|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
''coś'' na łechtaczce...
Witam, jakis czas temu, mysle ze jakies pol roku temu moj facet zauwazył na mojej łechtaczce małą, minimalnie wypukłą, białą krosteczke/plamke... nie wiem jak to nawet nazwać... ostatnio jednak zauważyłam ze znacznie to sie powiększyło i co gorsza przy jakimkolwiek dotyku tego miejsca towarzyszy ból, nie jakis wielki, jednak jest to baaardzo nieprzyjemne uczucie... wygląda to tak jakby pod spodem zbierała sie ropka, jednak to jest twarde wiec jest to niemozliwe....
czy ktoś moze mi coś więcej na ten temat powiedziec, co to moze byc? wiem ze opisując to cięzko jest sobie to wszystko wyobrazić jednak licze na wasza wyobraźnie ![]()
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: ''coś'' na łechtaczce...
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Kici kici miau miau
|
ogolnie lechtaczka jest bardzo uwrazliwionym miejscem - jakikolwiek bezposredni dotyk moze sprawiac bol.
lechtaczka przypomina z wygladu tak małą gulke jak piszesz, moze sprobuj dokladnie ja obejrzec? ale jesli rzeczywiscie widzisz ze cos sie tam zbiera to udaj sie jak pisze Marwari do lekarza |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
BAN stały
|
to jest ta sama gulka, co te pół roku temu tylko ze powiększona?
bo moze to siakiś pryszczyk się zrobił? ciężko stwierdzić... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Kici kici miau miau
|
kazda lechtaczka to gulka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Widze ze cos na niej jest, wygląda jak taki mały, biały pryszczyk tylko nie wiem skad się wziął. na pozcatku jak pisalam wczesniej byla to tylko mała plamka, teraz jednak jest znacznie większe... no coz... chyba zostaje mi jedynie wizyta u gina...
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
dzisiaj zuwazylam ze mam to samo, przeziebilam sobie pecherz, ale nigdy tak nie mialam jeszcze
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
opryszczka?
Lepiej idź do lekarza jak najszybciej... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Nieoceniona pomoc.
![]() _____________ Na 99,99% to pryszczyk, kaszak, biała, twarda w dotyku, widoczna przez skórę kuleczka. Przyjrzyj się jej, czy nie ma dziurki w naskórku. Taki dojrzewający kaszaczek (często robi się w zakamarkach, a tam jest ich sporo) prędzej czy później zechce wyjść i zrobi sobie miejsce. Jeśli już widoczne jest pęknięcie naskórka można to lekko przydusić (wiem, w tym miejscu to trudne) i wyjdzie. Jeśli nie - do ginekologa. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Na 99,99% to pryszczyk, kaszak, biała, twarda w dotyku, widoczna przez skórę kuleczka. Przyjrzyj się jej, czy nie ma dziurki w naskórku. Taki dojrzewający kaszaczek (często robi się w zakamarkach, a tam jest ich sporo) prędzej czy później zechce wyjść i zrobi sobie miejsce. Jeśli już widoczne jest pęknięcie naskórka można to lekko przydusić (wiem, w tym miejscu to trudne) i wyjdzie. Jeśli nie - do ginekologa.[/quote]
Dziekuje bardzo za pomoc ![]() ![]() ![]()
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Bardzo proszę.
![]() Przyglądaj się temu miejscu. Zostaje dziurka, a w niej będzie się chciało na nowo coś zebrać i zabawa może się powtórzyć. Z czasem jednak miejsce się zagoi (w sensie zamknie) i powinno być ok. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:48.