Skuteczne odchudzanie - porady - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-06-24, 11:35   #1
Kica.
Zakorzenienie

Skuteczne odchudzanie - porady

Chciałam się podzielić linkiem:
http://odchudzanie.vegie.pl/index.html
jest to strona mojego kolegi (posiadającego wiedze z zakresu medycyny, sportu itp), na ktorej zamieścił szereg porad na temat odchudzania.
Wiem, że zaglada tu sporo dziewczyn chcących zrzucić nadmiar kg więc polecam zapoznac się z poradami zawartymi na stronie
Stary 2014-06-26, 17:33   #2
Elfemmy
Raczkowanie

Dot.: Skuteczne odchudzanie - porady

takich stronek miliony już są, ale powodzenia i z tą!
Elfemmy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-27, 10:21   #3
zrzuc brzuch
Raczkowanie

Stronka nawet fajna, tylko układ reklam powoduje, że ma się wrażenie, że główny cel to zarabianie, a nie pomaganie
Stary 2014-06-27, 14:31   #4
tomtom_
Przyczajenie

Ojej, jak fajnie że ktoś wrzucił moją stronkę

Gorąco zachęcam do skorzystania, bo jest tam naprawdę sporo rzeczy, których nie spotyka się na innych witrynach tego typu - mam nietypowe podejście i może akurat "moje" sztuczki i porady będą dla kogoś tym strzałem w dziesiątkę.

Reklamy... no cóż, serwer sam za siebie nie zapłaci. Ale czy to nie przesada, narzekać na wyświetlającą się reklamę, gdy za darmo dostaje się informacje które w gabinecie kosztują grubą kasę? Uczciwe informacje, a nie link do "super suplementu" za jedyne 320 zł albo do udziału w "najlepszym programie odchudzającym" za 682 zł?
tomtom_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-16, 09:47   #5
lori1209
Raczkowanie

Hej dziewczyny piszę pracę o dietach i trudnościach z nimi związanymi, poszukuje dziewczyn do wywiadów przez internet, które chcą pomóc i opowiedzieć mi trochę o swoich doświadczeniach. Zainteresowane proszę o kontakt lori1209@op.pl
lori1209 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-16, 17:37   #6
justi177
Przyczajenie

Ruch, ruch jeszcze raz RUCH to jest moim zdaniem najważniejszy element odchudzania do tego można dorzucić jakiś suplement odchudzania np Aqua Slim i efekty będą napewno.
justi177 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-01, 22:40   #7
moninails
Przyczajenie

Dieta i treningi to podstawa, jednak nie każdy ma czas i na tyle samozaparcia, by uzyskać pożądane efekty. Takie osoby mogą wspomóc się również wyszczuplającymi i redukującymi tkankę tłuszczowa zabiegami. Zatem, pozostając w tym temaciew czasie jednego zabiegu stracić można do 6cm w obwodzie ciała. Ponadto zmniejsza się wielkość i objętość komórek tłuszczowych. Jest to zatem nieinwazyjna alternatywa dla liposukcji operacyjnej. Dla uzyskania trwałych efektów wystarczy seria 5 6 zabiegów (każdy po 20 minut na wybraną partię). Dzięki zabiegom Cavifast możliwe jest wysmuklenie ramion, ud i kolan, podniesienie pośladków, wyszczuplenie brzucha i talii, wymodelowanie bryczesów, likwidacja cellulitu obrzękowego i włóknistego, usunięcie siniaków.
zabieg można wykonać w Estetica Expert w Gdańsku.
moninails jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-04-14, 19:09   #8
kora777
Raczkowanie

nie odkryłam Ameryki, ale napisze co pomogło mnie: NIE MA DROGI NA SKRÓTY. po latach walki z własnym ciałem, niezadowolenia, epizodu ED w przeszości, osiagnełam akceptację samej siebie. nie zalezy mi na niczyim zdaniu ani oczekiwaniach.
jak to zwykle bywa w takich sytuacjach - waga unormowała się sama

RUCH!!! dziewczyny ruszcie się sprzed komputerów! samo liczenie kalorii w drodze do jędrnej sylwetki nie wystarczy. chyba, że chcecie byc obwisłymi skinny fat znajdźcie swój ekosystem - nie latajcie na zumbe z koleżankami, jesli kręci was krav maga. na szczeście robi się ciepło, więc argumenty z brakiem kasy na karnet się skończą. Polecam naszpikowany informacjami i ćwiczeniami blog Marty - codzienniefit.
REGULARNE POSIŁKI co dwie-trzy godziny. wiem, jak robota wali się na głowę to nie zaczniesz sobie kroic warzyw w słupki. ale przegryzajcie cos od czasu, lepsza srednio-zdrowa kromka chleba, banan, orzechy niż pusty zołądek przez 8h, a po powrocie do domu stresowy atak na lodówkę albo pizzerie.
CIEPŁA ZUPA. proste, niskokaloryczne, sycące danie. kanapka kanapką, lepsza niż czipsy, ale ciepły posiłek musi być. ja polecam eat me (droższa wersja, około 10 zł) oraz zupy-kremy mrozone Poltrino. Moje ostatnie odkrycie z osiedlowego sklepu porcja na dwa razy za około 5,50 zł, gęsta, pyszna, pozywna i do przygotowania nawet w mikrofali w kilka minut.

przyswojenie tych dwóch zasad dało mi więcej niz wszystkie rady, diety i zabiegi razem wzięte. dodatkowo fajnie byłoby sie wysypiac i unikać stresu, alkoholu... ale wiadomo, jak to jest w życiu. natomiast te dwie zasady sa do spełnienia zawsze, nieważne gdzie mieszkasz i jaki masz budżet.
.
kora777 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-14, 20:18   #9
Thorus24
Przyczajenie

Napiszę w skrócie co mi pomogło:
-> dobra motywacja - przeglądanie zdjęć przemian innych, filmików osób które się odchudziły
-> zmiana nawyków - stop pustym kaloriom, ograniczenie soli, słodyczy i tłustych potraw
-> częste i regularne posiłki
-> kontrola kalorii - nie chodzi o to aby liczyć każdą jedną kalorie ale warto mnie więcej wiedzieć ile się zjadło danego dnia aby nie przesadzić
-> nie podjadać przed snem

Ponadto pamiętać że nie ma diety cud
Stary 2016-04-16, 18:24   #10
Kociak8686
Przyczajenie

Ja przez lata sama próbowałam liczyć wszystko co jem, regularny sport, ale niewiele to pomogło, dopiero kilka wizyt u profesjonalnego dietetyka pozwoliło mi ułożyć skuteczny plan odżywiania, na prawdę polecam poradzić się profesjonalisty !
Kociak8686 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-17, 08:08   #11
Mija62
uparta chmura

kora777 Właśnie to jest trafne spostrzeżenie - nie ma drogi na skróty, też doszłam a raczej dojrzałam do tego
Dziękuje za Info o blogu - codziennie fit, rzeczywiście jest świetny.
Mija62 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-04-20, 22:56   #12
gochakrzek
Przyczajenie

Dla mnie skutecznym odchudzaniem okazał się ruch i dieta, do których dołączył trochę suplementów. To one okazały sie kluczem, gdyż polecił mi je trener, więc mu zaufałam, ale cały urok w tym, że szybko zauważyłam efekty. To były tabletki 5fit energy+ l-karnityna, które zajęły się moimi boczkami i fałdkami szybciej niż się tego spodziewałam ,same ćwiczenia nie dawały tak szybkiego efektu.
gochakrzek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-20, 23:19   #13
Martly
Przyczajenie

Im więcej puzzli złożymy w całość tym lepszy będzie efekt końcowy:
- minimum 2 litry płynów (najlepiej wody i tu warto pijać różne, każda ma trochę inną proporcję minerałów)
- ruch, ćwiczenia aerobowe powyżej 40 minut,
- 5 posiłków dziennie ostatni do 18.00
- dieta -> energetycznie poniżej 1600 kcal. - jeśli trudno, to uzyskać można skorzystać z adsorbentów tłuszczy przy dwóch największych czyli (obiad i kolacja) - chyba najlepszy nie dający efektów ubocznych a zarazem bezpieczny to xxx (jest dostępny na allegro - dziennie może zaadsorbować od 300 do 600 kcal, czyli ułatwi nam uzyskac deficyt energetyczny)
- zamiast owoców warzywa mniej cukrów.

Edytowane przez Trzepotka
Czas edycji: 2016-05-04 o 22:57 Powód: Reklama.
Martly jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-22, 22:57   #14
AgaPrzerwa
Raczkowanie

Wiem, że to może nie miejsce na to pytanie, ale szukam i szukam i nie mogę znaleźć. Kto mi powie na jakiej stronie jest opublikowana: dieta oxy przepisy w pdf - byłabym wdzięczna, potrzebuję takich materiałów do wykorzystania w pracy licencjackiej. Z góry dziękuję.

Edytowane przez AgaPrzerwa
Czas edycji: 2016-11-11 o 18:08
AgaPrzerwa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-24, 12:45   #15
Anette27
Przyczajenie

Ostatnio gdzieś czytałam, że te 2 litry wody, które się nam wciska to o wiele za dużo dla naszego organizmu, że jest to efekt bardzo rozdmuchanych kampanii reklamowych firm, które zajmują się butelkowaniem i sprzedażą wód i że od lat wstawia nam się przysłowiowy 'kit' odnośnie wymaganej ilości spożycia wody. Nie mam w zwyczaju wyrabiać sobie opinii po przeczytaniu jednego artykułu czy usłyszeniu jednej opinii, więc pytam tutaj - ktoś coś o tym również słyszał/czytał? Ja póki co podchodzę do tematu sceptycznie, sama piję dosyć sporo wody, właśnie około 2 litrów dziennie, tak już od lat, ale szczerze mówiąc zaczęłam kilka miesięcy temu mieć poczucie, że to jakoś za dużo, czuję się zbyt pełna. (Od razu napiszę - bardzo mało solę, prawie wcale i rzadko, więc to nie jest raczej kwestia zalegania jakichś ogromnych mas wody w organizmie poprzez utrzymującą ją tam sól)
Anette27 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-05-08, 23:20   #16
kayaa86
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Martly Pokaż wiadomość
Im więcej puzzli złożymy w całość tym lepszy będzie efekt końcowy:
- minimum 2 litry płynów (najlepiej wody i tu warto pijać różne, każda ma trochę inną proporcję minerałów)
- ruch, ćwiczenia aerobowe powyżej 40 minut,
- 5 posiłków dziennie ostatni do 18.00
- dieta -> energetycznie poniżej 1600 kcal. - jeśli trudno, to uzyskać można skorzystać z adsorbentów tłuszczy przy dwóch największych czyli (obiad i kolacja) - chyba najlepszy nie dający efektów ubocznych a zarazem bezpieczny to xxx (jest dostępny na allegro - dziennie może zaadsorbować od 300 do 600 kcal, czyli ułatwi nam uzyskac deficyt energetyczny)
- zamiast owoców warzywa mniej cukrów.
ten ostatni posiłek o 18 to jest wielka wielka bzdura, no chyba że się kładziesz o 20.... ale jak ktoś chodzi spać o 24 i później to już jest bez sensu
kayaa86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-16, 13:32   #17
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Cytat:
Napisane przez kayaa86 Pokaż wiadomość
ten ostatni posiłek o 18 to jest wielka wielka bzdura, no chyba że się kładziesz o 20.... ale jak ktoś chodzi spać o 24 i później to już jest bez sensu
Plus dla mnie dieta 1600 to tez nie jest ideal. Zakezy kto jaka ma prace-dla siedzacego to moze byc dieta,dla "fizycznego" glodowka.

No i ruch "ponad 40 minut" to tez mit.

Przejechane na rowerze w 2019: 2 762
km

mój INSTA
(napisz pw kim jesteś wizażanko
khloe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości