![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Oloosiowe początki z decoupage
Witam wszystkich!
Dopiero zaczynam swoją przygodę z decoupage. Jestem na etapie kompletowania materiałów, stawiania pierwszych kroków. Decoupage zainteresowałam się właśnie przez Was Drogie Wizażanki! Kiedyś poszukiwałam informacji na temat jakiegoś kosmetyku i trafiłam właśnie na to forum! Natchniona ogromem Waszej wiedzy i pięknych prac postanowiłam sama spróbować. Wieszaczek to mój pierwszy projekt. Zrobiłam go na warsztatach, pod okiem specjalistki. Reszta to już samodzielne próby. Nie do końca wychodzi mi jeszcze używanie kraka (co widać bardzo wyraźnie) oraz cieniowanie, ale wychodzę z założenia, że nie od razu Kraków zbudowano i trening czyni mistrza. ![]() Za wszystkie komentarze i ewentualne rady już teraz SERDECZNIE DZIĘKUJĘ! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Osiołek z zakątka :)
|
Dot.: Oloosiowe początki z decoupage
Nie wstawiłaś żadnych zdjęć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Próbuję je dodać cały czas ale wyskakuje mi błąd o takiej treści "Your submission could not be processed because a security token was missing." Jak mogę go rozwiązać?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Udało się! Przepraszam wszystkich!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
I jeszcze trochę kolczyków
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
|
No to witaj wśród pozytywnie zarażonych
![]() ![]() ![]() Wieszak i chustecznik bardzo ładne, starannie wykonane. Bez zarzutu ![]() Pierścienie do serwetek też bardzo fajne, bo to chyba pierścienie nie bransoletki? Czarne pudełko widzę, że ma kraka czarno-czerwonego na dole, możesz zrobić zdjęcie dołu? Ładne pudełeczko ![]() ![]() Kolczyki nie moja bajka, nie mam przekłutych uszu...ale fajne kształty ![]() Butelka z cytrynką byłaby jak na początek bardzo dobra, tylko przemaluj szyjkę na kolor listków cytryny, ta zieleń co jest teraz bardzo się z całością gryzie ![]() ![]() ![]() Jak na początek +5 ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- Zerknęłam jeszcze raz - uwaga dotyczy również drugiej butelki, która ma całą szyjkę zieloną w nieodpowiednim kolorze, spróbuj ją też przemalować. Bardzo ładne jest lusterko morskie, fajny pomysł na połączenie suchych rozgwiazd i deku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Dziękuję bardzo!
Tak, to są pierścienie do serwetek. Dostałam je "w spadku" i próbowałam je jakoś "uratować". Cieszę się, że się podobają! ![]() Masz rację, coś w tej butelce nie gra - jutro ją poprawię ![]() Zdjęcie pudełka od dołu także wstawię już jutro. Dziękuję bardzo za pochwały. ![]() Dziękuję jeszcze raz, bardzo mnie zmotywowałaś do pracy! ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
|
Ale to są Twoje początki, bardzo staranne początki. A my siedzimy w deku zdecydowanie dłużej to i łatwiej niektóre rzeczy nam wychodzą
![]() Zdecydowanie tylko za mało masz położonych warstw lakieru na kolczykach - obejrzałam te z nutkami, pomysł świetny, starannie wykonane tylko brakuje im lakieru ![]() Pamiętaj, że decu lubi lakier. Im więcej warstw tym ładniej praca wygląda i serwetka czy papierowy motyw całkowicie się wtapia w tło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Dziękuję za radę!
![]() ![]() ![]() W tej chwili pracuję nad afrykańską herbaciarką. Mam nadzieję, że się uda i efekt będzie zadowalający. Już nie mogę się doczekać, żeby Wam ją pokazać! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Jeśli to twoje początki to moje gratulacje
![]() Fajny pomysł z kolczykami kiwi. Ale szkatułka chyba najładniejsza. Też mam tą serwetkę ale kompletnie nie mam pojęcia jak ją zastosować. Edytowane przez comcia Czas edycji: 2011-10-24 o 05:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
comcia Dziękuję!
![]() ![]() Co do takiej serwetki to ja myślałam jeszcze o "japońskich" świecznikach na tea lighty. Mogą ładnie wyglądać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
A powiesz jak tą szkatułkę zrobiłaś ?
Bo gdybyś naklejała całą serwetkę na czarne wieczko to przecież jasne kolory byłyby inne. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
|
Serwetka jest czarna i naklejasz ją na jasne tło
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny, myślałam że jak serwetka jest taka cienka to i czarny nie będzie czarnym kolorem tylko szarym....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Pozdrawiam serdecznie! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
Witaj Oloosia!
Jak już polakierujesz te kolczyki to schowaj je głęboko, bo ostrzę sobie zęby na kiwusiowe ![]() I nieważne, że nie Twojego autorstwa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
Aga Waleria kolczyki kiwiowe były lakierowane lakierem matowym, dlatego na zdjęciu trochę ten efekt zaszwankował. Ale bardzo się cieszę, że Ci się podobają!
![]() Gdyby nie to, że chwilowo nie mam internetu w domu wrzuciłabym zdjęcia nowego wytworu - afrykańskiej herbaciarki. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
A oto afrykańska herbaciarka. Mam nadzieję, że będzie Wam się podobać.
Środek jest pomalowany lakierem matowym, dlatego się nie błyszczy tak jak zewnętrzne ścianki. Czekam na Wasze opinie! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
|
Doskonała herbaciarka
![]() ![]() Jeśli prawdziwy kolor środka to ten na pierwszym zdjęciu, a tak mi się wydaje - to też jest doskonały ![]() ![]() ![]() Jedna uwaga - jeśli coś ma być użytkowego czyli na herbatę to środek bezpieczniej pozostawić drewniany, bez lakieru. To tak dla zdrowotności. Jeśli przeznaczenie pudełeczka jest inne niż na środki spożywcze to zaciapanie środka absolutnie wskazane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Rozeznanie
|
Witam serdecznie ! Obejrzałam Twoje prace i powiem
![]() ![]() ![]() Pudełeczko superowe !
![]() |
#22 |
Rozeznanie
|
Pupil dziękuję bardzo!
![]() ![]() ![]() esmolny dziękuję! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
|
Jeśli ma być na herbatę czy mieć kontakt z jakąkolwiek żywnością to tak
![]() Co prawda są w sklepach lakiery, które mogą mieć kontakt z żywnością, ale najczęściej ich nie używamy ![]() ![]() Co nie znaczy, że obdarowany się otruje ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Rozeznanie
|
Dziękuje! Na przyszłość będe wiedziała
![]() ![]() Jak tylko jeszcze trochę podszkolę swój dekupażowy warsztat to wezmę udział w wymiance (mam nadzieję, że jeszcze Pupilku jakąś zorganizujesz, bo trochę sobie o nich poczytałam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
No i osioliński mnie wyprzedził! A tak by mi pasowała do mojej afrykańskiej tacy... Buuu... Fajny pomysł z tym kontrastowym środkiem.Pasuje do tych przybrudzonych brzegow.Góra fajna,wykończenie bardzo estetyczne.Całość na 6!
I przyznam Ci sie,że ja lakieruję w środku a potem przecieram lekko papierkiem ścierny aby jednak były zabezpieczone i mozna je było umyć.czasem tez maluję. Przecież trzyma sie tam i tak herbatki w papierkach.
![]() |
#26 |
Rozeznanie
|
Bardzo ładna herbaciarka wielkie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Bardzo podoba mi się ta tonacja kolorystyczna i na dodatek od razu ma nie tylko wygląd ale i odpowiedni wiek
![]() Mam taką serwetkę i też mam ochotę na podobną ale boję się ( po plotkowym wątku ) być posądzona o plagiat ![]() Piękna ta herbaciarka ale ja jakoś nie mam do nich szczęścia. Też polakierowałam środek ale teraz nie bardzo chce się ładnie domykać, szlifuję te przegródki papierem ściernym a dalej nie chce się swobodnie domykać. Masz jakiś patent ? |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
AAAAAA....
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bardzo mi się podoba, chociaż nie powiem, zaskoczył mnie ten kontrast w środku... Ale naprawdę Super ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zadomowienie
|
O rany herbaciarka dopracowana w każdym calu
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Rozeznanie
|
Ojej ile komentarzy! Nie spodziewałam się tego! Dziękuję wszytskim!
![]() jambolaja Bardzo się cieszę, że Ci się podoba. ![]() ![]() ula1409 Dziękuję bardzo! ![]() ![]() comcia Dziękuję! ![]() ![]() smykowisko No wiem Oluś, że kontrast jest zaskakujący, ale nie miałam pomysłu na to wieczko ![]() ![]() Aga Waleria Dziękuję! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:57.