|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Co z prezentem? (ślub siostry mojego TŻ, brak zaproszenia)
Witam
![]() Mam takie pytanie... w najbliższą sobotę odbywa się ślub siostry mojego TŻ. Nie zostałam zaproszona przez samych młodych, idę po prostu jako osoba towarzysząca mojego chłopaka. Czy w związku z tym wystarczy, jeśli dam im tylko kwiaty? Może to głupie pytanie, ale zawsze mam problem z tymi prezentowymi zasadami :p I jeśli kwiaty to jakie pasują na ślub i ile mniej więcej kosztuje taka prosta ale ładna wiązanka? Będę miała w tym tygodniu sporo wydatków, dlatego chciałabym mniej więcej ustalić sobie wszystkie koszta ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Co z prezentem? (ślub siostry mojego TŻ, brak zaproszenia)
Szczerze to wolałabym zamiast kwiatów butelkę dobrego wina. Koszt podobny- myślę że do 50 zł uda Ci się coś kupić interesującego. Wystarczy to potem widowiskowo zapakować i z szerokim uśmiechem wręczyć Młodej Parze
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Pomysł dobry
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
No to trochę lipa
![]() Hmm pomyślmy ![]() Cenię pomysły niebanalne. Zawsze można młodej parze wrzucić do takiego koszyka kupony loterii pieniężnych- a nuż się im poszczęści ![]() Powiem jedno: jeżeli chodzi o prezenty ślubne to opakowanie ma znaczenie niewiele mniejsze od podarunku ![]() No a kwiaty... też mogą być ![]() ![]()
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Faktycznie, macie rację
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
to już zależy do regionu, u mnie życzenia młodym składa się na sali, tam też daje się prezent, pod kościołem życzenia składają osoby, które nie są zaproszone na przyjęcie
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
U mnie dokładnie tak samo, życzenia pod kościołem, na sali zabawa
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
my też gości "kościelnych" prosimy o kupony totka. po co mi kwiaty? co mam z nimi zobić? albo rozdam albo wyrzuce bo nie mam ich gdzie trzymać.
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
za jamówiłam dla koleżanki piękną, dość sporą wiązankę za 25 zł. To, że nie Ty osobiście zostałaś zaproszona, ale skoro na zaproszeniu Tż jest wpisana osoba towarzysząca, to jest to przecież zaproszenie. Ja w takim wypadku ustalam kupno przezentu z Tż, ja płacę za prezent, gdy idziemy do mojej roziny, a on za prezent\, gdy do jego, ale najczęściej dzielimy się kosztami, bo przecież idziemy oboje, oboje jemy, pijemy, itd.
Ale np Ty możesz kupić bukiet, a on prezent i gotowe. Idziecie przecież jako para, a pary/małżeństwa nie dają 2 prezentów, tylko 1 wspólny. Chyba, że zostałaś zaproszona tylko do kościoła, wtedy kwiaty wystarczą.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Niedawno miałam wesele i powiem ze swojego punktu widzenia - wszelkie kwiaty są absolutnie zbędne, lepiej kupić jakiś pamiątkowy drobiazg - ślubną ramkę na fotki, 2 filiżanki, dobrą książkę czy film na DVD.
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
W sobotę wybieram się na wesele siostry mojego tż. Prezent już kupiliśmy jakiś czas temu. Teraz pozostaje złożyć życzenia i wręczyć kwiaty, ale natchniona waszymi propozycjami zamiast-kwiatowymi, zdecydowana jestem na butelkę dobrego wina, która będzie w koszyku. Chciałabym to jakoś fajnie zgrać i uroczyście zapakować, a do tego umieścić w środku kartkę i niebanalny napis.
Może macie jakiś pomysł, propozycję? Byłabym wdzięczna. ![]()
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
ostatnio na ślubie mojego brata oprócz koperty zamiast kwiatków dalismy dużego drewnianego słonia. na trąbie zawiązałam mu białą kokardę z szerokiej tasiemki. uwagę zwrócił nie małą a i ozdoba do mieszkania gotowa no i nie zwiędnie
![]()
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
a ja tam mimo wszystko wolałabym dostać wiąchę kwiatów, nigdy już takiej ilości (prócz pogrzebu) się nie dostanie. Rmki, winka, kupony totolotka mogę dostać na urodziny. Kwiaty dla mnie sa o wiele bardziej eleganckim prezentem, niż kupony totolotka
![]() Co do słonia i innych figurek, obrazów, itd... Pomysł sam w sobie fajny, ale nie każdy ma taki sam gust. Kwiaty fakt - zwiędną, ale dzięki temu nie będę musiala myśleć gdzie schować lub komu oddać ten paskudny wazonik od Cioci Gieni ![]()
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
A może gustownie zapakowany komplet ręczników i uniwersalny bezowy lub biały kolorek??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
Ja w końcu kupiłam średnich rozmiarów miśka (panią misię) w sukni ślubnej i welonie. Myślę, że będzie to fajna pamiątka... a wiem, że panna młoda lubi maskotki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:08.