program most - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Szkoła i edukacja

Notka

Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych!

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-04-27, 22:35   #1
Czarna_91
Raczkowanie

program most

witam! bardzo potrzebuję informacji na temat programu most. na czym polega głównie to porozumienie o programie zajęć, jak wygląda zaliczenie , wybór. bardzo proszę o pomoc w tej kwestii =)
Gdyby wszystko przepadło, a on jeden pozostał, to i ja istniałabym nadal. Ale gdyby wszystko zostało, a on zniknął, wszechświat byłby dla mnie obcy i straszny, nie miałabym z nim po prostu nic wspólnego.

Czarna_91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-28, 20:32   #2
Martika_
Rozeznanie

Dot.: program most

w tej kwestii to co uczelnia to inny obyczaj, więc jedyne co polecam to poczytanie regulaminów
Martika_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-30, 19:32   #3
anjya
Rozeznanie

jeśli chodzi o most to podobno sytuacja jest trochę skomplikowana, bo teoretycznie bierze w niej udział dużo uczelni, a z tego co nam mówili wykładowcy to możliwa jest obecnie tylko wymiana gdańsk-warszawa ..
podobno niezły pic na wodę
anjya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-01, 12:30   #4
zla panienka
Zadomowienie

niekoniecznie ja we wrocławiu (uwr) spotkałam kilka osób z wawy kilka osób w ramach mostu pojechało też do Gdańska

zla panienka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-01, 22:09   #5
Czarna_91
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zla panienka Pokaż wiadomość
niekoniecznie ja we wrocławiu (uwr) spotkałam kilka osób z wawy kilka osób w ramach mostu pojechało też do Gdańska
i jak o tej wymianie sie wypowiadaja? mają skomplikowaną sprawę z zaliczeniami itd? wiesz może?
Gdyby wszystko przepadło, a on jeden pozostał, to i ja istniałabym nadal. Ale gdyby wszystko zostało, a on zniknął, wszechświat byłby dla mnie obcy i straszny, nie miałabym z nim po prostu nic wspólnego.

Czarna_91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-02, 13:53   #6
zla panienka
Zadomowienie

wymianę wspominają bardzo miło, poznali fajnych ludzi itd co do zaliczeń to wszystko zależy od uczelni, należy zapoznać się dobrze z regulaminami, pogadać z osobami zajmującymi się tymi sprawami, bo na każdej uczelni/kierunku jest inaczej

zla panienka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-19, 15:19   #7
Lulemi
Przyczajenie

z góry przepraszam, że podnoszę temat sprzed ponad roku, ale szukam kogoś kto uczestniczył w tym programie i byłby skłonny odpowiedzieć na nurtujące mnie pytania : )
anyone?
Lulemi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-10, 19:54   #8
FoileBeanna
Raczkowanie

ja także byłabym wdzięczna, jakby ktoś mógł coś na ten temat powiedzieć
FoileBeanna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-12, 12:04   #9
20160901857
Konto usunięte

Ja jestem teraz na Moście, jak macie jakieś pytanie to odpowiem.
20160901857 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-12, 23:31   #10
FoileBeanna
Raczkowanie

super ja bym chciała wiedzieć, czy można się zapisać będąc na pierwszy roku (aby jechać z początkiem drugiego)? czy jest ciężko/dużo kandydatów? jak z dostaniem akademika?
Stary 2013-01-12, 23:36   #11
20160901857
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez FoileBeanna Pokaż wiadomość
super ja bym chciała wiedzieć, czy można się zapisać będąc na pierwszy roku (aby jechać z początkiem drugiego)? czy jest ciężko/dużo kandydatów? jak z dostaniem akademika?
Żeby wyjechać musisz mieć ukończony I rok, więc tak, możesz wziąć udział w rekrutacji na I roku i wyjechać na II.
Ilość kandydatów zależy od uczelni- im "lepsza" tym większa konkurencja. U mnie np na dwa uniwerki z Warszawy (uw i uksw) były łącznie 4 miejsca, a kandydatów chyba z 50 osób.
Teoretycznie uczelnia przyjmująca musi ci zapewnić akademik, ale np u mnie było tak, że musiałam wcześniej złożyć normalne podanie o przyjęcie do akademika (tzn nie było tak, że z automatu dostałam miejsce i mogłam zdecydować czy chcę skorzystać czy nie).
Stary 2013-01-13, 08:46   #12
FoileBeanna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nouvelle90 Pokaż wiadomość
Żeby wyjechać musisz mieć ukończony I rok, więc tak, możesz wziąć udział w rekrutacji na I roku i wyjechać na II.
Ilość kandydatów zależy od uczelni- im "lepsza" tym większa konkurencja. U mnie np na dwa uniwerki z Warszawy (uw i uksw) były łącznie 4 miejsca, a kandydatów chyba z 50 osób.
Teoretycznie uczelnia przyjmująca musi ci zapewnić akademik, ale np u mnie było tak, że musiałam wcześniej złożyć normalne podanie o przyjęcie do akademika (tzn nie było tak, że z automatu dostałam miejsce i mogłam zdecydować czy chcę skorzystać czy nie).
dzięki za info! aaa już wiem, co jeszcze bym chciała wiedzieć jest tylko jedna opcja wybrania czy wyjazd będzie na rok czy na semestr? czy można zaznaczyć obie, aby mieć większą pewność, że się wyjedzie?
Stary 2013-01-13, 09:35   #13
20160901857
Konto usunięte

