|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
always coca-cola :)
witam
polecam artykuł na temat najpopularniejszego napoju coca-coli. http://www.zdrowie.bluelightemiter.com/z001.shtml mi pomaga na problemy żołądkowe,gorączke i gdy mam ochote na jakieś swiństwo przed miesiączką ![]() pozdr paula |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Re: always coca-cola :)
ja tak reaguję na Pepsi. Ostatnio usłyszałam nastepującąhistoryjkę, pewne dziecko było bardzo chore, biegunka, wymioty, itp, itd, nie ustawało , aż dziecko wreszcie trafiło do szpitala, przyszła młoda pani doktor, która była na praktyce w USA, i poprosiła matkę dziecka, aby ta poszła mu kupić po prostu pepsi. Matka się zdziwiła i obruszyła, ale p. doktor wyjaśniła, że w Stanach to norma. Po Pepsi dziecku przeszło wszystko.
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
W Polsce też są lekarze, którzy polecają pepsi lub cole w takich sytuacjach. Po pierwsze chłodne napoje zmniejszają częstotliwość wymiotów. Po drugie cola ma dużo fosforanów, które to tracimy w czasie uporczywych wymiotów.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Podpisuję się obiema raczkami (i nóżkami tez)
Zdrowa raczej jestem i rzadko choruję ale raz w zyciu zatrułam sie tak, że myślałam ze umrę, wymiotowałam dwa dni bez przerwy, nie mogłam nawet pić wody czy herbatki ziołowej- je też zwracałam - i byłam już tak odwodniona że nie miałam siły wstać, rodzice przerażeni - i wtedy lekarze kazali mi wypić litr pepsi. Bałam się jak diabli ale co mialam robić, piłam powoli... trzeciego dnia przeszło jak reka odjął ![]() No i niestety, dzis jestem uzależniona, kurczę moge nie jesć ciastek czy czekolady a łamię sie właśnie przy coli ![]()
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
A ja się czuję po coca-coli dziwnie, bardzo dziwnie. Nie zawsze może, ale bardzo często. Otóż czuję się, jakbym cały korpus (plecy, kręgosłup, brzuch, żołądek, płuca) miała odrętwiały. Tak mi jakoś dziwnie, nie potrafię tego opisać. Jakoś tak mnie wszystko boli od szyji do pasa
![]() ![]() Dlatego jak mam ochotę na ten napój (bo czasami mam straszną!) to kupuję sobie puszeczkę i wtedy jest ok ![]()
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() Synek mojego brata (4 wiosny) mówi: -Tatuś, gajdełko mnie boji.. -A jak Cię boli? -Na Pepsi mnie boji... ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:04.