![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Cienie w kremie - zbiorczy
Jak je nakladac? Palcem? Nie umiem, tworza sie jakies brzydkie smugi i kolor jest jakis taki ledwie widoczny
![]()
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Re: cienie w kremie
Wiesz ja bardzo lubie cienie w kremie - mam kilka paletek Revlona, kremowe Guerlainy, Chanel, Lancome - strrrasznie je lubię, choc większość z nich jest raczej nietrwała i nie współpracują z żadną bazą chyba. Wypróbowałam różne sposoby nakładania, wizażyści stosuja właśnie pędzelki, ale ja wolę palcem jednak. Oczywiście na uprzednio przypudrowaną powiekę. Mi się żadne smugi nie robią. A jakie masz cienie?
Pozdrawiam
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Rimmel waterCool shadow. Taki w tubce.
Wlasciwie nie wiem skad go mam, na zadnym stoisku rimmela nie widzialam takich cieni.
![]() |
#4 |
BAN stały
|
Wydaje mi się, że możesz za dużo nakładać. Cienie w kremie nie dają mocnego efektu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
cienie
Ostatnio zastanawiam się jak nakładać cienie do powiek o konsystencji lekko kremowej (chodzi mi o cienie typu Sensique - kremowy cień do powiek). Czy lepiej nakładać je palcem czy też aplikatorem do cienia? Czy baza pod cienie nałożona pod takiego typu cień spełnia swoje zadanie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Re: cienie
Up!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Re: cienie
Znowu w górę!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyjaciółka Wizaz.pl
|
Re: cienie kremowe
Hej Goniu
MOim zdaniem najwygodniej takie cienie nakładać opuszkami palców delikatnie je wklepywać. Co do bazy, to nie zawsze ona służy przy kremowych cieniach. Może powodować mocniejsze zbieranie się cieni w załamaniu powieki. Pozdrowionka ![]() AgaZ
Kochane Wizażanki, bardzo Was proszę piszcie w sprawie wszystkich zgłoszeń i problemów do Aniołka Tasmańskiego. Aniołek jest THE BEST. Ja już nie pracuję w wizażu od czerwca 2014. Bardzo mi przykro, ale już nie mogę odpowiadać na Wasze prośby ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Agnieszka Zembrzycka napisał(a):
> Hej Goniu > MOim zdaniem najwygodniej takie cienie nakładać opuszkami palców delikatnie je wklepywać. Co do bazy, to nie zawsze ona służy przy kremowych cieniach. Może powodować mocniejsze zbieranie się cieni w załamaniu powieki. > > Pozdrowionka ![]() > > AgaZ Dzięki Aguś ![]() http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...ls&itemid=7502 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyjaciółka Wizaz.pl
|
Tych Goniu cieni nie znam. I nie wiem jak się zachowują i wyglądają na powiece
![]() Z założenia cienie kremowe powinny być bardziej transparentne i tłuste. Daje to często bardzo ciekawy efekt na powiece, którego nie osiągniemy pudrowymi. Pozdrowionka ![]() AgaZ
Kochane Wizażanki, bardzo Was proszę piszcie w sprawie wszystkich zgłoszeń i problemów do Aniołka Tasmańskiego. Aniołek jest THE BEST. Ja już nie pracuję w wizażu od czerwca 2014. Bardzo mi przykro, ale już nie mogę odpowiadać na Wasze prośby ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
ale one są pudrowe!
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
sarimatha napisał(a):
> ale one są pudrowe! No właśnie ja sama nie wiem jak je określić! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Nazywaję się kremowe dla picu.
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
koko napisał(a):
> Nazywaję się kremowe dla picu. ![]() ![]() ![]() W sumie to ja też to tak widzę, tylko nie wiedziałam jak zatytułować wątek. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Dopiero co je sobie kupiłam z ciekawości i na razie tylko raz użyłam- nakładałam akurat aplikatorem.Ale palcem też byłoby ok jak sądzę.Myślę, że to zależy tylko od tego, jak nam wygodniej.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
cienie w kremie...
wizażanki, co sądzicie o cieniach w kremie? bo ja miałam jedne i się strasznie nacięłam, były to cienie, które się rozprowadzało takim pędzelkiem jak błyszczyk i strasznie szybko się wałkowały... czy wszystkie cienie w kremie są takie?? acha i jesczez jedno, czy cienie IB długo utrzymują się na powiekach??
pozdrowionka ![]()
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
Dot.: cienie w kremie...
Rzyrafka ma racje. Kremowe cienie walkuja sie i nie bardzo trzymaja powiek. Na moich oczach cienie w kremie schadza w blyskawicznym tempie, niezaleznie, czy sa polozone na baze czy nie. Wyjatkiem sa cienie w plynie, ktore zasychaja, mam takie z Avonu - nakladane pedzelkiem. Sa super i trzymaja sie kilka godzin w nienaruszonym stanie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
Potwierdzam.
Kremowe cienie slabo sie trzymaja,chyba,ze nalozymy specjalny podklad pod cienie (np.EA Eye Primer) co jednak nie zawsze gwarantuje sukces. Mozna tez sprobowac uzyc tradycyjnego podkladu makeup typu plynenego lub liquid to powder. Ja uzywam plynnych cieni Chanel,ale tylko na weekendy. W celu osiagniecia lepszego(trwalszego efektu) nalezy nalozyc 2 warstwy. Czekac az kazda przeschnie,bo odduszaja sie,co nieladnie wyglada.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
![]()
nie lubię płynnych i kremowych cieni
![]() ![]() Jesli chodzi o cienie IB -jakie konkretnie Cię interesują? Bo są sypkie i prasowane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Niestety u mnie cienie kremowe schodzą dosłownie po 20 minutach. Nałożone na bazę, po ok 40
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
po pierwsze cokolwiek nie zrobilam i tak sie walkowaly.(czu z baza pod makijaz czy bez, inne srodki tez nie pomagalay).. pozatym mam na nie uczulenie - poczynajac od cieni 'noname' po siakies drozsze rimmele i inne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Rozeznanie
|
Zgadzam się z dziewczynami. Cienie w kremie są kiepskie. Nie trzymają się i szybko się wałkują. Za to te płynne są nawet niezłe, ale trzeba poczekać aż zaschną. Jedynym problemem jest to, że ciężko je równomiernie rozprowadzić.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#25 |
Wtajemniczenie
|
sypkie mam z burżuja (suviez mon regard - przepraszam jak zrobilam blad) i z YR coloureus nature.
jedne drugie sa ok, jezeli chodzi o trwalosc i walkowanie sie. akurat tutaj czy zbaza czy bez jest tak samo dobrze ![]() ale trzeba nabrac praktyki przy nakladaniu, potrafia sie osypywac takze mam potem na buzi je wszedzie. a burżuj daje taki ladny polysk i wtedy po makijazu - swiece sie cala na kilometr. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
okrutnica jakaś... |
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Wtajemniczenie
|
prawde mowiac mi walkuja sie wszystkie cienie bez roznicy w jakiej postaci poza jednym wyjatkiem rimmel w kremie watercool sa naprawde swietne nie musze uzywac zadnej bazy a nawet podkladu czy pudru by wysuszyc powieke jest jeden problem nie moge ich dostac w polsce
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
Jestem takiego samego zdania jak dziewczyny. Ostatnio kupiłam jedną paletkę Rupy rose w akich kuleczkach - ale strasznie się przejechałam - jak zawsze na cieniach w kremie... Ale wiecie co taki tam jest piekny róż opalizujący na niebiesko - CUDO!!! Czy znacie taki odcien ale w wersji sypkiej albo jeszcze lepiej - prasowanej???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
okrutnica jakaś... |
ja znalazłam błękit opalizujący na różowo-ale to chyba nie o to Ci chodzi
![]() Nie widziałam takiego koloru ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:58.