![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() "Dom nie do poznania"
Oglądacie może ten program na Polsacie?
Co o nim sądzicie? Jak podoba się Wam to co robią z domami? PS:Ja bardzo go lubię..domki wychodza im genialnie..! na kazdym odcinku placze ze wzruszenia..dobrze ze sa gdzies tacy ludzie, ktorzy pomagaja tym ktorzy tego potrzebuja.... ![]()
![]() |
#2 |
BAN stały
|
Dot.: "Dom nie do poznania"
program jest swietny
![]() ![]() btw on leci w niedziele? juz nie pamietam nawet ale zawsze na niego trafiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Ja oglądam czasem. Nieraz naprawde wychodzi im super, ale czasem powieje kiczem. Denerwuje mnie ten cały Ty, krzyczy co chwilę i robi miny jak mówi, przesadna mimika twarzy
![]() ![]()
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
kilka razy trafiłam, ale nie lubię tego typu programów.
"chcę być piękna jak dom nie do poznania" - kropka w kropkę to samo - ten amerykański entuzjazm mnie zniechęca ![]() fakt - robią kawał dobrej roboty, ale ta konwencja mnie nie przekonuje ![]()
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Czasem oglądam. Sądzę, ze czasem wychodzi im to bardzo fajnie, jednak wiekszośc rzeczy jest bardzo niepraktycznych i zapewne nietrwałych... ale zawsze mozna z niego jakies fajne pomysly zaczerpnac....
![]()
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
czasem obejrze. podoba mi sie ale ten ich placz.. nie wiem, chca to niech placza ale dla mnie to troche takie przesadzone. ale mi to nie przeszkadza na tyle zebym przez to nie ogladala programu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Oglądam czasami, nawet lubię, choć podobnie do Lovisy denerwują mnie te reakcje rodzinki bądź entuzjazm "sąsiadów" (statystów?), kiedy ten magiczny autobus odjeżdża sprzed domu.
A tak a propos tego typu programów nadawanych przez Polsat i TV4. Ogląda któraś z Was "Modelki" na TV4? ![]()
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
ja ogladalam wczoraj pierwszy raz
![]() dom nie do poznania ogladam, jak mam czas
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
A ja program barrrdzo lubię.Ogladam zawsze w soboty o 14:00...grzecznie przed telwizorkiem. Mnie bardzo przekonuje idea programu i nie widze żadnego wymuszenia:/ w reakcjiach tych "sąsiadów", czy też samej rodziny.Często sie wzruszam, zwłaszcza kiedy chodzi o słuszną sprawe. Ale tak szczerze to nie wszystkie przedwsięwzięcia (dokładniej historie rodzin biorących w nich udział) były jednakowo słuszne...tak mis ie wydaje
![]() ![]() ![]()
![]() |
#10 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
mi tez podoba sie to co robia, ale wspołczyje tym ludziom jak przyjdzie jakas wichura albo tornado to postawiony domek w tydzien z tektury i kawałkow drewna chyba tego nie przezyje.. ale lepszy dom z tektury niz zaden
![]() ![]() ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
ja bardzo lubię ten program! lubie też Ty'a! wydaje mi się pozytywnie zakręcony!
![]()
![]() |
#14 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
też lubię ten program, i zawsze go oględam jak tylko nie jestem w szkole,
ten bardzo lubię, ale np. Chce być piekna już niebardzo, wydaje mi się że ten program z zrmontowaniem domu jest lepiej zrobiony, więcej w nim emocji, cos sie dzieje ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
oglądałam raz i byłam zaskoczona jaką Amerykanie potrafią odwalić fuszerkę. Dobudowali piętro w ciągu kilku dni, sciany z jakiejś tektury, przy pierwszym lepszym podmuchu wiatru wszystko by się rozsypało.Bałabym się w czymś takim mieszkać. Wychodza z zasady "byle szybko", i byle z wierzchu wyglądało atrakcyjnie, nie wazne że po kilku tygodniach wszystko się posypie. Robią takie dziadostwo na pokaz. Ale wiem że oni tam mają taki styl budowania ze wzgledu na huragany i trzęsienia ziemi. Przy pierwszym lepszym trzesieniu dom się składa jak domek z kart.
Ale jeśli chodzi o wykańczanie wnętrz to mozna w tym programie znalezc parę inspiracji. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Rzadko zdarza mi się trafić na "Dom..." więc wielu odcinków nie widziałam, ale te pare razy mi się podobało.
Efekt był super i te pomysły w stylu zamiana ogrodu w plaże itp. naprawdę świetne. Denerwuje mnie tylko ekipa, która wprowadza atmosferę takiej paniki i napięcia ![]()
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
Też czasem oglądam, lubię ten program. Ładnie te domy odbudowują.
![]() ![]() A prowadzący jest świetny, bardzo go lubię ![]() Zawsze się śpieszą mówią, że nie zdążą, a i tak wszystko gotowe na czas. Tylko raz mi się zdarzyło oglądac jak się nie wyrobili ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Zgadzam się z Lovisą
![]() ![]() Ogólnie bardzo fajne jest to,że ludzie się zbierają i bezinteresownie pomagają. Domy zazwyczaj im wychodzą a rodzina jest zadowolona. I to się liczy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Lubię go
![]() ![]() ![]() A któraś wie, dlaczego we wczorajszym odcinku ta rodzinka Murzynów (matka i 2 dzieci) mieszkali w takim strrrasznie zaniedbanym domu? Że wszędzie sie walały graty/śmieci po podłogach? Jaka była ich historia ![]() A swoją drogą szkoda, że w Polsce nie ma takiego programu (był kiedyś prowadzony przez tą Meier z Big Brothera, ale zmieniali tylko jedno pomieszczenie), ale znając nasze realia nie ma się co oszukiwać, że można by przeprowadzić tego typu przedsięwzięcie z takim rozmachem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() I nie rozumiem,czemu dziwisz sie temu,ze ludzie cieszą się jak małe dzieci kiedy dostają tak wielki prezent od losu..?Zazwyczaj to nie są zwykli ludzie,ale mocno dotknięci jakimś problemem.Zazwyczaj albo panują w ich domach niehumanitarne warunki, albo następuje przeludnienie (czyt. mieszkają 3 os w jednym pokoju,który robi za kuchnie,sypialnie,salon i łazienkę..) Nie widzę w tym nic dziwnego I SZTUCZNEGO.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Rozeznanie
|
Podoba mi sie klimat tego programu. Dzisiej sie chocby w bajce
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Ja oglądam Dom nie do poznania,bo lubię podpatrzeć jakie udogodnienia wprowadzili. Fajnie się oglądało odcinek wspominkowy,w którym wracali do ludzi,którym zrobili domy i sprawdzali jak się im mieszka. Najfajniejsze w tym programie jest selekcja,że pomagają ludziom,których los doświadczył lub takim,którzy zawsze pomagali innym, zapominając o sobie
![]() Modelki też oglądam,ale tylko po to by się pobabijać z niektórych ludzi ![]() ![]()
![]() |
#25 |
BAN stały
|
Bardzo mi się podoba ten program
![]() Zawsze się wzruszam. Wczoraj był kolejny odcinek i po prostu łzy mi stanęły w oczach kiedy się zapytali mamy (tej Murzynki) co chce mieć, a ona "chciałabym mieć łóżko". Inni marzą o laptopie, super komórce, a ona po prostu chciała mieć łóżko. No coś pięknego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
też oglądam - jak mam czas
![]() ![]()
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
no wiecie..u nas jak byl program cos ze te pokoje remontowali to ludzie nie krzyczeli?nie piszczeli?
![]() a co wy byscie zrobili jak byscie zobaczyli swoj dom po takich zmianach.. napewno zatkalo by was rownie mocno i tez tylko byscie p[iszczeli.. ![]() ![]() PS: najbardziej podobal mi sie kiedys taki pokoik ktory zrobili dla malej dziewczynki.. piekne krecoce sie lozko z baldachimem..pokoj ksiezniczki..i na scianie ogromne drzewo....
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:59.