|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Nie czesanie włosów = większe wypadanie?
Mam włosy z natury kręcone i żeby jakoś wyglądały (nie było szopy) WOGÓLE ich nie czeszę
![]() ![]() ![]() z góry dzięki za odpowiedzi pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Nie czesanie włosów = większe wypadanie?
teoretycznie (według mojej dermatolog) tak właśnie może być, ponieważ podczas czesania pobudzane jest krążenie w skórze głowy i cebulki są lepiej odżywione; więc gdy nie czeszemy - włosy stają się słabsze i może ich więcej wypadać; poza tym podczas czesania wychodzi część włosów, jak ich nie czeszemy to też po prostu wyjdą kiedy indziej i mamy wrażenie że o tyle więcej wypadnie; ale jeśli faktycznie wypada ich więcej, to lepiej iść do dermatologa...
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Ja na własnej skórze sie przekonalam, ze wypadaja bardziej jak sie nie czesze. Teraz staram sie jakoś pobudzac krązenie bo sypie sie ze mnie strasznie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Mod-Śnieżynka
|
Mam kręcone włosy i czeszę tylko po umyciu. Kręconych włosów nie powinno się czesać tak jak prostych. Czasem wypadają mi bardziej, ale to zależy od mojego ogólnego stanu zdrowia. W ogóle nie wyobrażam sobie czesania swoich włosów częściej, nie wyszłabym wtedy z domu (mam gęste i bardzo kręcone)
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Mam podobnie
![]() ![]() Gdy wyprostuję - wtedy owszem ![]()
![]() |
#6 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja mam włosy "do pupy" i czesze je codziennie , przede wszystkim gdy kładę się spać i gdy wstaję . Po czesaniu na grzebieniu zostaje kilka włosów , także nie mam się czym martwić , ale miałam taki moment , że gdy myłam włosy ,w wannie sporo ich zostawało . Ale jakoś ten problem zniknął. Na szczęście !
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Też mam loczki i tak samo jak wy czeszę w je najczęściej podczes mycia, czasem zdarza mi się robic sobie jakąś gładką fryzurę i dokładnie szczotkuje je wtedy. Osobiście nie zaóważyłam jakiegoś wzmorzonego wypadania. Należy pamiętać że w wypadku kręconych praktycznie każdy włosek zostaje w czuprynce, bo jest w nią wkręcony, proste gubią się w czasie dnia, a nasze tylko w zasadzie podczas czesania. Zwróćcie sobie też uwagę czy na końcach włosów są cebulki czy one może poprosu są podniszczone pękają i się kruszą. A i jak ktoś ma długą czuprynke to włosów też wydaje się że o wiele więcej zostało na szczotce.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:13.