|
Notka |
|
Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Pomidory
Cześć, znacie jakiś naturalny nawóz do pomidorów by szybciej rosły ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
BAN stały
|
Dot.: Pomidory
Cytat:
Nazbierać pokrzywy, pociąć na drobne kawałki zalać wodą w jakimś dużym naczyniu/beczka, wiadro, butle 5 litrowe po wodzie mineralnej/ Odczekać aż przefermentuje i podlewać rośliny. Śmierdzi okrutnie ale działa, jednocześnie chroni nieco przed chorobami. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
DOMator
|
Dokładnie - gnojówka z pokrzyw jest idealna do pomidorów. Radzę używać wieczorem i w masce gazowej w opcji dla wrażliwych nosów. Dzisiaj podlewałam co nieco gnojówką i wlewałam ją na bezdechu, tak śmierdziała...
Z eko nawozów podobno pomidory lubią astvit. Próbowałam go tylko do młodych sadzonek i dawał radę. Nie wiem natomiast jak działa na większe krzewy pomidorów. By nie nawozić za dużo pomidorów dobrze jest dać w dołki na pomidory trochę kompostu, z którego rośliny będą pobierały składniki pokarmowe. Jesienią nie zaszkodzi też przekopać miejsce pod pomidory (i każde inne warzywa) z odrobiną obornika. Po jego dodaniu musi minąć trochę czasu, by móc sadzić rośliny. Z braku świeżego w sklepach można kupić obornik granulowany.
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
U mnie w tunelu z pomidorami śmierdzi jak w oborze
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:27.