|
Notka |
|
Metamorfozy W tym miejscu zajdziesz informacjê jak zmieniæ swój wygl±d, styl, makija¿, fryzurê oraz sposób ubierania siê. Poddaj siê metamorfozie i zaskocz sam± siebie. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 215
|
kochane wiza¿anki pomó¿cie przy metamorfozie
Witam,
mam 23 lata. Moja fryzura, makija¿ s± takie zwyczajne... :/ i mam ju¿ tego dosyæ. Kochane wiza¿anki ![]() pomó¿cie zmieniæ moj± fryzurkê (kolor,uczesanie) zrobiæ ³adny makija¿. Od lat malujê siê tak samo, zwyczajnie... :/ nie umiem podkre¶liæ swojej urody i zatuszowaæ niedoskona³o¶ci. Mam trójk±tny kszta³t twarzy, widoczne ko¶ci policzkowe, szerokie i wysokie czo³o. Oczy mam dziwnie osadzone, jak pomalujê siê czarn± kredk± na dolnej powiece lub na górnej (eyelinerem) to okropnie wygl±da :/ nie pasuje mi. Mam chyba g³êboko osadzone oczy, i na dolnej powiece szybko mi sie rozmazuj± kosmetyki... Mam od po³owy falowane w³osy (mia³am trwa³±) obecnie jest w wiêkszo¶ci obciêta,ale na koñcówkach siê trzyma. Mam rzadkie w³osy :/ nigdy nie prostowa³am,bo wygl±da³abym okropnie, wiêc muszê dodawaæ im objêto¶ci, bo w przyklepanych wygl±da³abym jak zmok³a kura... Proszê o pomoc! W doborze makija¿u, fryzury itp. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
ma³a ksiê¿niczka
Wiadomo¶ci: 1 127
|
Dot.: kochane wiza¿anki pomó¿cie przy metamorfozie
masz podobny typ urody do mnie z tym ¿e ja mam akurat oczy do¶æ wy³upiaste
![]() dlatego dorzuciæ moge parê porad: a) ¶ci±æ ca³o¶æ trwa³ej i zapu¶ciæ w³osy, do dlugo¶ci conajmniej do ramion (najlepiej zebys mog³a je zwi±zac bo dla tekich w³osków jak nasze to jets najlepsze rozwiazanie ( ja polecam wszytskie kucyki, warkoczykii, zaplatanki - sama mam 23 lata i sie nie martwiê, ¿e wygl±dam dziecinnie, a takie plecionki sa bardzo romantyczne) b) pasowa³aby ci ciezka grzywka, ale pewnie tak jak ja masz za rzadkie (lub cienkie) w³oski (czy tez przet³uszczaja sie ??? - ja dlatego tez robi³am trwa³e), ale rozwiazaniem jest taka na bok, l¿ejsza c) przy kolorze pozosta³abym przy jasnym... masz delikatna urode ciemny by j± zgasi³ - no chyba ze cos w odcieniach karmelu, zmieni³abym tlkyo odcien blondu na jakis konkretniejszy - moze popielaty d) nie jestem specjalistka od makijazu, ale moja siostra ma w³asnie g³êboko osadzone oczy i podkresla dolna powiekê bia³ym (lub innym jasnym) eyelinerem.. to wydobywa oko na zewnatrz, e) przyciemni³abym brwi henn± - ale tylkyo odrobinê by by³y wyrazistrze
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 554
|
witaj!
Po pierwsze radzi³abym zrobiæ porz±dek z brwiami. Zdecydowanie wyrównaæ kszta³t, mo¿na te¿ lekko je ¶ciemniæ henn±. Po drugie, ten kolor Ci nie pasuje. Zdecydowanie poleca³abym takie kolory jak karmel, rudy albo jasny br±z. A po trzecie, masz wysokie czo³o do którego a¿ prosi siê grzywka! A co by¶ powiedzia³a na krótk±, zwiewn± fryzurkê? Symulacje fryzurek krótkich i ¶rednich a tak¿e kilka makija¿y.
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 374
|
W tej czwartej fryzurce (do ramion) naj³adniej
![]()
![]() |
#5 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 355
|
Te¿ mi siê wydaje, ¿e 4 fryzurka najfajniej. Jeszcze w 1 mi siê podoba. I tak jak radz± dziewczyny wcze¶niej, podkre¶li³abym kolor w³osów (ale raczej blond) i nada³a brwiom odpowiedni kszta³t.
Na bu¼kê lekki podk³ad, który wyg³adzi cerê i zatuszuje niedoskona³o¶ci + trochê sypkiego pudru, ¿eby siê strefa T nie ¶wieci³a (nie wiem czy masz z tym problem na codzieñ, czy akurat na tym zdjêciu jednym tak niespecjalnie to wygl±da). Oczka natomiast podkre¶li³abym kredk± delikatnie j± rozmazuj±c w zewn. k±cikach powiek, a na rzêsy tusz. Zrezygnuj z jaskrawych cieni, jako¶ do mnie nie przemawia taki makija¿. I najwa¿niejsze- u¶miechaj siê du¿o- bo bardzo Ci wtedy ³adnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 389
|
hej
po pierwsze zrob sobie grzywke-czyni cuda po drugie jak masz loki to za duzo sie dzieje, ja bym sciela wlosy tak do brody moze troche za to by wyrownalo proporcje kolor blond! sredni brwi troszke wyrwij i zaznac brazowa kredka uzywaj rozu brazera itp na policzki cienie na oczy cieniuj na wizazu jest wiele cennych rad pozdrawiam
![]() |
![]() |
#7 | |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 7
|
Cytat:
Zdecydowanie, do tego grzywka równa z w³osami (nie plata³yby Ci siê cienkie kosmyki na czole), masz fajne w³osy, proponowa³abym podkre¶lic to, ¿e siê bardzo faluj±. Wed³ug mnie kolor dobry dla Ciebie to br±z, nie zbyt ciemny, delikatny.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | ||
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 215
|
Cytat:
![]() Mi tak¿e najbardziej podoba siê fryzurka nr. 4 tylko, ¿e ja nie mam takich gêstych w³osów jak na tym dorabianym rysunku. Mam cieniutkie i rzadkie :/ i niestety efekt nie bêdzie taki jak na tym zdjêciu ![]() A co do ¶wiecenia cery, to w³a¶nie w ogóle praktycznie nie mam z tym problemów, ale tutaj wysmarowa³am siê t³ust± emulsj± do opalania, sz³am na pla¿ê i tak to wygl±da. Naturalnie to b.rzadko mi sie b³yszczy cera, chyba, ¿e przez ca³y dzieñ le¿ê na s³oñcu w temp.30 stopni. Ale to chyba ka¿demu tak ![]() Dziêki za porady tobie oraz innym wiza¿ankom ![]() ---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- Cytat:
Dziêki za zainteresowanie i próby metamorfozy ![]() Podoba mi siê najbardziej fryzurka 4 A makija¿e wszystkie s± fajne ![]() Tylko nie wiem czy wyjd± mi takie :/ ale bêdê próbowa³a... ---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- Niektóre z was pisz±, ¿e bêdzie pasowaæ mi grzywka. Otó¿ mia³am grzywkê i muszê przyznaæ, ¿e pasuje mi i wiele osób tak mówi, ¿e powinnam nosiæ, ¿e mam wysokie czo³o itd. Obecnie trochê j± zapu¶ci³am :/ Z t± grzywk± jest tak, ¿e ja mam cienkie i rzadkie w³osy i kiedy wiatr mi rozwieje to z moj± grzyw± robi siê,¿e tak powiem sodoma :P i ca³e w³osy ¿yj± swoim ¿yciem a grzywka to w ogóle... Mo¿e ¿ebym mia³a gêste i grube w³osy pewnie nie by³oby tak. Postanowi³am, ¿e zrobiê grzywê o d³ugo¶ci do brwi ![]() A z kolorkiem w³osów to muszê na spokojnie przemy¶leæ... ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 225
|
![]() |
#10 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 3
|
Fryzurka 4 faktycznie najlepsza... ja rowniez mam bardzo rzadkie wlosy i nie musze prostowac by wygladac jak "zmokla kura". Jednak w salonach fryzjerskich jest duzo kosmetykow ktore pomagaja odbic wlosy od nasady i nadac im objetosci. Zamiast prostownicy mozesz "wyciagac" wlosy na szczotke podczas suszenia. ewentualnie wtedy podprostowac, ale to nie jest koniecznoscia. Co do grzywki wedlug mnie jak najbardziej tak!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 798
|
fryzurka i kolor z symulacji 2 s± rewelacyjne
![]() ![]()
![]() |
#12 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 85
|
odno¶nie makija¿u - masz ³adne br±zowe oczy, podkre¶l to. Pomaluj oczy ciemnym br±zowym cieniem, przy k±ciku i pod brwi± na³ó¿ roz¶wietlaj±cy.
na policzki na³ó¿ puder brazuj±cy i mocno wytuszuj rzêsy. Obiecujê, ze bedzie ³adnie. ten fioletowy cieñ niestety nie pasuje ![]() W³osy - koloru chyba bym nie rusza³a, troche mo¿esz przyciemniæ...
![]() |
#13 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 42
|
Hej. Pare rad ode mnie
![]() I. Kolor w³osów masz bardzo ³adny i odpowiedni do Twojego typu urody - nie zmieniaj go ![]() II. W³osy a) Grzywka - sama mam przet³uszczaj±ce siê i cienkie w³osy, wiêc proponuje tak± postrzêpion± do brwi. Jest ona w Twoim przypadku konieczna (wysokie czo³o). b) Reszte w³osów daj delikatnie wycieniowaæ (w³osy "odbij± siê" od nasady) i u¿ywaj pianek zwiêkszaj±cych ich objêto¶æu nasady. III. Cera - zainwestuj w dobry antybakteryjny ¿el do mycia twarzy i bezt³uszczowy krem matuj±cy (np. Soraya z linii cery tr±dzikowej). Poza tym polecam maseczki z glink± i peelingi enzymatyczne raz na tydzieñ lub dwa. IV. Makija¿ - wyrzuæ ten liliowy cieñ do powiek do kosza! ![]() A tak poza tym to ¶wietnie Ci w tej czerwonej bluzce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 038
|
Powtorze to co dziewczyny pisaly, ze brwi do poprawki - najlepiej idz do kosmetyczki za pierwszym razem
![]() ![]() Ja Twoje wlosy bym przyciemnila do wyraznego brazu/jasnego brazu... pod oczy korektor, z tego cienia juz wiesz, ze powinnas zrezygnowac.. ![]() mocno tuszuj rzesy, powiekszy to oczy ![]() jak mi sie cos nasunie na mysl to jeszcze dopisze |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 145
|
Moim zdaniem kolor w³osów masz dobry. Nie bêd± do Ciebie pasowaæ ¿adne rudo¶ci i karmele. Grzywki te¿ nie radzi³abym Ci prostej jak ju¿ to lekk± na skos i obciê³abym resztki trwa³ej
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:58.