"Dom nie do poznania" - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-05-20, 22:32   #1
lemonka
Zakorzenienie

Talking

"Dom nie do poznania"

Oglądacie może ten program na Polsacie?
Co o nim sądzicie?
Jak podoba się Wam to co robią z domami?

PS:Ja bardzo go lubię..domki wychodza im genialnie..! na kazdym odcinku placze ze wzruszenia..dobrze ze sa gdzies tacy ludzie, ktorzy pomagaja tym ktorzy tego potrzebuja....

...tylko oczy podkrążone i zgubiłam gdzieś koronę

nie lubię: zimnej herbaty, nijakich potraw, letnich uczuć
lemonka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-20, 22:34   #2
greatKaZi
BAN stały

GG do greatKaZi Wyślij wiadomość przez MSN do greatKaZi
Dot.: "Dom nie do poznania"

program jest swietny masakra co robia z domami ale to w koncu american dream.

btw on leci w niedziele? juz nie pamietam nawet ale zawsze na niego trafiam
greatKaZi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-20, 22:40   #3
Lovisa
Zakorzenienie

Ja oglądam czasem. Nieraz naprawde wychodzi im super, ale czasem powieje kiczem. Denerwuje mnie ten cały Ty, krzyczy co chwilę i robi miny jak mówi, przesadna mimika twarzy I reakcje ludzi na końcu (przełączam to zawsze, bo nie mogę): "O my goshhhhh!!!!", "O my God!!!", piski, wrzaski, pusty zachwyt Tylko potwierdzaja stereotyp Amerykanina, który nie potrafi nic składnie powiedzieć.
Stary 2006-05-20, 22:45   #4
Bridget
Zakorzenienie

kilka razy trafiłam, ale nie lubię tego typu programów.

"chcę być piękna jak dom nie do poznania" - kropka w kropkę to samo - ten amerykański entuzjazm mnie zniechęca

fakt - robią kawał dobrej roboty, ale ta konwencja mnie nie przekonuje

Bridget jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-20, 22:52   #5
Chezzy
Zakorzenienie

Czasem oglądam. Sądzę, ze czasem wychodzi im to bardzo fajnie, jednak wiekszośc rzeczy jest bardzo niepraktycznych i zapewne nietrwałych... ale zawsze mozna z niego jakies fajne pomysly zaczerpnac....

Chezzy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-20, 22:54   #6
tak-po-prostu
Zadomowienie

czasem obejrze. podoba mi sie ale ten ich placz.. nie wiem, chca to niech placza ale dla mnie to troche takie przesadzone. ale mi to nie przeszkadza na tyle zebym przez to nie ogladala programu.
tak-po-prostu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-20, 23:12   #7
natuska17
Zakorzenienie

Oglądam czasami, nawet lubię, choć podobnie do Lovisy denerwują mnie te reakcje rodzinki bądź entuzjazm "sąsiadów" (statystów?), kiedy ten magiczny autobus odjeżdża sprzed domu.

A tak a propos tego typu programów nadawanych przez Polsat i TV4. Ogląda któraś z Was "Modelki" na TV4?

natuska17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-05-20, 23:44   #8
martina@
Zakorzenienie

GG do martina@

ja ogladalam wczoraj pierwszy raz (modelki)

dom nie do poznania ogladam, jak mam czas

73->72->71->65->60
martina@ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-20, 23:48   #9
n@ta
Rozeznanie

GG do n@ta

A ja program barrrdzo lubię.Ogladam zawsze w soboty o 14:00...grzecznie przed telwizorkiem. Mnie bardzo przekonuje idea programu i nie widze żadnego wymuszenia:/ w reakcjiach tych "sąsiadów", czy też samej rodziny.Często sie wzruszam, zwłaszcza kiedy chodzi o słuszną sprawe. Ale tak szczerze to nie wszystkie przedwsięwzięcia (dokładniej historie rodzin biorących w nich udział) były jednakowo słuszne...tak mis ie wydaje.I bardzo lubie prowadzącego z ADHD .I wiadomo, że program jest w dużej mierze dokładnie przemyślany i wyreżyserowany...ale bardziej wiarygodny i przekonujący chyab już nie może być. I nawet nie próbuje sobei wyobrazić tej faktycznej radochy, kiedy ktoś nam pokazuje nasz nowy dom....
Stary 2006-05-20, 23:51   #10
n_o_b_o_d_y
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lovisa
Ja oglądam czasem. Nieraz naprawde wychodzi im super, ale czasem powieje kiczem. Denerwuje mnie ten cały Ty, krzyczy co chwilę i robi miny jak mówi, przesadna mimika twarzy I reakcje ludzi na końcu (przełączam to zawsze, bo nie mogę): "O my goshhhhh!!!!", "O my God!!!", piski, wrzaski, pusty zachwyt Tylko potwierdzaja stereotyp Amerykanina, który nie potrafi nic składnie powiedzieć.
Dokladnie...
Stary 2006-05-21, 00:01   #11
jokusia999
Raczkowanie

GG do jokusia999

mi tez podoba sie to co robia, ale wspołczyje tym ludziom jak przyjdzie jakas wichura albo tornado to postawiony domek w tydzien z tektury i kawałkow drewna chyba tego nie przezyje.. ale lepszy dom z tektury niz zaden ) a co do prowadzacego Ty to strasznie mi sie on podoba :P:P:P fajny taki świrusek i fajne ma ciałko... raz pokazali jak sie lali woda i zdjął koszulke... miodzio
Stary 2006-05-21, 00:09   #12
kuki9
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tak-po-prostu
czasem obejrze. podoba mi sie ale ten ich placz.. nie wiem, chca to niech placza ale dla mnie to troche takie przesadzone. ale mi to nie przeszkadza na tyle zebym przez to nie ogladala programu.
Taa popieram.Ja rozumiem, że ktos się może cieszyć ale ten płacz, wzruszenie i wogóle orgazmy na widok nowych okien są sztuczne.
kuki9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-21, 00:30   #13
glan69
Raczkowanie

GG do glan69

ja bardzo lubię ten program! lubie też Ty'a! wydaje mi się pozytywnie zakręcony!
Stary 2006-05-21, 00:42   #14
n@ta
Rozeznanie

GG do n@ta

Cytat:
Napisane przez glan69
ja bardzo lubię ten program! lubie też Ty'a! wydaje mi się pozytywnie zakręcony!
O tak ten filutek miał na imię Tya(Tajjjj)
Stary 2006-05-21, 05:40   #15
bluegirl
Zakorzenienie

GG do bluegirl Send a message via Skype™ to bluegirl

też lubię ten program, i zawsze go oględam jak tylko nie jestem w szkole,
ten bardzo lubię,
ale np. Chce być piekna już niebardzo, wydaje mi się że ten program z zrmontowaniem domu jest lepiej zrobiony, więcej w nim emocji, cos sie dzieje potrafią program zrobić, a w chcę być piekna jakoś nudno Polacy muszą sie sporo nauczyć

http://bluegirl-ewa.blogspot.com/
bluegirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-21, 06:41   #16
wild_rose
Raczkowanie

oglądałam raz i byłam zaskoczona jaką Amerykanie potrafią odwalić fuszerkę. Dobudowali piętro w ciągu kilku dni, sciany z jakiejś tektury, przy pierwszym lepszym podmuchu wiatru wszystko by się rozsypało.Bałabym się w czymś takim mieszkać. Wychodza z zasady "byle szybko", i byle z wierzchu wyglądało atrakcyjnie, nie wazne że po kilku tygodniach wszystko się posypie. Robią takie dziadostwo na pokaz. Ale wiem że oni tam mają taki styl budowania ze wzgledu na huragany i trzęsienia ziemi. Przy pierwszym lepszym trzesieniu dom się składa jak domek z kart.

Ale jeśli chodzi o wykańczanie wnętrz to mozna w tym programie znalezc parę inspiracji.
wild_rose jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-21, 07:42   #17
Beauty1984
Zakorzenienie

GG do Beauty1984

Rzadko zdarza mi się trafić na "Dom..." więc wielu odcinków nie widziałam, ale te pare razy mi się podobało.
Efekt był super i te pomysły w stylu zamiana ogrodu w plaże itp. naprawdę świetne.
Denerwuje mnie tylko ekipa, która wprowadza atmosferę takiej paniki i napięcia.
Stary 2006-05-21, 10:04   #18
i_n_e_s
Zadomowienie

Też czasem oglądam, lubię ten program. Ładnie te domy odbudowują. Zawsze najładniej wychodzą pokoje dzieci. Fajne pomysły mają. Reszta pokoji jest mniej więcej zawsze taka sama. Widać jaki styl mają. Dlatego czasami nie podoba mi się jak zrobią pokój nastolatkom, głównie dziewczynom. Czasami mam wrażenie, że do pokój dla jakiejś starszej osoby. Bo nie ma tam nic spacjelnego, zwykłe łóżko na środku, jakieś szafki. Niby wszystko ładne, ale ja bym nie chciała mieć takiego pokoju, takie zagracony jest .
A prowadzący jest świetny, bardzo go lubię .

Zawsze się śpieszą mówią, że nie zdążą, a i tak wszystko gotowe na czas. Tylko raz mi się zdarzyło oglądac jak się nie wyrobili
i_n_e_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-21, 10:31   #19
windykatorka
Zakorzenienie

GG do windykatorka

Zgadzam się z Lovisą

Ogólnie bardzo fajne jest to,że ludzie się zbierają i bezinteresownie pomagają.
Domy zazwyczaj im wychodzą a rodzina jest zadowolona.

I to się liczy
windykatorka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-05-21, 10:46   #20
Ally83
Zakorzenienie

Lubię go . Jak mam czas, to go oglądam, powtarzają go bodajże w czwartki? Mi sie podoba ta formuła, że cały dom robią, a nie tylko jeden pokój. I wkładaja w to mnóstwo kasy, na dodatek częto jeszcze funduja jakieś ekstra dodatki - pierścionek zaręczynowy, stypendia naukowe, roczny czynsz, ubrania. I że na czas budowy fundują im wakacje . No i w większości przypadków te rodziny naprawdę potrzebują pomocy .

A któraś wie, dlaczego we wczorajszym odcinku ta rodzinka Murzynów (matka i 2 dzieci) mieszkali w takim strrrasznie zaniedbanym domu? Że wszędzie sie walały graty/śmieci po podłogach? Jaka była ich historia ?

A swoją drogą szkoda, że w Polsce nie ma takiego programu (był kiedyś prowadzony przez tą Meier z Big Brothera, ale zmieniali tylko jedno pomieszczenie), ale znając nasze realia nie ma się co oszukiwać, że można by przeprowadzić tego typu przedsięwzięcie z takim rozmachem .
Ally83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-21, 10:58   #21
malenka17
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kuki9
Taa popieram.Ja rozumiem, że ktos się może cieszyć ale ten płacz, wzruszenie i wogóle orgazmy na widok nowych okien są sztuczne.
No jezeli uwazasz,ze sa sztuczne, to chyba powinni dostac oskara )
I nie rozumiem,czemu dziwisz sie temu,ze ludzie cieszą się jak małe dzieci kiedy dostają tak wielki prezent od losu..?Zazwyczaj to nie są zwykli ludzie,ale mocno dotknięci jakimś problemem.Zazwyczaj albo panują w ich domach niehumanitarne warunki, albo następuje przeludnienie (czyt. mieszkają 3 os w jednym pokoju,który robi za kuchnie,sypialnie,salon i łazienkę..) Nie widzę w tym nic dziwnego I SZTUCZNEGO.

63-61-59-57-55-53-52-50
malenka17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-21, 10:59   #22
malenka17
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ally83
Lubię go . Jak mam czas, to go oglądam, powtarzają go bodajże w czwartki? Mi sie podoba ta formuła, że cały dom robią, a nie tylko jeden pokój. I wkładaja w to mnóstwo kasy, na dodatek częto jeszcze funduja jakieś ekstra dodatki - pierścionek zaręczynowy, stypendia naukowe, roczny czynsz, ubrania. I że na czas budowy fundują im wakacje . No i w większości przypadków te rodziny naprawdę potrzebują pomocy .

A któraś wie, dlaczego we wczorajszym odcinku ta rodzinka Murzynów (matka i 2 dzieci) mieszkali w takim strrrasznie zaniedbanym domu? Że wszędzie sie walały graty/śmieci po podłogach? Jaka była ich historia ?

A swoją drogą szkoda, że w Polsce nie ma takiego programu (był kiedyś prowadzony przez tą Meier z Big Brothera, ale zmieniali tylko jedno pomieszczenie), ale znając nasze realia nie ma się co oszukiwać, że można by przeprowadzić tego typu przedsięwzięcie z takim rozmachem .
Ally, bo wcześniejsza ekipa remontowa rozpierdzieliła wszystko w drobny mak, było widać.I sobie uciekli z pieniędzmi..Porażka.I jak tu się człowieku nie ciesz,jak Ci tak odpicują dom? )

63-61-59-57-55-53-52-50
malenka17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-21, 11:33   #23
Gosiutka
Rozeznanie

