pierwszy raz..albo jego brak - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Seks

Notka

Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-09-13, 15:28   #1
klbr
Przyczajenie

pierwszy raz..albo jego brak

hmm to tak. pewien czas temu postanowiliśmy z chlopakiem że w koncu to zrobimy. Jestesmy razem juz sporo czasu i oboje naprawde tego chcemy. I wszystko bylo tak jak powinno nastroj i wogole, ale no coz nie wyszlo. Nie wyszlo raz, drugi i kolejny. Myslalam ze bol jest moze i mocny, ale krotki i juz bedzie po, a jest zupelnie inaczej. Bol jest okropny, a zaznacze ze ja nie jestem wcale na bol jakas wrazliwa. I pomimo ze probujemy, i juz zaciaskalam zęby zeby po prostu byc po (wiem ze to strasznie nieromantyczne ale co poradzic ) dochodzi do tego ze bol jest nie do wytrzymania a do przerwania blony nie dochodzi... juz nie wiem co robic, czuje sie z tym okropnie ;/
klbr jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-13, 15:57   #2
mysza007
Zakorzenienie

Dot.: pierwszy raz..albo jego brak

Być może, że masz dość grubą błonę. Poczekaj jakiś czas i może spróbuj ponownie, ale jeśli ból jest bardzo silny to idź może do ginekologa, on oceni grubość błony i być może trzeba będzie przeprowadzić zabieg albo jej usunięcia, albo chociaż nacięcia. Pozdrawiam
mysza007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-13, 16:02   #3
Wiedziemka
Raczkowanie

przede wszystkim spokój
nic na siłę, użyjcie sporo środka nawilżającego, żeby nie blokowało Was Twoje wysychanie pewnie następujące i żeby było łatwiej wprowadzić członka do pochwy i próbujcie
jeśli faktycznie nic z tego i mimo tony cierpliwości i spokoju nie dacie rady - zgodnie z radą przedmówczyni - udaj się do ginekologa, który Cię zbada i określi przyczynę problemu
Wiedziemka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-14, 12:51   #4
martha330
Zakorzenienie

moze jestescie zbyt spieci,by doszlo do pelnego wspolzycia, a moze za bardzo chcecie i zapominacie o odprezeniu? albo dochodzi do tego stres...
przede wszystkim uspokojcie sie,ze wam nie idzie,nie dazcie do tego,ze to jest jedynym celem,a zapomnicie o calym swicie i wtedy sie to stanie...
jesli rzeczywscie tego problemu nie da sie pokonac,to takze proponuje wizyte u lekarza....

martha330 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-14, 14:22   #5
Elizabeth:)
Rozeznanie

Moja kolezanka miala podobny problem ze swoim chlopakiem. Nie wychodzilo im z pol roku. Ginekolog poradził zmienić pozycje ( z misjonarskiej na jezdzca) i sie udalo. Postaraj sie odprezyc i pamietaj, ze nic na sile i sprobujcie dobrac taka pozycje zebys Ty miala kontrole nad penetracja i bolem
Elizabeth:) jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-14, 15:33   #6
DariaKom
Zakorzenienie

Wiem, że to może taka troszkę słaba rada, ale może pomóc. Spróbuj wypić sobie lampkę wina przed, albo jakiegoś drinka. Nie żeby się upić, ale, żeby się rozluźnić. Ból może też wynikać z psychicznej blokady. Wiesz, że będzie bolało, bo wcześniej też bolało więc z góry nastawiasz się na katusze. Jak ktoś jest spięty i wystraszony to chyba nie może być bardzo podniecony, a jak kobieta jest podniecona i wilgotna to łatwiej idzie.
Radziłabym rozluźnić się odrobinką alkoholu i jak użyć jakiegoś "poślizgu" i powinno pójść. Jak dalej się nie uda to wtedy może faktycznie należałoby się zgłosić do lekarza..
DariaKom jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-14, 18:36   #7
marchewkowe pole
Zakorzenienie

GG do marchewkowe pole

Cytat:
Napisane przez Elizabeth:) Pokaż wiadomość
Moja kolezanka miala podobny problem ze swoim chlopakiem. Nie wychodzilo im z pol roku. Ginekolog poradził zmienić pozycje ( z misjonarskiej na jezdzca) i sie udalo. Postaraj sie odprezyc i pamietaj, ze nic na sile i sprobujcie dobrac taka pozycje zebys Ty miala kontrole nad penetracja i bolem
Zgadzam się, ja w misjonarskiej też nie dałabym rady wytrzymać mojego pierwszego razu i nie wiem czemu zawsze polecają tę pozycję przy pierwszym razie...to jak tureckie tortury nabijania na pal na jeźdzca było zdecydowanie lepiej- jak pisze Elizabeth ma się kontrolę nad penetracją choć osobiście radzę się nie oszczędzać bo inaczej drugi raz może być kolejnym pierwszym razem jeśli błona, że tak powiem, "nie pójdzie w strzępy" od razu.
Dodatkowy poślizg też byłby wskazany bo nawet jeśli wydaje Ci się że jesteś rozluźniona i podniecona to podświadomie boisz sie bólu, bo wiesz co Cię czeka-eeh, gdybym ja to wtedy wiedziała

