|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Zmiana klimatu
Byłam na wczasach w Afryce, w której niespodziewanie dostałam miesiączki 20 dni od poprzedniej. Miesiączkuję różnie, cykl 28 - 32 dni. Więc było to trochę za krótko. Po przyjeździe zastanawiam się... czy zamiana klimatu (z Arfyki do Polski) mogła opóźnic owulacje i wystąpienie kolejnej miesiączki, wydłużyc cały cykl?
Dopiero po 3 tygodniach od ostatmiej miesiączki którą dostałam w Afryce zauwazyłam u siebie wydzielinę z pochwy, ciągliwy śluz. I czekam na miesiączkę a ta nie nadchodzi. Jak klimat rozregulowuje cykl? Z góry dziekuje za odpowiedź. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zmiana klimatu
ja jak byłam na Węgrzech dostałam okres tydzień późnej
![]() teraz raczej trudno powiedzieć kiedy dostaniesz .. ale na opóźnienie może mieć wpływ zmiana klimatu .. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
zmiana klimatu moze mieć wpływ na cykl miesięczny więc się nie przejmuj
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
wszystko mozliwe w tym przypadku,zmiana klimatu i w sumie drastyczna...moze opoznic czy przesunac okres. poczekaj jeszcze pare dni,a jesli nie masz pewnosci,czy nie jestes w ciazy,zrob test,jesli jestes pewna,ze to nie ciaza- udaj sie do lekarza...
![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Również byłam strasznie daleko i przyznam, że spóźnił mi się jakoś 4 dni ... zaczął sie tam,a skończył w Polsce i trwał dłużej niż zawsze ;O Wydaje mi się, że to zależy od organizmu też - jak reaguje itp.
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
ja zeszlej jesieni pojechalam do polski (klimat duzo chlodniejszy) i okres mi sie spoznil o tydzien... w nastepnym cyklu zaszlam w ciaze i teoretycznie za 6 dni mam termin.... tylko ze z powodu tego przedluzonego cyklu wcale nie jestem tego terminu pewna.... zreszta w tym momencie nie ma to zadnego znaczenia bo maly wyjdzie jak bedzie mial ochote....
![]() ![]()
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
I już wszystko jasne... Dostałam.
Uff. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
witam ja wyjechalam na kilka miesiecy do Holandii a okres mi sie spoznia juz prawie miesiac o ciąży nie ma mowy wiec to chyba zmiana klimatu jak tylko bede w Polsce to sie udam do lekarza pozdrawiam wszystkich buziaki:-D
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
Ja ile razy wyjeżdżałam z kraju, tyle razy miałam jaja z okresem. Kiedy byłam 2 miesiące w Anglii, to te 2 miesiące nie miałam miesiączki. W Irlandii też okresu nie miałam przez 2 miesiące. Pojechałam na tydzień do Włoch to mi się @ spóźnił o tydzień...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
jeżeli byłam na wakacjach w Tunezji to cały cykl mogł mi sie sypnąc? I w takim przypadku dni płodne mogą sie opóźnic?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Bez przesady holandia to zadna zmiana klimtu,afryka typu tunezja ,egipt tez nie bardzo.rozumiem lot 10 godzinny ale nie 4.
tez jezdze i nigdy nie mialam zadnej opoznienia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Jezdze czesto do Holandii i za kazdym razem jak wyjezdzam przed owulacja to spoznia mi sie miesiaczka o tydzien.Zmiana klimatu opoznia owulacje(nie sam okres) co z kolei opóznia miesiaczke.Nie raz jechalam na np. 5dni przed okresem i dostalam normalnie...Jesli chodzi o klimat w Holandii to owszem kraj ten lezy w tej samej strefie klimatycznej co Polska ale ze wzgledu na swe nadmorskie polozenie klimat tam zwany jest morskim.Wystepuje w tym kraju o wiele wieksza wilgotnosc powietrza (80%) niz w naszym kraju,wiec jakby nie bylo to jest zmiana klimatu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
A orientujecie sie moze czy taka zmiana klimatu Tunezja, Turcja, Egipt na Polske raczej przyspiesza czy opóźnia? Wiem, że to sprawa indywidulna organizmu, ale tak ogólnie...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
krwawienie mi się opóźniło ;p |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Mi po wizycie w Egipcie okres się spóźnił o prawie 2 tyg, a zawsze miałam bardzo regularny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
Ja wrocilam z Egiptu 30go lipca(powinnam mniej wiecej ok30go dostac miesiaczke)
a jeszcze do tej pory nie mam-czyli 2tyg opoznienia. Wczoraj robilam test i wyszedl negatywnie,a w sumie gdybym zaciazyla,to juz test wyszedlby pozytywnie chyba. Czekam... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
Zmiana klimatu,szczegolnie tak drastycznie
![]() klamika po dwoch tygodniach test jest jak najbardziej wiarygodny ![]() ![]()
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
czesc. ostatni okres mialam 9-14 sierpnia 20 wyjechalam na tydzien do turcji. do tej pory nie mam okresu. zaczynam powoli schizowac bo nigdy mi sie nie spoznial bynajmniej nie 6 dni. po wyjezdzie schudlam 3kg.czy to wyjazd i niewielkie schudniecie moze byc powodem przesuniecia okresu? od kilku dni bola mnie jajniki ale okresu nie ma. zaczynam sie denerwowac a to jeszcze spawe pogorszy.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:16.