Adresowanie kopert - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-12-06, 10:56   #1
Bartessa
BAN stały

Adresowanie kopert

Hej, może to nie tu powinien wylądować ten wątek za co z góry przepraszam, ale wiem ze tu dostane wiekszy odzew.

Chodzi o oferte pracy, znalazlam w internecie oferte adresowania kopert (na umowe zlecenie), na którą odpowiedziałam. Dostałam w odpowiedzi meilowej taką informacje:

Cytat:
Witam praca którą Państwu oferujemy polega na adresowaniu kopert. Nie narzucamy sposobu adresowania kopert mogą one być adresowane ręcznie maszynowo lub komputerowo. Za 100szt otrzymają Państwo 1.200zł.Oprócz tego dochodu z adresowania kopert .Mimo dużego dochodu już na początku będzie on stale powiększał się z miesiąca na miesiąc. Wynagrodzenie jest gwarantowane w umowie. Nie trzeba temu zajęciu poświęcać dużo czasu wystarcza 2-3godziny dziennie. Jeszcze jedna zaleta tej działalności jest bardzo szybki dochód ok. 2 tyg po rozpoczęciu współpracy z nami będą wpływały do Państwa pieniądze z tytułu prowadzonej działalności ZAKŁADAJĄC RZETELNĄ PRACĘ Z PAŃSTWA STRONY. Podjęcie z nami współpracy nie będzie wymagało żadnych dodatkowych opłat.
Ze względu na zerowe koszty wstępne przy podjęciu współpracy-być może jest to najlepsza oferta na rynku, gwarantująca wysokie zarobki.

I jeśli się Pan/Pani zdecyduje to:

Wysyła Pani/Pan do mnie kopertę a w niej ma być zaadresowana koperta do Pani/Pana i znaczek zwykły. Ja odeśle Pani/Panu instruktaż oraz blankiet do zapłaty na kwotę 25zł. Oplata ta jest przeznaczona na obsługę Państwa w naszej firmie oraz poniesione koszty jak również ma na celu ograniczenie ilości wysyłanych ofert tylko do poważnych i naprawdę zainteresowanych osób a Pani/Pan odsyła mi dowodu wpłaty i ja wysyłam Pani/Panu dalsze materiały,umowę którą podpisuje Pani/Pan z szefem i zaczynamy współprace.

***Dane adresowe***

LUB DRUGA MOŻLIWOŚĆ:

Zrobić przelew przez konto i wysłać potwierdzenie wpłaty pocztą bądź na e-mail. Jak otrzymam potwierdzenie wysyłam umowę.Pozdrawiam

Nr konta: ***

czy ktos przyjął taką oferte i czy wiecie cos na ten temat? Czy to zwykle naciąganie czy oferta faktycznie zarobienia 1200 zl, poniewaz znajoma robi kartki i po ciezkiej pracy zarabia 600 zl. jestem w ciązy i taka praca odpowiadalaby mi na nastepne pol roku, zreszta teraz rezygnuje z pracy w zakladzie gdyz jest to praca fizyczna

prosze o odpowiedzi i dziekuje
Bartessa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-06, 11:03   #2
eyo
Zakorzenienie

Dot.: Adresowanie kopert

moim zdanie
naciągacze

praca w której
a) zero koszty dołączenia
b) zapłać 25zł za obsługę
c) 1.200zl za 100 kopert

no sądze, że jak szybko prześlesz 25 tak szybko przestaniesz ich widzieć

Prędzej czy później cmentarze są pełne wszystkich.

15.02.2017 ♥
eyo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-06, 11:04   #3
WioletaM
Zakorzenienie

Kiedyś odpowiedziałam na taką ofertę i przesłałam pieniądze. Dostałam odpowiedź, że mam ogłaszać się tak jak oni, a zarobię. Dla mnie takie ogłoszenia to oszustwo.
WioletaM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-06, 11:04   #4
neska80
Rozeznanie

Exclamation Dot.: Adresowanie kopert

Nie ładuj się w to! nic nie zarobisz, a stracisz te 25 zeta + swój czas! aż dziw, że tacy naciągacze jeszcze próbują działać:/
Nowy uporządkowany wątek:
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post24606971
neska80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-06, 11:08   #5
Bartessa
BAN stały

napisalam meila zwrotego, ze chce nazwe firmy a nie adres prywatnego mieszkania i pytania odnosnie pracy. a co do tych 100 to na pewno sie pomylili, 1000 a nie 100, a moze tez celowo tak napisali.
Bartessa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-06, 11:08   #6
Assathra
Zadomowienie

Ściema jak zwykle, nie wysyłaj, oni własnie na tym zarabiają. Ludzie harują po 40 godzin tygodniowo, i mają takie same pensje, a czasem nawet dużo niższe. Gdyby to miała być prawda to nikt nie wiedziałby co to bezrobocie. Każdy szczęśliwie pracowałby w domu. Nie odpowiadaj na tą ofertę
Assathra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-06, 11:12   #7
*Natalia*
Raczkowanie

Nie daj się. Ty wyślesz 25 zł, a oni wyślą Ci informację, że masz przelać kolejne 100 zł, aby otrzymać adresy itd itp...
Fajnie by było zarobić takie pieniążki w tak krótkim czasie, ale to jest raczej nierealne.
Ja kiedyś weszłam na stronę, gdzie praca miała polegać na pisaniu artykułów. Gdy już jakiś napisałam, to dopiero wtedy wyskoczył komunikat, że trzeba wysłać smsa (za 3o kilka zł) i wtedy otrzyma się kod aktywacji. Jaaasne
To wszystko to zwykli naciągacze.
*Natalia* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-06, 15:04   #8
igunia18
Zadomowienie

Nie daj się Słońce na to nabrać Teraz, kiedy jest okres świąteczny pojawia się coraz więcej oszustów. Trzeba mieć oczy szeroko otwarte

igunia18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-06, 17:13   #9
zagubiona_w_swoich_snach
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez igunia18 Pokaż wiadomość
Nie daj się Słońce na to nabrać Teraz, kiedy jest okres świąteczny pojawia się coraz więcej oszustów. Trzeba mieć oczy szeroko otwarte
Dokładnie , a jakby dało sie tyle zarobić za zadreowanie 100 kopert ( ee ile to zajmie , maks godzine?:P ) to wszyscy byliby milionerami i nikt by pracowac nie musiał w inny sposób