|
Notka |
|
Galeria makijażu - moje makijaże Galeria makijażu, to miejsce, gdzie możesz zaprezentować swój makijaż oraz wymienić się doświadczeniem i opinią. Pochwal się swoim makijażem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
Kolorowy makijaż proszę o rady!!!!
Witam !
Ponizej przedstawiam moje 2 fotki i makijaz, ktory wykonałam, aczkolwiek czekam na jakies porady dotyczace jak zrobic lepszy makijaz bo on mi cos tu nie pasuje ;/ mam okragla buzie! Lubie sie ubierac i malowac na kolorowo, ale to nie jest chyba to co mnie zadowala w nim. Aha i chcialam zaznaczyc, ze nie jestem jakas specjalistka w malowaniu się, poprostu od czasu do czasu lubię się pomalować pod kolor ubrań ![]() Oto nastepujace kosmetyki uzyłam do zrobienia tego makijazu: Podkład Giordani Gold - Oriflame Puder w kompakcie Essence - bronzing star Cienie do oczu - Butterfly colecction Tusz do rzęs - Nivea - Double Black błyszczyk do ust - Max Factor Lipfinity + Essence lipgloss |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kolorowy makijaż proszę o rady!!!!
Hej,
zdecydowanie musisz modelować twarz. Z tego co widzę to cienie nie są roztarte tylko mamy dwie plamy. Brakuje mi tu mocniejszego akcentu na dolnej powiece. Cienie chyba za mocno wyciągnięte na boki. No i kolor ust kompletnie mi tu nie pasuje, robi się z tego taki cukierkowy misz masz. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Witaj
![]() ![]() A teraz do rzeczy ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
moim zdaniem za różowo.
modelować twarz możesz różem do policzków, albo pudrem brązującym. może przeczytaj to: https://wizaz.pl/kurs_model.php
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
W tym wątku koleżanka ładnie pokazuje modelowanie
![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...light=bukowina |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Dziękuję wszystkim za porady
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
Witaj, bardzo milo wygladasz.
Co do makijazu-cienie rzeczywiscie troche za daleko wyciagniete, ale jakos mnie to nie razi, pod warunkiem, ze makijaz bylby imprezowy, a nie na co dzien ![]() Co do rozcierania-to nie takie trudne, po prostu sprobuj po oku przejechac pedzelkiem, albo chocby palcem, potem ewentualnie poprawic, zobaczysz, ze sie uda ![]() No i na dolnej powiece mi brak kolorku. Usta za cukierkowe ze wzgledu na to, ze sam makijaz jest w intensywnych kolorach, stawiaj na wyrazisty kolor albo oczu albo ust. Nie powiem natomiast ze sam blyszczyk mi sie nie podoba, bo ja bardzo lubie takie cukieraski na ustach ![]() Czekam na nastepny makijaz! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Za różowo. Na usta proponuję do takich oczu tylko bezbarwny błyszczyk. Trochę pudru brązującego/różu na poliki, lekko rozetrzeć granicę cieni i będzie bardzo ładnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
witam cieplutko, ale masz miluchną buźkę
![]() podsyłam coą na dobry początek... tutaj masz zdjęcia i filmiki dotyczące modelowania: http://www.wizaz.pl/images/agaz/kurs_makijazu_04/ w tym linku krok po kroku jak zostać pudernicą ![]() http://www.wizaz.pl/images/agaz/kurs_makijazu_03/ a tutaj podkłady i inne mazidła korygujące: http://www.wizaz.pl/images/agaz/kurs_makijazu_02/
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() dziekuje ![]() ![]() ![]() kosmetyki uzyte w tym makijazu sa nastepujace: Krem korekcyjny - Oriflame puder brazujacy essence roz do policzków p2 feel good (sweet rose) Podklad Giordani Gold cienie duo virtual Joko cien prasowany z brokatem Flasch colecction tusz do rzes Nivea - double black Błyszczyk essence |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Moje uwagi:
1) Za cienkie brwi, wiem, że nie trudno zapuścić więc może dorysuj, 2) za mało roztarta różnica między cieniami i krawędzie cieni, poza tym moim zdaniem nie Twoja kolorystyka, 3) Róż też źle nałożony, w sumie to taka paćka z różu, kolor też mi nie pasuje 4) Twarz należało by bardziej zmatowić. 5) Przy tych kolorach usta mogłyby być bardziej wyraziste. Fajnie, że próbujesz i się nie zniechęcasz ![]() czy mi się wydaje czy masz napuchnięte oczka ![]() P.S. jesteś zadowolona z tuszu Nivea? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
*Chyba nie naucze sie rozcierac tych cieni ;/a w jakich kolorach bys mnie widziala?? szczerze to na codzien maluje tylko rzesy, a te makijaze robie tak zeby na przyszlosc wiedziec jak mniejwiecj nalozyc cien by nie wygladal bardzo sztucznie ![]() *Róż nakładałam pierwszy raz i pewnie dlatego, bo ejszcze nie umiem ;] *Oczu nie mam spuchnietych, byc moze to efekt zmeczenia ![]() *Tak jestem bardzo zadowolona z tuszu, mam chyba z 10 roznych ale ten odpowiada mi najbardziej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
Hej!
Moim zdaniem ten makijaż Cię strasznie postarza. Co do różu - nie dawaj go na razie tak dużo! Ja też ten błąd popełniałam, że nie umiałam go używać i na dodatek wydawało mi się, że im więcej, tym lepiej. Spróbuj na razie po prostu 1 raz "przejechać" pędzlem delikatnie po policzku. Po drugie - chyba masz róż rozświetlający, może spróbuj matowego? Wydaje mi się, że trudniej się pomalować rozświetlającym tak, żeby wyglądało to naturalnie i nie wszystkim pasuje (mnie np. nie bardzo). Masz super błyszczyk, ale ja bym go używała do delikatnego makijażu! Np. oczu pociągniętymi tylko tuszem! Sama bym sobie taki kupiła, jutro będę polować w sklepie ![]() Pozdrawiam ![]()
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
ja bym Cie widziała w zdecydowanych kolorach, nie wiem mocne brązy i fiolety. Może daj pytanie do wizażystki jakim typem urody jesteś, wtedy z kolorami będzie łatwiej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:29.