|
Notka |
|
Komputery, telefony, tablety Masz problem z komputerem, telefonem lub tabletem? Potrzebujesz fachowej porady na temat oprogramowania? Masz wiedzę i chcesz pomóc innym? Dołącz. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Szybko dobry informatyk - Problem z internetem !
Ludziee
![]() Mam problem ![]() ![]() Mianowicie mój problem jest następujący: Mam internet STAŁE ŁĄCZE z mojej sieci gminnej (tam gdzie mam telefon) Mam też router WIFI z D-LINK Model: GO-DSL-N150 Ostatnio w tamtym tygodniu były wymieniane światłowody (na niby szybsze;/) Tydzień temu, byli u mnie z nowym routerem, który mi podłączyli we wtorek tydzień temu i o tamtego momentu raz mi działał internet, raz nie. Rano dziś ktoś przyjechał coś porobił koło routera - zresetowali połączenie tam w "siedzibie" i niby działa z tym, że: NA JEDNYM URZĄDZENIU! Jeżeli siedzę na Laptopie swoim, to siostra na swoim już nie ma internetu, na komórkach też nie działa. Natomaist kiedy odłącze swojego laptopa to na jej laptopie już działa... Po prostu internet może działać tylko na jednym laptopie. Co się mogło podziać...? Przed podłączeniem nowych światlowodów - wszystko działało bez zarzutów, a tuż po zaczęło się psuć. Czego to może być wina? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
BAN stały
|
Dot.: Szybko dobry informatyk - Problem z internetem !
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Zadzwoń do firmy i powiedz, że nadal nie działa.
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
trzeba wejść w ustawienia routera i tam zmienić ustawienia połączenie bezprzewodowego. Problem w tym że nie jest to tak banalnie proste :P. Najpierw sprubuj wbić się do PA routera. najczęsciej przez adres 192.168.0.1 lub 192.168.1.1 Na odwrocie routera też powinno pisać jak się tam zalogować.
Sprawdź by połaczenie bezprzewodowe było z szyfrowaniem wpa 2
![]() |
#5 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Użytkownik nie musi się odpowiednio znać na żadnych ustawieniach. On od tego nie jest, płaci i wymaga. Wina leży pewnie u usługodawcy od Internetu. Tu jest największy problem mi się zdaję, to u nich na łączach się coś pochrzaniło. Zadzwoń i wyjaśnij to.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Wejdź w ustawienia routera. Być może jest ustawione ograniczenie co do podłączonych urządzeń do wifi, skoro odłączenie jednego urządzenia umożliwia podłączenie drugiego
![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Dlatego internet najlepiej brać u lokalnych dostawców, tacy dbają o każdego klienta, są elastyczni i zawsze pomogą. Wystarczy poczytać opinie [xxx]. Ja my mamy w domu problem, to jeden telefon do konsultanta i bez czekania na infolini odrazu wiemy co robić.
Edytowane przez Senses Woman Czas edycji: 2016-12-23 o 20:33 Powód: link |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Od jakiego operatora masz internet? Ogólnie nie polecam internetu z Orange. Od wielu miesięcy mam problem z internetem i nikt nie potrafi tego naprawić. Jedynym rozwiązaniem będzie znalezienie innego dostawcy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:03.