![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
:( smutno mi bardzo
Właśnie czekałam az mój mąż wróci z pracy... ale dostałam telefon, ze jest w ...szpitalu.
Pamietam nie tak dawno wątek o policji, sama pisałam, ze to zawód ryzykowny, nie doceniany przez większość, i podświadomie cieszyłam się , że mojego męża omijaly wszelkie "przypadki"-do dzisiejszej nocy ![]() Teraz jestem smutna, wściekła, wszystko naraz. Mój ukochany leży w szpitalu odległym prawie godzine od mojego miasta, wiem ze ma coś z kolanem i jest na oddziale urazowo-ortopedycznym. Dopiero jak synek wstanie to tam pojadę, pewnie koło 10. Przez telefon mówił , zeniby nic wielkiego mu nie jest (to po co leży w szpialu?!!)pewnie nie chciał mnie martwić. Najważniejsze, że zanim znalazł sie w szpitalu złapał tego bandziora !!!! Pierwszy raz w życiu tak sie wystarszyłam ![]() sorry, nie miałam z kim porozmawiac a nikogo nie chciałam budzić tak wcześnie telefonem.
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Re: :( smutno mi bardzo
Dori, biedactwo
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() P.S. Przynajmniej bandyta złapany, więc może chociaż dzieki Twojemu mężowi będzie o jeden smutek mniej... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Dziękuję Ci Ula za dobre słowa. Właśnie skończylam go pakować , mam wielki problem , bo on nie cierpi piżamek, zażyczył sobie dresik do szpitala zamiast piżamki , więc grzecznie spakowałam
![]() potem napiszę , teraz zmykam bo zaraz jadę. Najgrsza jest niepewność
![]() |
#4 |
Przyjaciółka Wizaz.pl
|
Droga Dorixx
To pewnie tylko jakiś uraz, a kolanko pewnie spuchło i dlatego go zostawili w szpitalu. Nosek do góry !!! Posiedzi troszkę na zwolnieniu, będziesz go miała troszkę dla siebie. Trzymam kciuki i napisz co z mężem jak już wrócisz. Gorąco pozdrawiam ![]() AgaZ
Kochane Wizażanki, bardzo Was proszę piszcie w sprawie wszystkich zgłoszeń i problemów do Aniołka Tasmańskiego. Aniołek jest THE BEST. Ja już nie pracuję w wizażu od czerwca 2014. Bardzo mi przykro, ale już nie mogę odpowiadać na Wasze prośby ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Dori, Kochana,
ogromnie Ci współczuję; tak samo jak Ty mam nadzieję że kontuzja nie jest poważna. ![]() Pozdrów swojego wspaniałego chłopaka i podziękuj mu bardzo ! Naprawdę raźniej się żyje wiedząc, że są ludzie gotowi poświęcać się w obronie naszego bezpieczeństwa ![]() ![]() A poza tym, wszystkim policjantom życzyłabym takich świetnych babeczek za żonę, jak Ty ![]() ![]()
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Ojej Dorixx nie martw się, mam nadzieję że wszystko będzie w porządku – myślę ze jakby stało się coś poważniejszego to raczej nikt nie byłby tam tak spokojny...Widać „tak miało być” – jeśli nie dzisiaj to jutro.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Droga Dorixx!
Nie zadręczaj się biedactwo, myslę że Aga ma rację i to wcale nie musi być coś powaznego, trzymaj się na pewno Twój mąż niedługo wyjdzie! ![]()
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Mam nadzieję, że już byłaś w szpitalu i okazało się, że strach ma wielkie oczy
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Dzięki za wsparcie Dziewczyny !
No więc wróciłam ze szpitala. Mój ukochany ma nogę usztywnioną w gipsie. Niby jego samopoczucie OK, ale w ogóle nie da rady ruszać tą nogą i go boli ![]() ![]() tak wiec nadal nic nie wiem, ale przynajmniej Go widziałam , więc myślę ze będzie mi łatwiej. Tak jak dziś to jeszcze nigdy sie o Niego nie bałam. Ide teraz popływać do łazienki, ufff dobrze , że ten dzień już sie kończy, chciałabym żeby juz był środa io był po tym badaniu. ![]()
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
Dorixx trzymaj się - dobrze, że to nic bardzo groźnego.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Dołączam się do tego, co powiedziała Superka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Najgorsza w tym wszystkim jest swiadomosć, ze bliska mi osoba jest w szpitalu. Bardzo nie lubię szpitali, jak mam tam wejsć robi mi sie słabo, czuję się jakbym zaraz miała iść na stół operacyjny
![]() Nie mówię już o domu, jest tak pusto, że ..., i nie mam z kim kłócić się o komputer i nie ma mnie kto przytulic, a ja taki pieszczoch jestem ![]() mam nadzieje, ze te dni szybko zlecą i oddadzą mi Go do domku wreszcie,z gipsem, czy bez to juz nieważne ![]()
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Kochana Dorixx
![]() ![]() Nie martw się (wiem,że to tak łatwo się mówi ),nie tylko go Ci oddadzą do domu ,ale jeszcze będziesz miała go dość ![]() bo będzie przez gips ubezwłasnowolniony i będziesz musiała we wszystkim mu pomagać ![]() A tak na serio ,nie martw się ,trzeba się cieszyć,że nie skończyło się gorzej ![]() ![]() mimo wszystko głowa do góry,kochanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Dori, jak wizyta w szpitalu? Już się coś dowiedziałaś?
![]() ![]()
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
Buniu
![]() Wszystko będę dokładnie wiedzieć dopiero w srode, bo wtedy będzie miał specjalistyczne badanie tego kolana. Cos tam ma pozrywane, tylko nie wiadomo co ![]() A zaraz ugotuję mu jego ulubiony obiadek, bo szpitalne jedzonko pozostawia wiele do życzenia (wczoraj-śniadnie 2 kromnki chleba +jajko, obiad:rosół-a raczej wyrób rosołopodobny=słona woda+makaron, bez oznak łuszczu, warzyw o mięsku nie wspomnąc ,drugie danie, ziemniaki, sałatka z buraczków(wlącznie z lisciami itd )oraz "cos" nie wiem czy to pieczeń czy pasztet, ale nie zostało nawet tknięte, lepiej wygląda karma dla zwierząt z puszki), kolacja-2 kromki +masło bez dodatków) I jak tu nakarmić takim czymś 100 kg faceta ? więc muszę gotować obiadki i mu zawozic, jest jeden plus w końcu moje gotowanie zostanie wysoko docenione ![]() ![]()
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Dorixx napisał(a):
> Buniu ![]() > Wszystko będę dokładnie wiedzieć dopiero w srode, Nie zapomnij się podzielić wieściami ![]() ![]() >bo szpitalne jedzonko pozostawia wiele do życzenia No tak, teraz to w szpitalach (przynajmniej toruńskich) stało się już zwyczajem, ze na oddziale stoi lodówka, w której pacjenci trzymają własne jedzenie, bo to co dają w szpitalach to śmiech i urągowisko ![]() ![]() ![]()
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Współczuję bardzo!!
Wierze,że wszystko będzie dobrze!Dobrze, że tak to sie skończyło- ostatnio bandyci są bezwględni. Trzymam mocno kciuki! Do jakiego szpitala chciałabyś przenieść ukochanego? Ważne, żeby byli dobrzy lekarze i sprzęt. pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
Ceyda
![]() Chciałabym przenieść Go do mojego miasta (jeśli bedzie konieczność dłuższej hospitalizacji) dojazdy tam są męczące, to już inne województwo i w ogóle a przecież codziennie musze mu obiadek zawieźć itd. W środe sie wszystko wyjaśni mam nadzieję, że na siłę Go tam nie będą trzymać! A bandziorek siedzi mam nadzieje, ze szybko nie wyjdzie! ![]()
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Pytałam o miejscowość dlatego, bo niestety zdarzyło mi sie korzystać z "usług" szpitali i mniej więcej wiem gdzie jest lepiej a gdzie gorzej( a wszędzie powinno być dobrze! no nie?).
Urazówka naprawdę dobra to Piekary Śląskie. Lekarz ortpeda( może mógłby zobaczyć nogę Męża?) to dr.Materna(składał moja koleżankę po wypadku samochodowym i jest jak nowa!). trzymam kciuki! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
Teraz leży w Tychach, chciałam przenieść go do Chrzanowa, bo tu mieszkam , ale o Piekarach też myślałam, tymbardziej , że to też niedaleko a specjaliści , rzeczywiście są tacy, jak piszesz. Nawet słyszałam chirurg, który pracuje u nas w szpitalu , sam pojechal się leczyc do Piekar Sląskich. To rzeczywiście musi być dobry szpital! Ale zaczekam do środy jeszcze , żeby wiedzieć co konkretnie jest i wtedy zobaczymy. A do Tychów jakoś zaufania nie mam, nie wiem, czemu...
![]() Dziękuję Ci Ceyda za troskę, dobrze, że napisałś też o tych Piekarach , wezmę to pod uwagę, w razie dłuższego leczenia. ![]()
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Ja mieszkam w Piekarach Śląskich i o 9.30 czeka mnie wizyta w tym szpitalu. Moja córka leżała tu 4 razy. Miała bardzo poważną wadę i wyleczyli ją. Jestem bardzo zadowolona z ortopedów dziecięcych. Jak miło przeczytać coś o swoim rodzinnym mieście.
Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Jak byłam mała, to byłam leczona w tym szpitalu. Dzięki wspaniałym lekarzom, a szczególnie dr Daab (szpital nosi jego imię) normalnie chodzę i nie kuleję. Jedzenie w tym szpitalu jest ok. Jestem bardzo wybredna jeśli chodzi o jedzenie, a tam wszystko zjadałam. Najgorsze w tym szpitalu są salowe, bo czują się jakby zjadły wszystkie rozumy. Na oddziale dziecięcym pacjenci lub ich rodzice wieczorem musieli myć łazienkę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
Kakusiu, miło wiedziec , że w razie czego tak dobry szpital bedzie pod ręką. Mam jednak nadzieję, że może wszytsko będzie OK. Poza tym dowiedziałam się nieciekawej rzeczy-to badanie co jutro ma mieć-to badanie połączone z ewentualnym zabiegiem, nie wolno nic jeść , pić, jak przed operacją, aha i pytają jak sobie życzysz, czy znieczulic miejscowo, czy uśpić do zabiegu
![]() ![]() ![]() pozdrawiam ![]()
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Nie martw się Dorixx
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Kochana Dorixx,wszystkie trzymamy kciuki za Was
![]() ![]() Pomimo tego (a może właśnie dlatego) ,że na co dzień ,aczkolwiek w innym sensie uczestniczę w takich nieszczęściach ,doskonale rozumiem Twój lęk,strach ,obawy,czy aby wszystko dobrze się skończy... Poznałam również smak pobytu w szpitalu jako pacjentka i rodzina pacjenta i to prawda,że bardzo wiele można mieć do życzenia ,jeżeli chodzi o jakość pobytu pacjenta w szpitalu, kontakt z personelem... W dodatku obawiam się,że z czasem nie będzie lepiej,ylko coraz gorzej... Będę się modliła za Ciebie i Twego męża i Waszego synka (on też cierpi bez Taty )... Pozdrawiam gorąco ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Re: :( smutno mi bardzoCO NOWEGO?
Dorixx!!
Jakie dobre wiadomości masz dla nas? pozdrowionka! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Re: :( smutno mi bardzoCO NOWEGO?
podłączam się do pytania!
![]() |
#29 |
Zadomowienie
|
Re: :(?
No więc zabieg mojego męża przesunie się o 7 dni i dali mi go do domu wczoraj
![]() ![]() nie moge dużo pisać, bo ide go rozpieszczać ![]()
![]() |
#30 |
Gość
|
Re: :(?
Ojejku Dori, tak się zastanawiałam co u Ciebie, a tu taki wątek. Trzymam kciuki, mam nadzieję, że wszystko będzie ok
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:07.