Podoba mi sie klimat tego programu. Dzisiej sie chocby w bajce Szkoda ze u nas nie ma takiego czegos, ale wiadomo Ameryka to inny świat. A tak wogole to ciekawe po ilu miesiacach te domy beda sie rozsypywac
Gosiutka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-05-21, 11:40   #24
natii4
Zakorzenienie

Ja oglądam Dom nie do poznania,bo lubię podpatrzeć jakie udogodnienia wprowadzili. Fajnie się oglądało odcinek wspominkowy,w którym wracali do ludzi,którym zrobili domy i sprawdzali jak się im mieszka. Najfajniejsze w tym programie jest selekcja,że pomagają ludziom,których los doświadczył lub takim,którzy zawsze pomagali innym, zapominając o sobie

Modelki też oglądam,ale tylko po to by się pobabijać z niektórych ludzi Przynajmniej parokorotnie w ciągu jednego odcinka zastanawiam się czy Ci ludzie mają w domu lustra

Bieganie i czytanie
to
klucz do życia

natii4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-21, 11:49   #25
Szczepcio
BAN stały

Bardzo mi się podoba ten program Pomagają naprawdę potrzebującym, a nie tym co nie mają kasy, żeby sobie kupić większy telewizor.
Zawsze się wzruszam.
Wczoraj był kolejny odcinek i po prostu łzy mi stanęły w oczach kiedy się zapytali mamy (tej Murzynki) co chce mieć, a ona "chciałabym mieć łóżko". Inni marzą o laptopie, super komórce, a ona po prostu chciała mieć łóżko. No coś pięknego
Szczepcio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-21, 11:56   #26
kuki9
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malenka17
I nie rozumiem,czemu dziwisz sie temu,ze ludzie cieszą się jak małe dzieci kiedy dostają tak wielki prezent od losu..?Zazwyczaj to nie są zwykli ludzie,ale mocno dotknięci jakimś problemem.Zazwyczaj albo panują w ich domach niehumanitarne warunki, albo następuje przeludnienie (czyt. mieszkają 3 os w jednym pokoju,który robi za kuchnie,sypialnie,salon i łazienkę..) Nie widzę w tym nic dziwnego I SZTUCZNEGO.
Ja nie napisałam, że nie rozumiem dlaczego się cieszą bo rozumiem.Ale amerykanie są po prostu pompatyczni.
Stary 2006-05-21, 12:02   #27
Rosa-85
Raczkowanie

też oglądam - jak mam czas czasami reakcje są tam przesadzone ale mimo to program jest ciekawy i inspirujący
Stary 2006-05-21, 12:04   #28
Lovisa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malenka17
Zabawne, że żadna z tych osób nie potrafi powiedziec: "podoba mi się, ciesze się, dobra robota, super, to jest fajne, tamto też" etc. etc. Tylko wszyscy drą się na jedną modłę co dwie sekundy: "O my Goshhhhhh!". To irytujące i właśnie sztuczne, nadmuchane. Ale taka ich kultura, niestety.
Stary 2006-05-21, 12:06   #29
kuki9
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lovisa
Zabawne, że żadna z tych osób nie potrafi powiedziec: "podoba mi się, ciesze się, dobra robota, super, to jest fajne, tamto też" etc. etc. Tylko wszyscy drą się na jedną modłę co dwie sekundy: "O my Goshhhhhh!". To irytujące i właśnie sztuczne, nadmuchane. Ale taka ich kultura, niestety.
No właśnie
Stary 2006-05-21, 14:10   #30
lemonka
Zakorzenienie

no wiecie..u nas jak byl program cos ze te pokoje remontowali to ludzie nie krzyczeli?nie piszczeli?
a co wy byscie zrobili jak byscie zobaczyli swoj dom po takich zmianach.. napewno zatkalo by was rownie mocno i tez tylko byscie p[iszczeli.. po czasie, gdy sie czlowiek uspokoju to dopiero tak racjonalnie moze na to spojrzec i powiedziec "odwaliliscie kawal dobrej rodoty"..)

PS: najbardziej podobal mi sie kiedys taki pokoik ktory zrobili dla malej dziewczynki.. piekne krecoce sie lozko z baldachimem..pokoj ksiezniczki..i na scianie ogromne drzewo....

...tylko oczy podkrążone i zgubiłam gdzieś koronę

nie lubię: zimnej herbaty, nijakich potraw, letnich uczuć
lemonka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości