|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny prosze Was o dobra rade!!!!
Przepraszam, ze rozpoczelam nowy watek ale w watku "luteina" nikt nie odpowiada, mam wrazenia, ze nikt tam nie zaglada...a sprawa jest dla mnie bardzo wazna !!!!
![]() Dostalam luteine 50 podjezykowo na wyreguownie miesiaczki. Mialam ja brac od 16-26dc 2razy dzienie po jednej talbletce.Problem w tym, ze przy 5 tabletce, tj. w 21dc dostalam krwistych plamien ![]() Doradzcie, czy zrobie dobrze jesli w najblizszym czasie nie dostane okresu to plamienia potraktuje jako miesiaczke, pierwszy dzien plamien jako pierwsz dzien cyklu i odpowiednio w 16dc zaczne znowu luteinowa kuracje????? ![]() Czy ten progesteron = luteina, ktory dostarczalam swjemu organizmowi podczas teoretycznej miesiczki nie bedzie mial jakiegos zlego wplywu???? Byc moze powodem moich pamien bylo to, ze wieczorem 3 dnia brania luteiny zapomnialam zazyc tabletke, no i potemna drugi dzien wieczorem zaczely mi sie te plamienia czy tez skapa miesiaczka....??? ![]() Z gory dziekuje dobrym serduchom za okazana mi pomoc!!!!! ![]() Pozdrawiam i czekam na odp. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Dziewczyny prosze Was o dobra rade!!!!
Cytat:
Na Twoim miejscu wybrałabym się ponownie do lekarza. Również dostałam luteinę dawkowaną tak jak w Twoim przypadku w tym samym celu. Mój organizm źle ją tolerował, tzn. również plamiłam i lekarz zmienił mi luteinę na lutenyl. Wtedy było ok. Aha- to że zapomniałaś tabletki nie powinno mieć wpływu na plamienie. Jedna uwaga- tak naprawdę stosowanie progesteronu nie leczy- działa doraźnie, tzn. reguluje okres dopóki go przyjmujesz, po odstawieniu wszytsko wraca do "starej" postaci.
Nie staraj sie zrozumieć wszystkiego, bo wszystko stanie się niezrozumiałe... Edytowane przez Martiq:) Czas edycji: 2008-10-03 o 11:32 Powód: dopisek |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Dot.: Dziewczyny prosze Was o dobra rade!!!!
Martiq, dzieki za odp.!!!!
Tak chetnie bym sie wybrala do lekarza ale od tygodnia jestem za granica :/ ito wlasnie komplikuje sprawe. Moj organizm raczej toleruje liteine bo kiedys juz ja bralam z tego samego powodu i wlasciwie musze powiedziec, ze na dlugi czas mi pomogla. Teraz znowu z jakiegos powodu mi sie spoznila mieisaczka, poszlam do mojego ginekologa, przeisal mi luteine na wywolanie i wyregulowanie. Myslisz, ze to, ze zapomnialam tej jednej tabletki nie bylo przyczyna tych plamien....moze dostalam miesiaczke troche szybciej i troche skapa... hmmm kurcze ![]() no nic dziekuje za udzielenie mi swojej opini ![]() Pozdrawiam i regularnych cykli zycze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:29.