![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Najlepszy szampon do włosów farbowanych i zniszczonych !!
Jaki jest najlepszy szampon do wlosów farbowanych ??? Wcześnije używałam Avon Natural i były w miare dobre ,ale włosy były matowe .Ostatnio używałam sunsilka ale po nim jest jeszcze gorzej i strasznie swedzi mnie skóra głowy !!!! Poradzcie cos
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Najlepszy szampon do włosów farbowanych i zniszczonych !!
z tanszych polecam złotą linie Pantene pro-v z drozszych OLEO RELAX kreastese 70zł
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Sprobuj szampon i odzywke do farbowanych Gliss Kur, dla mnie rewelacja! Do tego stosuje odzywke w spreyu z tej samej serii, plynny jedwab. I wkoncu skonczyl sie moj problem suchych i matowych wlosow. Sa lsniace, mile w dotyku, co kiedys wydawalo mi sie niemozliwe z racji tego ze moje wlosy sa na dodatek krecone. A jednak... sproboj- warto!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Ja prawde mówiąc jeszcze nie natrafiłam na odpowiedni szampon dla moich włosów... Ale najlepszy chyba był Pantene pro-v
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
od ponad swóch lat niezmiennie uzywam szamponu i odżywki do włosów elseve czerwony do włosów farbowanych..włosy po nim dobrze sie rozczesuja i sa naprawde super..dodam ze około rok temu zmieniłam radykalnie kolor włosów z czarnych na jasny blond...przez pewien czas oczywiście były bardzo zniszczone wypadaly garściami i uzywałam tylko tego szamponu po pół roku włosy wróciły do dobrego stanu..
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Pielęgnacja włosów farbowanych - wątek zbiorczy.
Przeszukałam wizaż chąc znaleźć wątek dotyczący tylko farbowanych włosów i ku swojemu zdziwieniu - nie znalazłam nic. Proponuję więc, żebyśmy wspólnymi siłami stworzyły taki wątek, w którym odpowiedzi na swoje pytania dotyczące farbowania i pielęgnacji włosów farbowanych będą mogły znaleźć wszystkie wizażanki.
Przez dłuższy czas nie farbowałam włosów - chciałam powrócić do swojego naturalnego koloru. Niestety, za późno go doceniłam. Genetycznie odziedziczyłam szybkie siwienie i w tej chwili moje pojedyncze srebrne nitki rozmnożyły się i są już, niestety, bardzo widoczne. Zrozpaczona zafarbowałam wczoraj włosy Garnierem Belle Color. Niestety, nie pokrył dokładnie siwych nitek. Nie jestem zdesperowana i odczekam spokojnie trochę czasu zanim sięgnę po następną farbę. Jednak chcę, żeby to była decyzja przemyślana. Naturalne również jest dla mnie, że muszę teraz jeszcze bardziej zainwestować w pielęgnację włosów. Nie interesuje mnie utrzymywanie włosów w stanie względnie dobrym, czy wporządku. Chcę, żeby mimo farbowania były piękne ![]() Pisząc skupmy się na: 1. Farby - jak długo utrzymuje się kolor, czy pokrywa dokładnie siwe włosy, czy kolor wychodzi taki jak obiecywał producent, czy farba bardzo niszczy włosy... 2. Pielęgnacja - najlepsze utrwalacze koloru, odżywiacze, maski, ampułki, dzięki którym włosy utrzymują wysoki poziom nawilżenia, są błyszczące, zdrowe.. Zapraszam do dyskusji! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pielęgnacja włosów farbowanych - wątek zbiorczy.
Ja też próbowałam wrócic do naturalnego koloru włosów, ale nie mam na tyle cierpliwości żeby patrzec na odrosty i blaknącą farbę, jakos nie moge dobrac farby zblizonej do koloru naturalnego żeby odrosty nie były tak bardzo widoczne.
Od kilki miesiecy jestem blondynką i sama nie wiem czy dalej chce nią być (jak mam brąz to chcę blond, jak blond to chcę brąz ![]() Farbuję włosy od jakichś 6 lat. Miałam na głowie już chyba wszystkie dostępne kolory poza tym suszenie, kręcenie itp ale moje włosy nie ucierpiały bardzo na tych zabiegach, bo odkąd tylko pamiętam mama nakładała mi na włosy odźywki, teraz z racji swojego wieku sama to robię ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Dobry pomysł
![]() A co przeszły moje włosy... najpierw rozjaśniałam je sprayem Joanny (zrobiły się rudo-blond), wyglądałam strasznie w jasnych włosach, rudości kompletnie mi nie pasują. Od tego czasu farbowałam 3krotnie na ciemny brąz. 2 razy w salonie, raz w domu (Londą Colornaturals, ciemna czekolada). Kolor spłykuje mi się w tempie po prostu szalonym! I wyraźnie przebłyskuje na rudo. Wszystko byłoby ok, tylko że mi ten dzikorudy połysk bardzo nie pasuje do cery. Włosy mam mocno wysuszone, w kondycji bardzo takiej-sobie. Na dodatek są długie (do zapięcia stanika), a wiadomo jak trudno pielęgnować długie włosy. Chciałabym móc nie farbować całych włosów, tylko odrosty - ale jak tu dobrać brązową farbę na odrosty, skoro na całości mam kolor spłukano-brązowo-rudy ![]() Naprawdę nie wiem co mam począć, pomocyyyy... Załuję, że zaczęłam farbować, miałam taki ładny kolor ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
też włosy mi się strasznie zniszczyły poprzez rozjaśnianie...używam maseczek ,odżywek, serum z avonu, panti prov tez uzywałam ,sunsilk... ale nadal wlosy sa jeszcze troche takie wysuszone.. a teraz mam juz spore odrosty i bede znowu rozjasniac i robic pasemka...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
i jeszcze jedwab który nawet pomoga
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
pomimo mlodego wieku tez farbuje wlosy;/ farbuje je samodzielnie na blond
![]() ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Cieszę się z odzewu
![]() Po kolejnym farbowaniu farba sklepowa, ktore nie pozwolilo mi cieszyc sie z efektu zaczynam coraz powazniej myslec o farbowaniu u fryzjera. Chyba zdecyduje sie na jakas farbe ekologiczna - bez amoniaku. Tylko czy sa one wytrzymale? A moze polecicie jakies bezamoniakowe farby profesjonalne, ktorymi mozna samemu podzialac w domu? To chyba najbardziej oplacalny interes... Moje z trudem zregenerowane wlosy po ostatnim farbowaniu sa byle jakie...Nie dziwie sie, w koncu ok 40cm ich przeszlo rozjasniaczowo-farbowaniową traume i wlasciwie powinnam na nie dalej chuchac i dmuchac podcinajac wytrwale koncowki, zeby sie tych zniszczonych pozbyc...W przyszlym tygodniu przyjdzie do mnie szampon i odzywka matrix biolage wzmacniajace ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
dziewczyny, tylko proszę o trzymanie się tematu narzuconego przez Tulipannę
![]() Cytat:
![]() Edytowane przez truskawkowawiosna Czas edycji: 2008-03-01 o 10:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A co do serum na końcówki Matrixa (sleek look) - boskie! ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Szkoda, że wątek się nie przyjął... podbijam!
Przynajmniej połowa tego forum farbuje włosy, a nikt się nie odzywa ![]() Macie może jakieś rady - jak pielęgnować włosy, aby kolor utrzymał się jak najdłużej? Szczególnie, gdy ktoś myje włosy codziennie... Farbowałam wczoraj włosy Castingiem Creme Gloss, ciemnym brązem. Wyszedł bardzo ciemny brąz wpadający w czarny. Włosy mięciutkie, jakby farbowanie nie zrobiła na nich większego wrażenia, bardzo się cieszę ![]() Jeszcze po żadnym farbowaniu nie miałam takich "miłych" włosów. Teraz zależy mi, żeby kolor trzymał się jak najdłużej... |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do Matrix Biolage...Przyfrunela do mnie wersja wzmacniajaca(szampon+odzy wka). Nie jestem z nich specjalnie zadowolona. Tzn. sa zle dobrane do typu wlosow. Za malo nawilzajace, jak na suche, farbowane loki. Natomiast na moja mlodsza siostre, ktora ma dlugie naturalne loki i zadnych problemow z wlosami - dziala oszalamiajaco. Dlatego sama skoncze powoli nawilzajaca serie Matrixa, a w nastepnej kolejnosci przymierzam sie do tej do wlosow farbowanych. Czuje, ze bedzie dobra ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
ja polecam rownez loreala casting gloss... rewelacja nie niszczy wloskow a kolor trwa i trwa o wiele dluzej niz po tradycyjnych farbach
lubie tez wellaton welli za sliczne glebokie kolorki moj ulubiony to gorzka czekolada, farba bardzo trwala nie zauwazylam zadnego zniszcznia wloskow po niej co prawda obecnie moje wlosy intensywnie kuruje a ostatni raz malowalam prawie 3 miesiace temu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
No tak, ale Casting nie przykrywa siwych wlosow. To wlasciwie bardziej szampon koloryzujacy niz farba.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
BAN stały
|
Ja można powiedzieć farbuję włosy od 14 r.ż.
![]() Obecnie mam blond balejaż, ale marzy mi sie jasny brąz. Przeszłam wiele z włosami, miałam kurczaka, czarny, bordowy, bursztynowy, brązowy, naturalny, potem znowu blond. W lipcu ubiegłego roku sama chciałam pomalować swoje włosy na blond, miałam juz spore odrosty po balejażu i kupiłam sobie farbę Garnier, wyszedł zloty blond ![]() ![]() Mam powoli dość odrostów i chcę wrócić do naturalnego odcienia za jakiś czas, czekam tylko aż odrost będzie większy. Nie polecam samodzielnego farbowania w domu na blond ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Ja farbowałam przez 3 lata garnierem trwałym ciemny brąz... niestety ta farbo to SAMO ZŁO że tak powiem
![]() ![]() co do pielęgnacji to subskrypcja wątków o pielęgnacji włosów jest u mnie długa ![]()
20*12*2007 zapuszczam włosy po pas 01*09*2008 nie farbuję wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=920711 szukam: CK Euphoria, Arabian Oud Kalemat, Gucci Rush, Moschino Love Love, Jimmy Choo Edp, Givenchy Ange ou Demon, Mancera Roses Greedy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
Farbuję włosy na ciemny brąz juz bardzo długo. Casting Loreala zmieniłam się na Color Touch Welli- podobno profesjonalny szampon koloryzujący. Może troche dłużej trzymał kolor niz Cacting, ale odkąd zaczęłam używać szamponów roslinnych gdyz sylikony powodowały totalny przyklap moich włosów, to kolor tez szybko schodził. Od bardzo niedawno zaczęła kłaść na włosy wieczorem olejek Dabur z Amlą, podkręcany proszkiem amli, maceratem z marchwii i paroma rzeczami z mazideł i jeszcze nie moge uwierzyć ze sa takie efekty. Po około godzinie myje włosy szamponem ziołowym a następnie drugi raz rano ( juz delikatniejszym szamponem) i włosy są grube, puszyste, jak dodam keratynine to błyszczące jak od razu po nałożeniu farby, kolor jest na tyle odświeżony, że mogę czekac jeszcze z 2 tygodnie dłużej zanim je ponownie pomaluję. A poniewaz włosy odbiły od czaszki to i siwulce tak nie rzucają się w oczy. I jeszcze jeden pozytywny efekt dla mnie - nastepnego dnia włosy sa cały dzień świeże.
Dla farbujacych włosy na ciemno polecam ten sposób, wypróbował juz wiele rzeczy i ten akurat jest strzałem w dziesiatkę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
I ja się przyłącze. W wieku 14 lat zrobiłam sobie sama blond pasemka,nawet dobrze to wyglądało na moich myszowatych włosach, tragedia zaczęła się gdy w szkole zaczęli się czepiać(ach ta nasza wspaniała oświat dla której długość spódniczek i kolor włosów jest ważniejszy od innych aspektów) chciałam wrócić do w miarę naturalnego koloru za pomocą palety... Wyszedł obrzydliwy matowy brąz ze smolistymi prześwitami a spierała się na rdzawo -rudy kolor. Nigdy nie miałam tak zniszczonych włosów. Ani garnier ani loreal nie był dobry dla moich włosów,wella najmniej niszczyła ale za to cieszyłam się intensywnym kolorkiem przez ok tydzień,nawet farbowanie u fryzjera niewiele dawało. Jak na ironię szmpony zmywac mi się nie chcą... Ostatnio kupiłam poleconą przez sprzedawczynię farbę profesjonalną ale trochę się boję,szczególnie że mam spore odrosty w naturalnym kolorze ale pewnie nie wytrzymam
![]() Co do pięlegnacji nie mam swojego ideału, zamówiłam ostatnio gorię więc może to będzie mój kwc, polecam nafte i olejek z żółtkiem, przy płókance z czarnej herbaty i olejku rozmarynowego włosy były mniej rudawe a już najlepiej działa na nie unikanie słońca i chlorowanej wody, promienie słoneczne to zabójcy dla moich włosów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Uzależnienie
|
To może ja podbiję, bo w sobotę stałam się brunetką
![]()
![]() |
#26 |
Przyczajenie
|
heh
![]() Wiekszosć farb do włosów, które pojawiaja się na rynku są do kitu Najwiekszy kit jaki mozna kupić to Palette ![]() Nie dosc, że wysusza to czasem potrafi doprowadzic do zawału..ja miałam mieć ładny brąz a zrobił mi się czarny :d choć trzymałam tyle ile powinnam mając taki kolor jaki mam teraz mam cudowną czarną czerwień ![]() Mama mi od małego niszczyła włosy szamponami do przetłuszczajacych się włosów ! ; / syf taki ze hej Od niedawna prostuje włosy, po umyciu włosów Gliss Kurem i odżywkowaniu i oczywiscie nałożeniu pianki ; ] Narazie jako tako nie znam się na tych wszystkich piankach ale używam Taft senso touch i moge powiedzieć że nie jest to zła pianka ; )
![]() |
#27 |
BAN stały
|
Ja od 2 tyg mam ciemny blond, z jasnego blondu sie przefarbowałam w salonie diacolorem, chciałabym aby kolor sie tak szybko nie wypłukiwał, zresztą farba była bez amoniaku.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Konto usunięte
|
A ja dzisiaj strzeliłam sobie średni brąz po wielu latach farbowania na jaśniutki blond (naturalny mam średni blond). Już miałam bardzo zniszczone włosy od tego rozjaśniania i postanowiłam już nie rozjaśniać.
Cytat:
![]() ![]() ![]() Teraz chyba częściej trzeba będzie farbować włosy, dopóki 'nie skończą się' te jasne, co? :/ I też bym się chętnie dowiedziała jaki szampon i jaka odżywka byłyby najlepsze-konkretnie z jakiej firmy. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
No nie do końca ![]() ![]() ![]() Co do pielęgnacji to ja jako tako sobie radzę ![]() Muszę przyznać, że moje włosy są w dobrym stanie, nawet zdarza im się błyszczeć ![]() ![]() Dodam jeszcze tylko, że zastanawiam się nad zakupem olejku do włosów Jiva, ale póki co sie waham, bo boję się obciążenia włosów ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() - mi casting nie zafarbowal zadnych siwulcow, wiec nie wiem byc moze zle nalozylam farbe? na razie nie bede eksperymentowac, choc mam ochote ocieplic swoj ciemny braz bursztynem...przemysle to - naczytalam sie troche zagranicznych stron i wszedzie wystepuje zakaz czesania kreconych na sucho, bo wtedy sa one najbardziej narazone na zniszczenia mechaniczne. krecone powinno sie rozczesywac szerokim grzebieniem na mokro, z odzywka na wlosach. Ja tez bylam wyznawczynia szczotki naturalnej, odstawilam ja w kat i jest 100x lepiej - nie wiem jak dziala Jiva ale jedna z dziewczyn znajacych sie na biochemii, ktora juz kiedys doradzala mi przyspieszacz do wlosow i dzieki ktorej odkrylam mazidlowo thantosowe sposoby na wlosy...odpisala wlasnie na moje pytanie o amle, ktora ma poprawiac jakosc skretu. Dlatego zamawiam zaraz olejek do ciemnych wlosow ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:47.