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-09-14, 18:50   #8
Asienka187
Zakorzenienie

Cytat:
O tak, mój pierwszy raz także na jezdzca, nie było bólu ani krwi, ale w pozycji misjonarskiej po prostu się nie dało, zmiana pozycji i od razu gładko poszło
Stary 2008-09-14, 23:07   #9
kassiulka87
Raczkowanie

Może niech spróbuje najpierw rozciągnąć błonę palcami? Jesteście jak napisałaś w długim związku, więc na pewno było duużo tego typu sytuacji, ale może niech Twoj chłopak przez kilka dni na tym się skupi, a jak będziecie się już kochać to niech nie wchodzi w ciebie od razu tylko pobudza Cię delikatnymi "pchnięciami"-wejście w końcu się powiększy.
Dobry nawilżacz i trochę cierpliwości, a na pewno się uda i dołączycie do grona zboczuchów
kassiulka87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-15, 02:03   #10
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Chyba za bardzo się staracie i zapominacie o odprężeniu.
Jak tu czerpać przyjemność z czegoś, co po prostu chce się odbębnić?
Futbolowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-15, 12:27   #11
verzara
Wtajemniczenie

To czasem normalne . Za ktoryms razem sie uda . Moze jestes spięta i myslisz o blu . Sproboj ie zrelaksowac pomyslec o czyms milym . Moze uzyjcie jakiegos zelu nawilzającego . Powinno byc dobrze I nie martw sie nam tez za ierwszym razem nie wyszlo .
verzara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-09-15, 19:46   #12
klbr
Przyczajenie

heh macie racje nie ma co sie stresować i spieszyc niepotrzebnie:P i ta lampka wina nie zaszkodzi nastepnym razem xD
klbr jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-15, 20:15   #13
aniolekKB
Zakorzenienie

GG do aniolekKB

Cytat:
Zgadzam się w 100% i życzę powodzenia
aniolekKB jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-15, 20:34   #14
201804271242
Konto usunięte

GG do 201804271242

Miałam to samo ;] Przez pierwsze parę razy nawet do połowy nie mógł we mnie wejść Błona odpadała bo ginekolog stwierdził, że prawie jej nie mam- taka przypadłość :P Ja się wycwaniłam i w wannie, przy okazji gorącej kąpieli porozciągałam sobie to i owo. Z każdą taką sesją było lepiej
Po prostu 'kolega' Twojego chłopaka jest za gruby :P
201804271242 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-17, 17:18   #15
Silen
Raczkowanie

Hej moze powinnas isc do ginekologa bo moze masz za gruba błone i on ci ja przebije nieraz tak robia albo poprostu jeszcze niejstes naprawde gotowa boisz sie i sie nierozluzniasz ja tak miałam a jak przyszedł momet i dobrze wiedziałam ze chce i wogule prawie niebolało sprubujcie moze z jakimis olejkami Durexa czy cos to zawsze troszke nawilza
sadze ze to bardziej jest w twojej psychice chociaz niezdajesz sobie z tego sprawy !!!
pozdrawiam
Silen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-09-20, 19:00   #16
zazazyza
Raczkowanie

Lampka winka to bardzo dobry pomysł. Albo nawet dwie, ale nie wiecej.
Wiem z autopsji
zazazyza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-22, 07:31   #17
nowakowamonika
Raczkowanie

Mialam podobny problem.. pare razy nie wychodzilo,straaaasznie bolalo...
zmienilismy pozycje wskoczylam na niego i wyszlo
nowakowamonika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-22, 16:14   #18
Marta13041991
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez klbr Pokaż wiadomość
hmm to tak. Pewien czas temu postanowiliśmy z chlopakiem że w koncu to zrobimy. Jestesmy razem juz sporo czasu i oboje naprawde tego chcemy. I wszystko bylo tak jak powinno nastroj i wogole, ale no coz nie wyszlo. Nie wyszlo raz, drugi i kolejny. Myslalam ze bol jest moze i mocny, ale krotki i juz bedzie po, a jest zupelnie inaczej. Bol jest okropny, a zaznacze ze ja nie jestem wcale na bol jakas wrazliwa. I pomimo ze probujemy, i juz zaciaskalam zęby zeby po prostu byc po (wiem ze to strasznie nieromantyczne ale co poradzic ) dochodzi do tego ze bol jest nie do wytrzymania a do przerwania blony nie dochodzi... Juz nie wiem co robic, czuje sie z tym okropnie ;/

jak sie popiesci to sie wszytsko zmiesci!!!!!!
Dasz rade ;// moj 1 raz mnie okropnie bolal. Podczas stosuknu kiedy parnter wchopdzi w partnerke to zawsze boli..
Marta13041991 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Seks

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości