|
Notka |
|
Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych! |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
program most
witam! bardzo potrzebuję informacji na temat programu most. na czym polega głównie to porozumienie o programie zajęć, jak wygląda zaliczenie , wybór. bardzo proszę o pomoc w tej kwestii =)
Gdyby wszystko przepadło, a on jeden pozostał, to i ja istniałabym nadal. Ale gdyby wszystko zostało, a on zniknął, wszechświat byłby dla mnie obcy i straszny, nie miałabym z nim po prostu nic wspólnego. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: program most
w tej kwestii to co uczelnia to inny obyczaj, więc jedyne co polecam to poczytanie regulaminów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
jeśli chodzi o most to podobno sytuacja jest trochę skomplikowana, bo teoretycznie bierze w niej udział dużo uczelni, a z tego co nam mówili wykładowcy to możliwa jest obecnie tylko wymiana gdańsk-warszawa ..
podobno niezły pic na wodę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
niekoniecznie ja we wrocławiu (uwr) spotkałam kilka osób z wawy kilka osób w ramach mostu pojechało też do Gdańska
![]() |
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
Gdyby wszystko przepadło, a on jeden pozostał, to i ja istniałabym nadal. Ale gdyby wszystko zostało, a on zniknął, wszechświat byłby dla mnie obcy i straszny, nie miałabym z nim po prostu nic wspólnego. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
wymianę wspominają bardzo miło, poznali fajnych ludzi itd co do zaliczeń to wszystko zależy od uczelni, należy zapoznać się dobrze z regulaminami, pogadać z osobami zajmującymi się tymi sprawami, bo na każdej uczelni/kierunku jest inaczej
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
z góry przepraszam, że podnoszę temat sprzed ponad roku, ale szukam kogoś kto uczestniczył w tym programie i byłby skłonny odpowiedzieć na nurtujące mnie pytania : )
anyone? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
ja także byłabym wdzięczna, jakby ktoś mógł coś na ten temat powiedzieć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
Ja jestem teraz na Moście, jak macie jakieś pytanie to odpowiem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
super
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ilość kandydatów zależy od uczelni- im "lepsza" tym większa konkurencja. U mnie np na dwa uniwerki z Warszawy (uw i uksw) były łącznie 4 miejsca, a kandydatów chyba z 50 osób. Teoretycznie uczelnia przyjmująca musi ci zapewnić akademik, ale np u mnie było tak, że musiałam wcześniej złożyć normalne podanie o przyjęcie do akademika (tzn nie było tak, że z automatu dostałam miejsce i mogłam zdecydować czy chcę skorzystać czy nie). |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Konto usunięte
|
Nie możesz wybrać dwóch opcji, dlatego, że są dwa różne terminy rekrutacji. W kwietniu jest rekrutacja na cały następny rok, a rekrutacja na semestr letni jest w listopadzie tego roku, w którym chcesz wyjechać. Nie możesz wziąć udziału w dwóch rekrutacjach. Ewentualnie jak chcesz zwiększyć szanse i zależy ci tylko na tym, żeby wyjechać do konkretnego miasta, a nie na konkretną uczelnię to możesz wpisać kilka uczelni (ja np wpisałam dwie uczelnie warszawskie).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
mam jeszcze jedno pytanie: czy oni patrzą na to ile osób jest chętnych ze swojej uczelni na wyjazd, czy ile konkretna ma miejsc, żeby przyjąć? I czy biorą to jakoś ogólnie, czy każdy kierunek ma osobno zagwarantowane miejsca? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Konto usunięte
|
Tak, możesz wpisać kilka miast, tutaj nie ma ograniczeń.
Uczelnie uzgadniają między sobą ile osób są w stanie przyjąć, ale nie mam pojęcia czy ogólnie czy na konkretny kierunek, chociaż z tego co pamiętam u mnie było tak, że były 2 miejsca na mój kierunek, więc chyba jednak jest to ustalane konkretnie. Informację o tym ile jest miejsc na daną uczelnię/kierunek mają koordynatorzy do spraw Mostu (na każdej uczelni jest ktoś taki i prędzej czy później i tak się z nim spotkasz) i od nich najlepiej się dowiadywać, chociaż podejrzewam, że w tej chwili jeszcze nie wiedzą jak to będzie wyglądało w przyszłym roku. Jak będziesz składała wniosek u koordynatora (ten, który później zatwierdza rektor) to zapytaj dokładnie ile jest miejsc. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() tak właśnie patrzyłam na listę zakwalifikowanych na ten rok i nikt z mojego kierunku się nie wybiera ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
A jak to jest z wyborem przedmiotów? Cgcę pojechać na cały rok akademicki, ale właśnie nie bardzo rozumiem jak to jest z wyborem przedmiotów. Tzn z tego co zrozumiałam, to nie chodzę na te przedmioty, który ma np 2 rok (bo studiować będę na drugim roku) tylko sobie wybieram te które mnie interesują? a jak to potem jest jak wrócę? nie muszę nadrabiać tego co mieli normalnie na moim kierunku w macierzystej uczelni? I skąd mam wziąć jakieś listy z przedmiotami
![]() dziękuję za odpowiedź ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Up,up! Szukam kogoś kto był i mógłby odpowiedzieć na parę pytań.
Będę dozgonnie wdzięczna! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:07.