Pomoc odnośnie pokoju - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Dom, mieszkanie, nieruchomości

Notka

Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-04-13, 18:43   #1
zaba94
Przyczajenie

Pomoc odnośnie pokoju

Już nieaktualne.
Dziękuję za pomoc.

Edytowane przez zaba94
Czas edycji: 2011-02-22 o 18:22
zaba94 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-18, 16:18   #2
Seona
Zakorzenienie

Dot.: Pomoc odnośnie pokoju

Ja osobiście NIE ZNOSZĘ łóżek pod oknem Nie wiem czemu, strasznie mi się to nie podoba.

Jak dla mnie to inaczej tego ustawić nie można Z takimi meblami (chodzi mi o ich wielkość, np. wysokie biurko połączone z szafką, wysoka komoda) nie ma jak chyba ustawić inaczej. Poza tym są bardzo ładne

1 wersja:
Chyba, że komoda zmieściłaby Ci się pod okno?(Piszesz, że miałaś łóżko po lewej stronie?, to gdzie wtedy stała komoda?)
Jeśli tak, to kanapa pod ścianę (po obojętnie której stronie), komoda pod okno, mała szafeczka koło komody też pod okno, biurko tu gdzie duża szafa, a szafa tam gdzie biurko Meble stałyby koło siebie, a nie tak rozstrzelone, na każdej ścianie jakiś mebel

Ja bym tu widziała kolory ścian takie delikatne błękitne, prawie białe, pasowałyby do kanapy a zamiast zasłonek jakieś fajne żaluzje - np. cytrynowe. Pokój jest trochę "rockowy, punkowy" (plakaty na szafce), ale widać, że też kobiecy (maskotki). Zasłony do takiego rockowo-dziewczęcego pokoju jakoś mi nie pasuje

Możnaby dodać jakieś fajne dodatki: np. kolorowe pudła, jakieś fajne stojaki na CD.

2 wersja to: biurko tam gdzie wysoka szafa, szafa koło komody i małej szafeczki, kanapa na drugiej stronie na przeciwko szafy i komody. Wtedy masz ładną przestrzeń pod oknem Przy takim dużym oknie ładnie wyglądałaby jakaś zwykła cytrynowa zasłonka, ale pokój wydawałby się bardziej kobiecy niż rockowy Chyba, że żaluzja, aby pozostał rockowy.

Ślub
Pati
Lili

Edytowane przez Seona
Czas edycji: 2009-05-18 o 16:24 Powód: dopisek
Seona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-19, 20:51   #3
zaba94
Przyczajenie

Dzięki wielkie
Zastanawiałam się wcześniej też nad tym, żeby biurko dać tam gdzie teraz stoi szafa, ale boję się, że może tam dochodzić mało światła, a jak się czegoś uczy to potrzebne, ale wyjście w sumie z tego jest takie, żeby używać zawsze lampki. Tak też można.

Pytałaś gdzie wcześniej była komoda. Była po prawej stronie obok biurka, które było troszkę bliżej okna.

Wersja 1 chyba nie dla mnie, bo czułabym się, że wszystko jest "na kupie". Pomysł drugi dobry, trochę podobny do tego co miałam wcześniej (jeśli chodzi o ustawienie mebli).

Bardzo podoba mi się pomysł z pudełkami.

Jeszcze raz wielkie dzięki.
zaba94 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-11, 11:30   #4
monikaa9339
Przyczajenie

Hej.
Widać, że pokój nie jest wcale dużo. No niestety mam taki sam problem. bo mój jest mały i nie wiem co można w nim nowego zrobić.
Gdybyś miała mniejsze i niższe biurko tzn. bez tej szafki wyżej to radziłabym Ci pod oknem postawić. Nie wiem zastanów się nad wymiana biurka jak już koniecznie chcesz coś sobie nowego zrobić. Po za tym nie są one wcale takie drogie, a nie musi być też koniecznie nowe. Może ktoś ma zbędne. Warto popytać. I sugeruję, że wtedy mogłabyś zamiast firankę i zasłon powiesić płyty przy oknie. Co takiego jak firanka z płyt winylowych. Ja planuję teraz takie coś sobie zrobić. łożko zmieściłby ci sie tu po lewej stronie od drzwi? szafki po prawej. W sumie sama wiesz jaki jest twój pokój. Pokombinuj coś xD plakat mozesz ewentualnie nad łozkiem powiesić .
monikaa9339 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości