi sie zrobic niczego z czym moglabym pokazac sie ludziom. Dziekuje za rady ![]() Do poczytania pozniej |
|
|
|
|
#18 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No Ty to jesteś Zimą wręcz podręcznikową, nie bój się testować cieni, na takim zdecydowanym typie urody wyglądają bardzo dobrze. Z brązu, szczególnie ciepłego zrezygnuj. Wybieraj zimne kolory, czerń i bakłażan są fajne, też granat, zimne odcienie zieleni. Jak chcesz mogę Ci podesłać konspekt do analizy kolorystycznej dla Zimy (kolor ubrań, dodatków i makijażu). |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Przyczajenie
|
Kurcze dzieki!!!bardzo chetnie poczytam sobie
)
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
) pozdrawiam
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:29.

wiec najlepiej poszperaj sobie troszke-na pewno cos znajdziesz a przy okazji milo spedzisz czas

alergia mi nie pozwala