|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 | |
BAN stały
|
Adresowanie kopert
Hej, może to nie tu powinien wylądować ten wątek za co z góry przepraszam, ale wiem ze tu dostane wiekszy odzew.
Chodzi o oferte pracy, znalazlam w internecie oferte adresowania kopert (na umowe zlecenie), na którą odpowiedziałam. Dostałam w odpowiedzi meilowej taką informacje: Cytat:
czy ktos przyjął taką oferte i czy wiecie cos na ten temat? Czy to zwykle naciąganie czy oferta faktycznie zarobienia 1200 zl, poniewaz znajoma robi kartki i po ciezkiej pracy zarabia 600 zl. jestem w ciązy i taka praca odpowiadalaby mi na nastepne pol roku, zreszta teraz rezygnuje z pracy w zakladzie gdyz jest to praca fizyczna prosze o odpowiedzi i dziekuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Adresowanie kopert
moim zdanie
naciągacze praca w której a) zero koszty dołączenia b) zapłać 25zł za obsługę c) 1.200zl za 100 kopert ![]() no sądze, że jak szybko prześlesz 25 tak szybko przestaniesz ich widzieć
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Kiedyś odpowiedziałam na taką ofertę i przesłałam pieniądze. Dostałam odpowiedź, że mam ogłaszać się tak jak oni, a zarobię. Dla mnie takie ogłoszenia to oszustwo.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
![]()
Nie ładuj się w to! nic nie zarobisz, a stracisz te 25 zeta + swój czas! aż dziw, że tacy naciągacze jeszcze próbują działać:/
![]()
![]() |
![]() |
#5 |
BAN stały
|
napisalam meila zwrotego, ze chce nazwe firmy a nie adres prywatnego mieszkania i pytania odnosnie pracy. a co do tych 100 to na pewno sie pomylili, 1000 a nie 100, a moze tez celowo tak napisali.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Ściema jak zwykle, nie wysyłaj, oni własnie na tym zarabiają. Ludzie harują po 40 godzin tygodniowo, i mają takie same pensje, a czasem nawet dużo niższe. Gdyby to miała być prawda to nikt nie wiedziałby co to bezrobocie. Każdy szczęśliwie pracowałby w domu. Nie odpowiadaj na tą ofertę
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Nie daj się. Ty wyślesz 25 zł, a oni wyślą Ci informację, że masz przelać kolejne 100 zł, aby otrzymać adresy itd itp...
Fajnie by było zarobić takie pieniążki w tak krótkim czasie, ale to jest raczej nierealne. Ja kiedyś weszłam na stronę, gdzie praca miała polegać na pisaniu artykułów. Gdy już jakiś napisałam, to dopiero wtedy wyskoczył komunikat, że trzeba wysłać smsa (za 3o kilka zł) i wtedy otrzyma się kod aktywacji. Jaaasne ![]() To wszystko to zwykli naciągacze. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Nie daj się Słońce na to nabrać
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |