|
|||||||
| Notka |
|
| Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Bezpiecznie jak w banku?
Ja trzymam od lat forsę w banku i nigdy sie nad tym jakoś nie zastanawiałam...
Ale teraz jakaś wielka afera wszędzie. Co myślicie ?
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Bezpiecznie jak w banku?
Myślę, że chyba Ci się coś pomyliło ? Chyba że Ci z tarota wyszło.
|
|
|
|
|
#3 |
|
Konto usunięte
|
w PL kryzys nie dał tak bardzo znać jak na zachodzie, więc myślę, że nie ma się czego bać. w każdym bądź razie, nie zamierzam wycofywać pieniędzy z konta i trzymać ich w skarpecie.
dodatkowo są gwarancje zwrotu pieniędzy w przypadku bankructwa banku. na razie na poziomie 20tys. euro, ale mają być wyższe- do 50tys. |
|
|
|
|
#4 | |
|
Zakorzenienie
|
Generalnie to co sie stanie z pieniedzmi, zalezy nie od tego co donosza media, ale od tego jak ludzie na te doniesienia zareaguja.
Bo jak faktycznie masowo wycofaja pieniadze z bankow, to one z bankrutuja. To sie fachowo nazywa samospelniajaca sie prognoza. Poza tym pieniadze sluza do obracania, a nie bez zasadnej kumulacji w skarpecie. Jak nie wiesz na co wydac to zawsze mozesz zainwestowac w podniesienie kwalifikacji, im bedziesz miec je wyzsze, tym latwiej bedzie Ci funkcjonowac w kazdej sytuacji polityczno-gospodarczej. znalazlam w necie: Cytat:
Edytowane przez Rena Czas edycji: 2008-10-26 o 20:22 |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Nie depcze krokusów
|
szugarbejb - to nie tarot, tylko wiadomości finansowe w każdej gazecie
![]() karola - Bankowy Fundusz Gwarancyjny zabezpiecza obecnie 100% środków do 1 tys. euro, a niedługo podniesie do 50 tys. euro. O pieniądze w banku się nie martw. Najgorszy jest wzrost cen (np. elektronika o 20-30%, paliwo, żywność) i redukcja etatów.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:36.

?