|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Zszarzałe włosy po farbowaniu! Pomoc profesjonalisty.
W dzieciństwie lat (12 - 14) już po ściemnieniu włosów miałam bardzo ładny kolor - (ciemny blond z miodowo-karmelowymi pasemkami), niestety od wielu lat farbowania - dość radykalnego ( z czarnego na blon potem na rudy itp.), moje naturalne włosy strasznieeeeee wyblakły i zszarzały. (dodam, że jescze w ogóle to nie pasuje do mojego typu urody - stwierdzona jesień). Co z Tym zrobic??????????????? Jak można przywrócić swój naturalny kolor? Czy może z czasem same nabiorą głębi? Dodam, iż w jestem w czasie powracania do naturalnego koloru, ale jescze na nich utrzymuje się farba.
Czy ktoś mógłby mi poradzić??? Serdecznie Pozdrawiam i czekam na wiadomość, gdyż już nie wiem co robić. |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zszarzałe włosy po farbowaniu! Pomoc profesjonalisty.
wlosy z wiekiem zmieniaja swoj kolor, czasem siwieja przedwczesnie u mlodych kobiet, wplyw na to moga tez miec przyjmowane leki np. tabletki hormonalne
pomysl nad naturalnymi metodami wydobycia koloru np. ziolowymi plukankami http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=43084 albo rozwaz henne jako alternatywe klasycznych farb |
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Zszarzałe włosy po farbowaniu! Pomoc profesjonalisty.
W sumie - możliwe, że wydają mi się zszarzałe narazie, gdyż jest ich dopiero 2 cm.
. zobaczę jak odrosną do przynajmniej 6 cm. I wtedy rozważę, jakieś płukanki lub... szampony pogłębiające kolor.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:49.

. zobaczę jak odrosną do przynajmniej 6 cm. I wtedy rozważę, jakieś płukanki lub... szampony pogłębiające kolor.