|
Notka |
|
Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
pierwszy raz..albo jego brak
hmm to tak. pewien czas temu postanowiliśmy z chlopakiem że w koncu to zrobimy. Jestesmy razem juz sporo czasu i oboje naprawde tego chcemy. I wszystko bylo tak jak powinno nastroj i wogole, ale no coz nie wyszlo. Nie wyszlo raz, drugi i kolejny. Myslalam ze bol jest moze i mocny, ale krotki i juz bedzie po, a jest zupelnie inaczej. Bol jest okropny, a zaznacze ze ja nie jestem wcale na bol jakas wrazliwa. I pomimo ze probujemy, i juz zaciaskalam zęby zeby po prostu byc po (wiem ze to strasznie nieromantyczne ale co poradzic
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: pierwszy raz..albo jego brak
Być może, że masz dość grubą błonę. Poczekaj jakiś czas i może spróbuj ponownie, ale jeśli ból jest bardzo silny to idź może do ginekologa, on oceni grubość błony i być może trzeba będzie przeprowadzić zabieg albo jej usunięcia, albo chociaż nacięcia. Pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
przede wszystkim spokój
nic na siłę, użyjcie sporo środka nawilżającego, żeby nie blokowało Was Twoje wysychanie pewnie następujące i żeby było łatwiej wprowadzić członka do pochwy i próbujcie jeśli faktycznie nic z tego i mimo tony cierpliwości i spokoju nie dacie rady - zgodnie z radą przedmówczyni - udaj się do ginekologa, który Cię zbada i określi przyczynę problemu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
moze jestescie zbyt spieci,by doszlo do pelnego wspolzycia, a moze za bardzo chcecie i zapominacie o odprezeniu? albo dochodzi do tego stres...
przede wszystkim uspokojcie sie,ze wam nie idzie,nie dazcie do tego,ze to jest jedynym celem,a zapomnicie o calym swicie i wtedy sie to stanie... jesli rzeczywscie tego problemu nie da sie pokonac,to takze proponuje wizyte u lekarza.... ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Moja kolezanka miala podobny problem ze swoim chlopakiem. Nie wychodzilo im z pol roku. Ginekolog poradził zmienić pozycje ( z misjonarskiej na jezdzca) i sie udalo. Postaraj sie odprezyc i pamietaj, ze nic na sile i sprobujcie dobrac taka pozycje zebys Ty miala kontrole nad penetracja i bolem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Wiem, że to może taka troszkę słaba rada, ale może pomóc. Spróbuj wypić sobie lampkę wina przed, albo jakiegoś drinka. Nie żeby się upić, ale, żeby się rozluźnić. Ból może też wynikać z psychicznej blokady. Wiesz, że będzie bolało, bo wcześniej też bolało więc z góry nastawiasz się na katusze. Jak ktoś jest spięty i wystraszony to chyba nie może być bardzo podniecony, a jak kobieta jest podniecona i wilgotna to łatwiej idzie.
Radziłabym rozluźnić się odrobinką alkoholu i jak użyć jakiegoś "poślizgu" i powinno pójść. Jak dalej się nie uda to wtedy może faktycznie należałoby się zgłosić do lekarza.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dodatkowy poślizg też byłby wskazany bo nawet jeśli wydaje Ci się że jesteś rozluźniona i podniecona to podświadomie boisz sie bólu, bo wiesz co Cię czeka-eeh, gdybym ja to wtedy wiedziała ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Może niech spróbuje najpierw rozciągnąć błonę palcami? Jesteście jak napisałaś w długim związku, więc na pewno było duużo tego typu sytuacji, ale może niech Twoj chłopak przez kilka dni na tym się skupi, a jak będziecie się już kochać to niech nie wchodzi w ciebie od razu tylko pobudza Cię delikatnymi "pchnięciami"-wejście w końcu się powiększy.
Dobry nawilżacz i trochę cierpliwości, a na pewno się uda ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Chyba za bardzo się staracie i zapominacie o odprężeniu.
Jak tu czerpać przyjemność z czegoś, co po prostu chce się odbębnić?
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
To czasem normalne . Za ktoryms razem sie uda . Moze jestes spięta i myslisz o blu . Sproboj ie zrelaksowac pomyslec o czyms milym . Moze uzyjcie jakiegos zelu nawilzającego . Powinno byc dobrze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
heh macie racje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Konto usunięte
|
Miałam to samo ;] Przez pierwsze parę razy nawet do połowy nie mógł we mnie wejść
![]() ![]() Po prostu 'kolega' Twojego chłopaka jest za gruby :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Hej moze powinnas isc do ginekologa bo moze masz za gruba błone i on ci ja przebije nieraz tak robia albo poprostu jeszcze niejstes naprawde gotowa boisz sie i sie nierozluzniasz ja tak miałam a jak przyszedł momet i dobrze wiedziałam ze chce i wogule prawie niebolało sprubujcie moze z jakimis olejkami Durexa czy cos to zawsze troszke nawilza
sadze ze to bardziej jest w twojej psychice chociaz niezdajesz sobie z tego sprawy !!! pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Lampka winka to bardzo dobry pomysł. Albo nawet dwie, ale nie wiecej.
Wiem z autopsji ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Mialam podobny problem.. pare razy nie wychodzilo,straaaasznie bolalo...
zmienilismy pozycje ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
jak sie popiesci to sie wszytsko zmiesci!!!!!! Dasz rade ;// moj 1 raz mnie okropnie bolal. Podczas stosuknu kiedy parnter wchopdzi w partnerke to zawsze boli.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:45.