Nie możesz wybrać dwóch opcji, dlatego, że są dwa różne terminy rekrutacji. W kwietniu jest rekrutacja na cały następny rok, a rekrutacja na semestr letni jest w listopadzie tego roku, w którym chcesz wyjechać. Nie możesz wziąć udziału w dwóch rekrutacjach. Ewentualnie jak chcesz zwiększyć szanse i zależy ci tylko na tym, żeby wyjechać do konkretnego miasta, a nie na konkretną uczelnię to możesz wpisać kilka uczelni (ja np wpisałam dwie uczelnie warszawskie).
Stary 2013-01-15, 20:24   #14
FoileBeanna
Raczkowanie

Cytat:
Nie możesz wybrać dwóch opcji, dlatego, że są dwa różne terminy rekrutacji. W kwietniu jest rekrutacja na cały następny rok, a rekrutacja na semestr letni jest w listopadzie tego roku, w którym chcesz wyjechać. Nie możesz wziąć udziału w dwóch rekrutacjach. Ewentualnie jak chcesz zwiększyć szanse i zależy ci tylko na tym, żeby wyjechać do konkretnego miasta, a nie na konkretną uczelnię to możesz wpisać kilka uczelni (ja np wpisałam dwie uczelnie warszawskie).
a mogę kilka miast wpisać?
mam jeszcze jedno pytanie: czy oni patrzą na to ile osób jest chętnych ze swojej uczelni na wyjazd, czy ile konkretna ma miejsc, żeby przyjąć? I czy biorą to jakoś ogólnie, czy każdy kierunek ma osobno zagwarantowane miejsca?
Stary 2013-01-15, 20:48   #15
20160901857
Konto usunięte

Tak, możesz wpisać kilka miast, tutaj nie ma ograniczeń.
Uczelnie uzgadniają między sobą ile osób są w stanie przyjąć, ale nie mam pojęcia czy ogólnie czy na konkretny kierunek, chociaż z tego co pamiętam u mnie było tak, że były 2 miejsca na mój kierunek, więc chyba jednak jest to ustalane konkretnie. Informację o tym ile jest miejsc na daną uczelnię/kierunek mają koordynatorzy do spraw Mostu (na każdej uczelni jest ktoś taki i prędzej czy później i tak się z nim spotkasz) i od nich najlepiej się dowiadywać, chociaż podejrzewam, że w tej chwili jeszcze nie wiedzą jak to będzie wyglądało w przyszłym roku. Jak będziesz składała wniosek u koordynatora (ten, który później zatwierdza rektor) to zapytaj dokładnie ile jest miejsc.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-15, 21:49   #16
FoileBeanna
Raczkowanie

Cytat:
Tak, możesz wpisać kilka miast, tutaj nie ma ograniczeń.
Uczelnie uzgadniają między sobą ile osób są w stanie przyjąć, ale nie mam pojęcia czy ogólnie czy na konkretny kierunek, chociaż z tego co pamiętam u mnie było tak, że były 2 miejsca na mój kierunek, więc chyba jednak jest to ustalane konkretnie. Informację o tym ile jest miejsc na daną uczelnię/kierunek mają koordynatorzy do spraw Mostu (na każdej uczelni jest ktoś taki i prędzej czy później i tak się z nim spotkasz) i od nich najlepiej się dowiadywać, chociaż podejrzewam, że w tej chwili jeszcze nie wiedzą jak to będzie wyglądało w przyszłym roku. Jak będziesz składała wniosek u koordynatora (ten, który później zatwierdza rektor) to zapytaj dokładnie ile jest miejsc.
dzięki
tak właśnie patrzyłam na listę zakwalifikowanych na ten rok i nikt z mojego kierunku się nie wybiera
Stary 2013-04-19, 10:15   #17
maalwiinkaa2
Zakorzenienie

GG do maalwiinkaa2

A jak to jest z wyborem przedmiotów? Cgcę pojechać na cały rok akademicki, ale właśnie nie bardzo rozumiem jak to jest z wyborem przedmiotów. Tzn z tego co zrozumiałam, to nie chodzę na te przedmioty, który ma np 2 rok (bo studiować będę na drugim roku) tylko sobie wybieram te które mnie interesują? a jak to potem jest jak wrócę? nie muszę nadrabiać tego co mieli normalnie na moim kierunku w macierzystej uczelni? I skąd mam wziąć jakieś listy z przedmiotami
dziękuję za odpowiedź

start: 70,8
teraz: 59/60
cel 1. : 60
cel 2. : 57
maalwiinkaa2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-25, 09:50   #18
Pietruszkowa
Raczkowanie

GG do Pietruszkowa

Up,up! Szukam kogoś kto był i mógłby odpowiedzieć na parę pytań.
Będę dozgonnie wdzięczna!
Pietruszkowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Szkoła i edukacja

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości