|
Notka |
|
Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Halloween kostiumy inspiracje
Hej,
niedlugo halloween i szukam inspiracji na stroj najlepiej oryginalne, takie co mozna wykonac samemu. Prosze nie wklejac zdjec super drogich, nieosiagalnych kostiumow oraz tych oklepanych co jest pelno na allegro. Moze widzieliscie kiedys kogos w ciekawym przebraniu? Oto kilka moich propozycji Edytowane przez paulinka1128 Czas edycji: 2011-10-20 o 12:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Halloween kostiumy inspiracje
Ja zawsze kostiumy robie samodzielnie, 2 lata temu byłam Umą Thurman z kill billa a rok temu Larą Croft. W tym roku stawiam na wonderwoman
![]() ![]() ![]()
485 i 545 mentorki made by dr Skwiercz 2009 ![]() Edytowane przez kejtigda Czas edycji: 2011-10-20 o 14:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Bardzo fajny kostium
![]() Ja bym chciala zrobic sobie pocahontas ale wydaje mi sie ze jako blondynka o jasnej karnacji nie wypadne najlepiej |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
niestety bez zdjecia ale chyba stosunkowo latwo mozna sie zrobic za topielice albo jakas martwa panne młoda;] nawet nie musi byc biała suknia slubna, a jesli juz to szukac czegos w lumpkach
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
odswierzam temat
troche makijazy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
A ja w tym roku sprobuje zrobic cos w stylu meksykanskiej smierci
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
może nie na halloween ale rozwala mnie ten strój, taki prosty a ile radochy!
![]()
- Jakie zbrodnie popełnił- zaśpiewał Leśny Gnom -Mordował, zdradzał, umyślnie niszczył statki, torturował, szantażował, rabował, sprzedawał dzieci w niewolę, on... - Nie obchodzą mnie wasze spory religijne- przerwał Leśny Gnom |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
halloween - poszukuję inspiracji :)
Hej dziewczyny!
Jutro wybieram się na imprezę Halloweenową i szukam inspiracji na przebranie, a właściwie pomysłów na to jak domowymi metodami wykonać fajne dodatki... Zresztą już tłumaczę o co konkretniej chodzi ![]() Zamierzam przebrać się za wampirzycę. Wiem jednak, że będzie już jedna wampirzyca, poza tym to jest cykliczna impreza gotycka i można powiedzieć, że ja na ogół tam wyglądam w wampirzych klimatach ![]() Oglądała któraś z Was "Underworld"? Właśnie, postać Seleny jest moją inspiracją - seksownej, niebezpiecznej morderczyni z klanu wampirów. Dla osób niezorientowanych mogę powiedzieć, że to taka wampirza Alice z "Resident Evil" lub wampirza Trinity z "Matrixa" ![]() Sztuczne kły już mam. I na tym niestety kończy się moja inwencja ;/ Nie chcę zakładać spodni, a jak wspomniałam wcześniej długie suknie mi nie grają z wizją, więc wyszukałam w szafie mini w odcieniach bordo i czerni. Do tego mam bluzkę z koronki na krótki rękawek oraz ciężkie buty (bo przecież rasowy zabójca nie będzie chodził w szpilkach ![]() Ale potrzebuję inspiracji co dalej, dlatego proszę Was o pomoc. Może któraś ma pomysł jak zrobić jakąś fajną broń? Nie mam żadnego pistoletu - a przydałby się bardzo ;/ Albo (dla tych co widziały Under...) takie metalowe kółka z ostrzami, którymi rzucała Selena - może ktoś ma pomysł z czego można taki gadżecik w prosty sposób wykonać? Myślałam też o zawieszeniu małej fiolki z krwią zamiast wisiorka i może jakiś bandażach? Tylko wampiry same się leczą, więc po co bandaże...? Jak widać mam dość duży misz-masz w głowie i brak jednej, sprecyzowanej wizji, dlatego bardzo bardzo Was proszę o burzę mózgów i jakieś fajne kombinacje, ew. przeróbki mojej wizji... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
Dot.: halloween - poszukuję inspiracji :)
Hm, mnie się b. podoba opis stroju, który przedstawiłaś. Ale raczej darowałabym sobie tę fiolkę z krwią... Krew zaschnie na ściankach i będzie beznadziejnie wyglądać, jak takie brązowe paskudztwo. Z biżuterii postawiłabym na jakąś kolię z koralików, ewentualnie długie kolczyki w stylu wire-wrapping, z jakimś bordowym albo czerwonym kamieniem/koralikiem. No i przede wszystkim mocny makijaż, czarne oczy, czerwone usta, czyli klasyka, ale trzymająca klimat
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
Z makijażem raczej zaszaleję, czyli ciemne oczy plus ciemne usta, a do tego może jakieś graficzne linie... Chcę, by ta stylizacja zyskała trochę futurystyczny styl.
Kurcze, z fiolką możesz mieć rację - ale chcę wykorzystać barwnik do żywności, a nie prawdziwą krew, więc może nie będzie tak źle - chyba po prostu to przetestuję ![]() Dzięki za dobre słowa, mi też się ogólnie ta wizja podoba, tylko czegoś mi brakuje, dlatego tu napisałam... Chodzi o to, że gdyby nie kwestia make-upu i podartych rajstop, no to ja tak się potrafię ubierać na co dzień, jak mam dobry humor ;/ A zależy mi jednak na 'tym czymś' ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Zrób się na diabełka
![]()
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
[1=e881da125a136a9bffb8cbe bcfb21e9747a0f67f_606e397 21a1d5;30179345]Z makijażem raczej zaszaleję, czyli ciemne oczy plus ciemne usta, a do tego może jakieś graficzne linie... Chcę, by ta stylizacja zyskała trochę futurystyczny styl.
Kurcze, z fiolką możesz mieć rację - ale chcę wykorzystać barwnik do żywności, a nie prawdziwą krew, więc może nie będzie tak źle - chyba po prostu to przetestuję ![]() Dzięki za dobre słowa, mi też się ogólnie ta wizja podoba, tylko czegoś mi brakuje, dlatego tu napisałam... Chodzi o to, że gdyby nie kwestia make-upu i podartych rajstop, no to ja tak się potrafię ubierać na co dzień, jak mam dobry humor ;/ A zależy mi jednak na 'tym czymś' ![]() ![]() WEŹ MNIE ZE SOBĄ - BŁAGAM ! Od jakiegoś czasu jestem wampiro-maniaczką ![]() smoky, czerwone usta (seksowne), upięte wysoko włosy z luźno opadającymi kosmykami trochę w 'dawnym stylu' ? Może jakiś biały puder żeby rozjaśnić całe ciało ? Krew w fiolce OK- pod warunkiem, że to nie będzie autentyczna "krew". Może jakieś 'pierścienie' ?? Pomyślałam żebyś sobie jakąś broń zorganizowała do podwiązki ![]() ![]() ![]() JEST jedna rzecz, która wyglądałaby super-fajnie ale nie orientuję się ... czy ... jest jednodniowa ![]() ![]() Możesz sobie naciąć bluzkę żeby było widać trochę biustonosza ![]() ![]()
![]() |
#14 |
Konto usunięte
|
Włosy tylko tapiruję, żeby były takie maksymalnie potargane...
Jako krew wlałam czerwone wino - trochę nie przypomina krwi, ale ogólnie fajnie wygląda, poza tym w knajpach jest na ogół ciemno, więc mam nadzieję, że przejdzie... Jakby co wymyślę jakąś bajeczkę o sztucznej krwi wyprodukowanej specjalnie dla mej rasy, która ma taką konsystencję ![]() Właśnie takie paski na nogi chcę sobie zrobić, tylko szukam, szukam i nie mam skąd wziąć broni ![]() ![]() Soczewek też jestem fanką, tylko że noszę korekcyjne, więc takie efekciarskie odpadają ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
[1=e881da125a136a9bffb8cbe bcfb21e9747a0f67f_606e397 21a1d5;30191273]Włosy tylko tapiruję, żeby były takie maksymalnie potargane...
Jako krew wlałam czerwone wino - trochę nie przypomina krwi, ale ogólnie fajnie wygląda, poza tym w knajpach jest na ogół ciemno, więc mam nadzieję, że przejdzie... Jakby co wymyślę jakąś bajeczkę o sztucznej krwi wyprodukowanej specjalnie dla mej rasy, która ma taką konsystencję ![]() Właśnie takie paski na nogi chcę sobie zrobić, tylko szukam, szukam i nie mam skąd wziąć broni ![]() ![]() Soczewek też jestem fanką, tylko że noszę korekcyjne, więc takie efekciarskie odpadają ![]() napisz nam koniecznie jak się udala impreza ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Konto usunięte
|
A było doskonale, jak zawsze na imprezach z tego cyklu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#18 |
BAN stały
|
Ja w tym roku zakochałam się w Harley Quinn i nie mogę się już doczekać Halloween, bo mam zamiar przebrać się właśnie za nią xxxx
![]() ![]() Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2016-10-27 o 13:21 Powód: reklama |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
yovi
|
ja mam zawsze mnóstwo pomysłów, a pewnie skończy się tak jak co roku - meksykańska święta Śmierć, Santa Muerte to wyjątkowo twarzowy makijaż i strój niekłopotliwy
![]() zaszalałam za to z halloweenowymi rzeczami do noszenia na codzień ^^ jak ktoś nie robi sam a chce kupić gotowy strój to popełniłam na blogu trzyodcinkowy przewodnik po sklepach, gdzie jest dużo rzeczy "na czasie", w stopce jest odnośnik do strony ![]() ---------- Dopisano o 00:01 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:57 ---------- gnijąca panna młoda to też super przebranie, kilka lat temu wykorzystałam ale chyba nie zachowały mi się żadne zdjęcia (albo na wszystkich był mój były -.-'). Wystarczy kupić w lumpeksie białą sukienkę, trochę ją poszarpać, podmalować się na szaro-niebiesko i mieć bukiet ze zwiędłych kwiatków ![]() ---------- Dopisano o 00:04 ---------- Poprzedni post napisano o 00:01 ---------- Cytat:
![]()
diy, geek & stuff - http://damapikowa.pl/ Edytowane przez yovi Czas edycji: 2016-10-27 o 23:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:46.