![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
przeszkadzają mi drobnostki kiedy z kimś śpię..![]() zauważyłam, że kiedy z kimś śpię (czy w jednym łóżku czy pokoju) to zwykle cieżko mi zasnąć, gdyż.. przeszkadza mi głośny oddech tej drugiej osoby ![]() ![]() "śpiąc" z kimś, czy to po imprezie kiedy często śpię z koleżanką w jednym łóżku, czy z TŻ, rzadko zdarza się, żebym spokojnie usnęła.. przeważnie męczę się długo zanim zasnę. może to głupie i dziwne, ale przeszkadza mi nawet ten miarowy oddech drugiej osoby, która już śpi ![]() nie wiem jak temu zaradzić, stopery do uszu raczej nie wchodzą w grę. przeważnie śpię sama, ale co będzie za parę lat? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: przeszkadzają mi drobnostki kiedy z kimś śpię..
Mam to samo. Drażni mnie dosłownie wszystko.. Głównym problemem jest właśnie druga osoba..
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
U mnie tak samo, musi być błoga cisza i ciemność. Nie wiem jak moja mama potrafi zasnąć np. przy włączonym (migającym) i głośno grającym telewizorze
![]() A ja zanim zasnę, usuwam z pokoju nawet wszystkie tykające budziki.
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Ja mam tak samo. Kiedys mialam z tz-tem ogromny problem, bo oddychal bardzo glosno przez krzywa przegrode. Na szczescie teraz po operacji wszystko wrocilo do normy.
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
je myślę, że to kwestia przyzwyczajenia
![]() jak jedziemy gdzieś z TŻ to pierwsze parę nocy też nie mogę zasnąć a potem to śpie jak zabita ![]()
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Ja mam tak,że śpiąc z kimś jestem maksymalnie czujna, budzę się na każdy ruch osoby leżącej obok.. tak więc noce spędzone obok kogoś, są zazwyczaj nocami nie przespanymi
![]() Co do spania przy muzyce,telewizorze..moja przyjaciółka nie zaśnie inaczej niż przy włączonym radiu. Wyłączyłam jej kiedyś to radio,momentalnie otworzyła oczy i ze zdziwieniem pytała,co się dzieje że się obudziła. Więc jak widać niektórzy potrafią spać i w takich warunkach ![]()
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
no prosze skad ja to znam. Ja na noc nawet wyciągam baterie z zegarka poniewaz denerwuje mnie jego tikanie :-/ hehe
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
no to widzę, że nie jestem sama..
nie zasnę też przy otwartym oknie, no chyba, że jest naprawdę bardzo gorąco.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
hahahahaah jak ja to dobrze znam i nie mam pojecia jak na to zaradzic.Wierce sie wtedy jak szalona.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
ojjj ja tez tak mam, nie zasne jak nie bedzie ciemno, jak bedzie glosno (tykajacy zegar) ale najbardziej wkurza mnie bzyczenie komara i muchy
![]() ![]()
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Mam dokładnie to samo.. kiedy czytam
![]() Ze spaniem mam zupełnie odwrotnie, zasnę wszędzie [nigdy nie próbowałam ale pewnie nawet na ławce przed blokiem koło ulicy dałabym radę ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
mam to samo, drzwi od pokoju idealnie zamkniete, swiatla pogaszone, cisza (chociaz z zegarkami tykajacymi u mnie w pokoju zasne), z eksem tez przez pierwsze noce nei moglam spac, pozniej sie przyzywczajalam, no ale czesto trzeba bylo juz wracac... a z kims innym raczej nie moge.... musze byc sama wpokoju, nawet jak pies jest to nie zasne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za to w domu nawet jak jestem zmęczona a nie jestem sama w pokoju (mam pokój z rodzicami) to nie mogę spać.. im bardziej o tym myślę tym wiecej mi przeszkadza... najbardziej chrapanie taty, ale często właśnie miarowy oddech śpiącej osoby, nawet gdy telewizor jest bardzo cicho... moim zdaniem to kwestia nastawienia i psychiki trochę...ja zazwyczaj jestem strasznie zła na tatę,że ja chce spać a on sobie przełącza programy chociaż widać,że nic konkretnego nie ogląda i pewnie sobie wmawiam,że przez to nie zasnę i zasnąć nie mogę ![]() co do komarów..to ja mam atak szału i paniki,nakrywam się kołdrą albo macham rękami ![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
To samo. Juz od jakiegos czasu próbuje się przyzwyczaić do spania z tż-em. A najlepsze jest to, że im dłużej nie moge zasnąć tym bardziej jestem zła.. a to pewnie też mi nie pomaga :P
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Wtajemniczenie
|
a mi nic nie przeszkadza
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
telewizor mi nie przeszkadza kiedy zasypia, jesli jest nastawiony w miare cicho. ale gdy juz zacznie mnie wkurzac jeden jakis odglos, wtedy zaczyna mnie draznic juz doslownie kazdy szmer. jak wiekszosc tutaj nie daruje komarowi ktory smie bzyczec mi nad uchem.. poprostu zakonczy swoj zywot. innej opcji nie ma
![]() a jesli chodzi o osoby z ktorymi spie, to jesli jestem bardzo zmeczona to nie ma problemu, zasypiam momentalnie ![]()
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Ja za to nie usnę bez włączonej zmywarki w mojej kuchni. Rodzice mieszkający na dole mają już mnie dość
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Wtajemniczenie
|
ja tez to mam - nie wytrzymuje nerwowo
![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
Też tak mam... W tym roku mieszkałam na studiach z koleżanką w pokoju. Zazwyczaj chodziła spać później ode mnie i mimo że nie robiła nic głośno, po prostu czytała przy zapalonej małej lampce to i tak miałam bardzo duże problemy z zasypianiem...
![]() ![]() ![]() ![]() To jest przede wszystkim sprawa psychiki, bo tak naprawde kazda z nas moglaby zasnac nawet w halasie, gdyby nie bylo tak ze on nas denerwuje. Bo nie sam halas czy odglosy sa problemem (jak tikanie zegarka czy bzyczenie) tylko nasze wkurzenie - wzrasta adrenalina i koniec ze spaniem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Wtajemniczenie
|
Też tak kiedyś miałam, ale mi przeszło. Chyba wtedy, gdy zaczęłam pracować i w miarę regularnie się kłaść, po prostu o pewnej porze jestem zmęczona i koniec. No chyba że na prawdę jest głośno - wtedy faktycznie zdenerwowanie nie pozwala mi zasnąć. Wyjątkiem są komary, nie zasnę dopóki nie utłukę
![]()
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
U mnie podobnie. Jak jestem w swoim pokoju, to wszystko musi być wyłączone: komputer, telewizor, a nawet... filtr od akwarium
![]() ![]() ![]() Jeżeli chodzi o spanie z moim Kochaniem, to tez jest nie ciekawie. Najpierw nie mogę zasnąć (no chyba że jestem padnięta). Moje Kochanie odpada momentalnie, więc nie ma mowy żebym wcześniej usnęła. Potem w nocy ciągłe wiercenie ![]() ![]() PS. Jak mieszkałam w akademcu, to wszystko było OK. Jak byłam zmęczona, to mogłam nawet przy techno i basowych wibracjach zasnąć na amen. Poza tym często spałam z kumpelami i też wszystko było OK ![]() Tak jak martiniątko pisze. Wszystko siedzi w naszych głowach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
na drugie mam Irena
|
a mieć chrapiącego męża to dopiero koszmar
stopery to była normalka a mucha czy komar nie przeżyją nocy
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Witajcie! Ja mam dokładnie to samo
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Mam tak samo dziewczyny
![]() ![]() ![]() ![]() Co do spania z drugą osobą, to kwestia przyzwyczajenia, ale zazwyczaj też mam problem. Nie lubie jak ktoś się do mnie przykleja ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Wtajemniczenie
|
Mam identycznie!!! Wszyscy mówia mi, że jestem nienormalna, bo kiedy ide spać, wynosze z pokoju tykające zegarki i wyłanczam głośno chodząca lodówkę, która jest za ścianą
![]() Tżta szturcham i każę przewracac sie na drugi bok, dopóki jego oddech nie stanie sie bezgłosny ![]() Ostatnio nie spałam do drugiej w nocy, bo moja przyszła teściowa zrobiła sobie małą imprezke, tzn. bardzo głośne rozmowy, dosłownie słyszałam każde słowo... Nerwy miałam straszne, no ale przecież nie poszłabym tam i nie kazałabym im być cicho:/ Tż stwierdził, że jestem nienormalna:P Właśnie to najbardziej mnie denerwuje - każdy patrzy na mnie jak na wariata, a ja naprawdę nie mogę usnąć... Myślę, że problem jest w tym, że dlugo walczyłam z bezsennością i po prostu przywyczaiłam się do absolutnej ciszy. Stopery - już przerabiałam...w estremalnych sytuacjach typu: rano egzamin a ja się męczę..... ale nie da sie długo wytrzymac w takim czymś... ehhh ale przynajmniej dobrze, że nie jestem sama z moim dziwactwem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Zadomowienie
|
Nie ma przymusu by spac razem z Tz. Osobiscie wolalabym miec osobne pokoje i nie ma w tym niczego zlego.
![]() |
#29 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
mam dosłownie identycznie ! ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zadomowienie
|
Oj, też tak mam
![]() W każdym bądź razie narazie jedynym moim rozwiązaniem są właśnie stopery, ale nie piankowe tylko takie coś a'la plastelina. Wiecie o co mi chodzi ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:19.