kochane wiza¿anki pomó¿cie przy metamorfozie - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Metamorfozy

Notka

Metamorfozy W tym miejscu zajdziesz informacjê jak zmieniæ swój wygl±d, styl, makija¿, fryzurê oraz sposób ubierania siê. Poddaj siê metamorfozie i zaskocz sam± siebie.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2009-08-17, 10:40   #1
dziolcha86
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 215

kochane wiza¿anki pomó¿cie przy metamorfozie

Witam,
mam 23 lata. Moja fryzura, makija¿ s± takie zwyczajne... :/ i mam ju¿ tego dosyæ.
Kochane wiza¿anki
pomó¿cie zmieniæ moj± fryzurkê (kolor,uczesanie) zrobiæ ³adny makija¿.
Od lat malujê siê tak samo, zwyczajnie... :/ nie umiem podkre¶liæ swojej urody i zatuszowaæ niedoskona³o¶ci.
Mam trójk±tny kszta³t twarzy, widoczne ko¶ci policzkowe, szerokie i wysokie czo³o.
Oczy mam dziwnie osadzone, jak pomalujê siê czarn± kredk± na dolnej powiece lub na górnej (eyelinerem) to okropnie wygl±da :/ nie pasuje mi. Mam chyba g³êboko osadzone oczy, i na dolnej powiece szybko mi sie rozmazuj± kosmetyki...
Mam od po³owy falowane w³osy (mia³am trwa³±) obecnie jest w wiêkszo¶ci obciêta,ale na koñcówkach siê trzyma. Mam rzadkie w³osy :/
nigdy nie prostowa³am,bo wygl±da³abym okropnie, wiêc muszê dodawaæ im objêto¶ci, bo w przyklepanych wygl±da³abym jak zmok³a kura...
Proszê o pomoc! W doborze makija¿u, fryzury itp.
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg DSC05773aa.jpg (66,0 KB, 141 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg DSC05788aa.jpg (128,9 KB, 92 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg DSC05578aa.jpg (93,3 KB, 141 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg DSC05639aa.jpg (131,6 KB, 172 za³adowañ)
dziolcha86 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2009-08-17, 11:58   #2
diamelen
ma³a ksiê¿niczka

Wiadomo¶ci: 1 127
Dot.: kochane wiza¿anki pomó¿cie przy metamorfozie

masz podobny typ urody do mnie z tym ¿e ja mam akurat oczy do¶æ wy³upiaste

dlatego dorzuciæ moge parê porad:
a) ¶ci±æ ca³o¶æ trwa³ej i zapu¶ciæ w³osy, do dlugo¶ci conajmniej do ramion (najlepiej zebys mog³a je zwi±zac bo dla tekich w³osków jak nasze to jets najlepsze rozwiazanie ( ja polecam wszytskie kucyki, warkoczykii, zaplatanki - sama mam 23 lata i sie nie martwiê, ¿e wygl±dam dziecinnie, a takie plecionki sa bardzo romantyczne)
b) pasowa³aby ci ciezka grzywka, ale pewnie tak jak ja masz za rzadkie (lub cienkie) w³oski (czy tez przet³uszczaja sie ??? - ja dlatego tez robi³am trwa³e),
ale rozwiazaniem jest taka na bok, l¿ejsza
c) przy kolorze pozosta³abym przy jasnym... masz delikatna urode ciemny by j± zgasi³ - no chyba ze cos w odcieniach karmelu,
zmieni³abym tlkyo odcien blondu na jakis konkretniejszy - moze popielaty
d) nie jestem specjalistka od makijazu, ale moja siostra ma w³asnie g³êboko osadzone oczy i podkresla dolna powiekê bia³ym (lub innym jasnym) eyelinerem.. to wydobywa oko na zewnatrz,
e) przyciemni³abym brwi henn± - ale tylkyo odrobinê by by³y wyrazistrze

diamelen jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2009-08-17, 11:59   #3
Eowina1818
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 554

witaj!

Po pierwsze radzi³abym zrobiæ porz±dek z brwiami. Zdecydowanie wyrównaæ kszta³t, mo¿na te¿ lekko je ¶ciemniæ henn±.
Po drugie, ten kolor Ci nie pasuje. Zdecydowanie poleca³abym takie kolory jak karmel, rudy albo jasny br±z.
A po trzecie, masz wysokie czo³o do którego a¿ prosi siê grzywka!

A co by¶ powiedzia³a na krótk±, zwiewn± fryzurkê?

Symulacje fryzurek krótkich i ¶rednich a tak¿e kilka makija¿y.
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg ulalla.jpg (85,2 KB, 197 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg makija.jpg (68,0 KB, 133 za³adowañ)

Zapraszam na bloga:
http://eowinymakijaze.blogspot.com/
Eowina1818 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2009-08-19, 15:55   #4
kasandra82
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 374

W tej czwartej fryzurce (do ramion) naj³adniej

kasandra82 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2009-08-19, 19:01   #5
jannet21
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 355

Te¿ mi siê wydaje, ¿e 4 fryzurka najfajniej. Jeszcze w 1 mi siê podoba. I tak jak radz± dziewczyny wcze¶niej, podkre¶li³abym kolor w³osów (ale raczej blond) i nada³a brwiom odpowiedni kszta³t.
Na bu¼kê lekki podk³ad, który wyg³adzi cerê i zatuszuje niedoskona³o¶ci + trochê sypkiego pudru, ¿eby siê strefa T nie ¶wieci³a (nie wiem czy masz z tym problem na codzieñ, czy akurat na tym zdjêciu jednym tak niespecjalnie to wygl±da).
Oczka natomiast podkre¶li³abym kredk± delikatnie j± rozmazuj±c w zewn. k±cikach powiek, a na rzêsy tusz. Zrezygnuj z jaskrawych cieni, jako¶ do mnie nie przemawia taki makija¿.
I najwa¿niejsze- u¶miechaj siê du¿o- bo bardzo Ci wtedy ³adnie )
jannet21 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2009-08-19, 20:51   #6
LauraDi
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 389

hej
po pierwsze zrob sobie grzywke-czyni cuda
po drugie jak masz loki to za duzo sie dzieje, ja bym sciela wlosy tak do brody moze troche za to by wyrownalo proporcje
kolor blond! sredni
brwi troszke wyrwij i zaznac brazowa kredka
uzywaj rozu brazera itp na policzki
cienie na oczy cieniuj na wizazu jest wiele cennych rad
pozdrawiam

mój blog http://pazurkowapokusa.blog.onet.pl/

mój salon www.bonita-salon-urody.pl

Zapraszam
LauraDi jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2009-08-19, 22:19   #7
Eriven
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 7

Cytat:
Napisane przez LauraDi Poka¿ wiadomo¶æ
hej
po drugie jak masz loki to za duzo sie dzieje, ja bym sciela wlosy tak do brody moze troche za to by wyrownalo proporcje

Zdecydowanie, do tego grzywka równa z w³osami (nie plata³yby Ci siê cienkie kosmyki na czole), masz fajne w³osy, proponowa³abym podkre¶lic to, ¿e siê bardzo faluj±. Wed³ug mnie kolor dobry dla Ciebie to br±z, nie zbyt ciemny, delikatny.

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2009-08-19, 22:36   #8
dziolcha86
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 215

Cytat:
Napisane przez jannet21 Poka¿ wiadomo¶æ
Te¿ mi siê wydaje, ¿e 4 fryzurka najfajniej. Jeszcze w 1 mi siê podoba. I tak jak radz± dziewczyny wcze¶niej, podkre¶li³abym kolor w³osów (ale raczej blond) i nada³a brwiom odpowiedni kszta³t.
Na bu¼kê lekki podk³ad, który wyg³adzi cerê i zatuszuje niedoskona³o¶ci + trochê sypkiego pudru, ¿eby siê strefa T nie ¶wieci³a (nie wiem czy masz z tym problem na codzieñ, czy akurat na tym zdjêciu jednym tak niespecjalnie to wygl±da).
Oczka natomiast podkre¶li³abym kredk± delikatnie j± rozmazuj±c w zewn. k±cikach powiek, a na rzêsy tusz. Zrezygnuj z jaskrawych cieni, jako¶ do mnie nie przemawia taki makija¿.
I najwa¿niejsze- u¶miechaj siê du¿o- bo bardzo Ci wtedy ³adnie )
Witam
Mi tak¿e najbardziej podoba siê fryzurka nr. 4 tylko, ¿e ja nie mam takich gêstych w³osów jak na tym dorabianym rysunku. Mam cieniutkie i rzadkie :/ i niestety efekt nie bêdzie taki jak na tym zdjêciu
A co do ¶wiecenia cery, to w³a¶nie w ogóle praktycznie nie mam z tym problemów, ale tutaj wysmarowa³am siê t³ust± emulsj± do opalania, sz³am na pla¿ê i tak to wygl±da.
Naturalnie to b.rzadko mi sie b³yszczy cera, chyba, ¿e przez ca³y dzieñ le¿ê na s³oñcu w temp.30 stopni. Ale to chyba ka¿demu tak

Dziêki za porady tobie oraz innym wiza¿ankom

---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ----------

Cytat:
Napisane przez Eowina1818 Poka¿ wiadomo¶æ
witaj!

Po pierwsze radzi³abym zrobiæ porz±dek z brwiami. Zdecydowanie wyrównaæ kszta³t, mo¿na te¿ lekko je ¶ciemniæ henn±.
Po drugie, ten kolor Ci nie pasuje. Zdecydowanie poleca³abym takie kolory jak karmel, rudy albo jasny br±z.
A po trzecie, masz wysokie czo³o do którego a¿ prosi siê grzywka!

A co by¶ powiedzia³a na krótk±, zwiewn± fryzurkê?

Symulacje fryzurek krótkich i ¶rednich a tak¿e kilka makija¿y.

Dziêki za zainteresowanie i próby metamorfozy
Podoba mi siê najbardziej fryzurka 4
A makija¿e wszystkie s± fajne
Tylko nie wiem czy wyjd± mi takie :/ ale bêdê próbowa³a...

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ----------

Niektóre z was pisz±, ¿e bêdzie pasowaæ mi grzywka.
Otó¿ mia³am grzywkê i muszê przyznaæ, ¿e pasuje mi i wiele osób tak mówi, ¿e powinnam nosiæ, ¿e mam wysokie czo³o itd.
Obecnie trochê j± zapu¶ci³am :/
Z t± grzywk± jest tak, ¿e ja mam cienkie i rzadkie w³osy i kiedy wiatr mi rozwieje to z moj± grzyw± robi siê,¿e tak powiem sodoma :P i ca³e w³osy ¿yj± swoim ¿yciem a grzywka to w ogóle...
Mo¿e ¿ebym mia³a gêste i grube w³osy pewnie nie by³oby tak.
Postanowi³am, ¿e zrobiê grzywê o d³ugo¶ci do brwi
A z kolorkiem w³osów to muszê na spokojnie przemy¶leæ...
dziolcha86 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2009-08-19, 23:36   #9
onesweetfairy
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 225

Cytat:
Napisane przez kasandra82 Poka¿ wiadomo¶æ
W tej czwartej fryzurce (do ramion) naj³adniej

zgadzam sie

link do mojego bloga;
http://magicznerosliny.wordpress.com/

oraz
http://sweetfairyfotografie.wordpress.com/
onesweetfairy jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2009-08-20, 09:55   #10
asiula118
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 3

Fryzurka 4 faktycznie najlepsza... ja rowniez mam bardzo rzadkie wlosy i nie musze prostowac by wygladac jak "zmokla kura". Jednak w salonach fryzjerskich jest duzo kosmetykow ktore pomagaja odbic wlosy od nasady i nadac im objetosci. Zamiast prostownicy mozesz "wyciagac" wlosy na szczotke podczas suszenia. ewentualnie wtedy podprostowac, ale to nie jest koniecznoscia. Co do grzywki wedlug mnie jak najbardziej tak!
asiula118 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2009-08-20, 09:57   #11
Lola20
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 798

fryzurka i kolor z symulacji 2 s± rewelacyjne buzia w niej wydaje siê taka wyrazista-pasuj± Ci zdecydowane kolory, to pewne!

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2009-08-21, 15:24   #12
kellunia1984
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 85

odno¶nie makija¿u - masz ³adne br±zowe oczy, podkre¶l to. Pomaluj oczy ciemnym br±zowym cieniem, przy k±ciku i pod brwi± na³ó¿ roz¶wietlaj±cy.
na policzki na³ó¿ puder brazuj±cy i mocno wytuszuj rzêsy. Obiecujê, ze bedzie ³adnie. ten fioletowy cieñ niestety nie pasuje

W³osy - koloru chyba bym nie rusza³a, troche mo¿esz przyciemniæ...

Ilonka jestem

Odchudzanie 22.01.2009
53 52 51 50 - 49 - 48 - 47 -46- 45
kellunia1984 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2009-08-21, 18:51   #13
pszczolka007
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 42

Hej. Pare rad ode mnie A wiêc:
I. Kolor w³osów masz bardzo ³adny i odpowiedni do Twojego typu urody - nie zmieniaj go
II. W³osy
a) Grzywka - sama mam przet³uszczaj±ce siê i cienkie w³osy, wiêc proponuje tak± postrzêpion± do brwi. Jest ona w Twoim przypadku konieczna (wysokie czo³o).
b) Reszte w³osów daj delikatnie wycieniowaæ (w³osy "odbij± siê" od nasady) i u¿ywaj pianek zwiêkszaj±cych ich objêto¶æu nasady.
III. Cera - zainwestuj w dobry antybakteryjny ¿el do mycia twarzy i bezt³uszczowy krem matuj±cy (np. Soraya z linii cery tr±dzikowej). Poza tym polecam maseczki z glink± i peelingi enzymatyczne raz na tydzieñ lub dwa.
IV. Makija¿ - wyrzuæ ten liliowy cieñ do powiek do kosza! Jets okropny i nie pasuje do Twojej delikatnej urody! Proponuje odcienie z³ociste, be¿owe, br±zy, zielenie - ogó³em kolory ziemi. Masz bardzo ³adne usta, wiêc mo¿esz poeksperymentowaæ z barw± pomadki lub b³yszczyku.
A tak poza tym to ¶wietnie Ci w tej czerwonej bluzce
pszczolka007 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2009-08-21, 21:04   #14
Olcia
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 038

Powtorze to co dziewczyny pisaly, ze brwi do poprawki - najlepiej idz do kosmetyczki za pierwszym razem najwygodniej pofarbowac je henna, ale jak wolisz kredke to tez moze byc
Ja Twoje wlosy bym przyciemnila do wyraznego brazu/jasnego brazu...
pod oczy korektor, z tego cienia juz wiesz, ze powinnas zrezygnowac..
mocno tuszuj rzesy, powiekszy to oczy
jak mi sie cos nasunie na mysl to jeszcze dopisze
Olcia jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2009-08-22, 10:03   #15
renata00
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 145

Moim zdaniem kolor w³osów masz dobry. Nie bêd± do Ciebie pasowaæ ¿adne rudo¶ci i karmele. Grzywki te¿ nie radzi³abym Ci prostej jak ju¿ to lekk± na skos i obciê³abym resztki trwa³ej

Nowe w±tki na forum Metamorfozy

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: Wy³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:58.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.