przeszkadzają mi drobnostki kiedy z kimś śpię.. - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-09-11, 17:29   #1
sollicitation
Przyczajenie

przeszkadzają mi drobnostki kiedy z kimś śpię..

zauważyłam, że kiedy z kimś śpię (czy w jednym łóżku czy pokoju) to zwykle cieżko mi zasnąć, gdyż.. przeszkadza mi głośny oddech tej drugiej osoby nawet kiedy jestem mocno zmęczona nie zasnę jeśli nie ma całkowitej ciszy.. w pokoju nie może tykać zegar, telewizor (normalna głośność) słyszę nawet z drugiego końca domu
"śpiąc" z kimś, czy to po imprezie kiedy często śpię z koleżanką w jednym łóżku, czy z TŻ, rzadko zdarza się, żebym spokojnie usnęła.. przeważnie męczę się długo zanim zasnę. może to głupie i dziwne, ale przeszkadza mi nawet ten miarowy oddech drugiej osoby, która już śpi może ktoś ma podobnie, chociaż wątpię w to..
nie wiem jak temu zaradzić, stopery do uszu raczej nie wchodzą w grę. przeważnie śpię sama, ale co będzie za parę lat? nie wiem czy przywyknę do tego.
sollicitation jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-11, 17:45   #2
Lena_20
Zakorzenienie

Dot.: przeszkadzają mi drobnostki kiedy z kimś śpię..

Mam to samo. Drażni mnie dosłownie wszystko.. Głównym problemem jest właśnie druga osoba.. Do Tzta jakoś sie przyzwycziłam ale gdy spie z kimś innym,to drażni mnie oddech tej osoby,pochrapywanie itp,no ogolnie rzecz biorąc sama jej obecność Jak ktoś ma u mnie nocować i spać w jednym pokoju czy w jednym łóżku,to jest dla mnie koszmar.. Juz nie mówie o latających muchach,komarach,tykający m zegarze czy innych "zakłocających" sen rzeczach Musi być błoga cisza..

Lena_20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-11, 18:05   #3
Nija_
Zakorzenienie

U mnie tak samo, musi być błoga cisza i ciemność. Nie wiem jak moja mama potrafi zasnąć np. przy włączonym (migającym) i głośno grającym telewizorze

A ja zanim zasnę, usuwam z pokoju nawet wszystkie tykające budziki.
Stary 2008-09-11, 18:27   #4
ulinkaaa
Zakorzenienie

Ja mam tak samo. Kiedys mialam z tz-tem ogromny problem, bo oddychal bardzo glosno przez krzywa przegrode. Na szczescie teraz po operacji wszystko wrocilo do normy.
w nicości za oknem, gdy budzą się mgły...
ulinkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-11, 18:30   #5
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

je myślę, że to kwestia przyzwyczajenia
jak jedziemy gdzieś z TŻ to pierwsze parę nocy też nie mogę zasnąć a potem to śpie jak zabita

[SIGPIC][/SIGPIC]
Marwari jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-11, 18:31   #6
shminek
Raczkowanie

Ja mam tak,że śpiąc z kimś jestem maksymalnie czujna, budzę się na każdy ruch osoby leżącej obok.. tak więc noce spędzone obok kogoś, są zazwyczaj nocami nie przespanymi Choć zasypiam dość szybko i nie przeszkadza mi w tym czyjś oddech. Dopiero potem jest wesoło..
Co do spania przy muzyce,telewizorze..moja przyjaciółka nie zaśnie inaczej niż przy włączonym radiu. Wyłączyłam jej kiedyś to radio,momentalnie otworzyła oczy i ze zdziwieniem pytała,co się dzieje że się obudziła. Więc jak widać niektórzy potrafią spać i w takich warunkach
Stary 2008-09-11, 18:36   #7
agussa
Wtajemniczenie

GG do agussa

no prosze skad ja to znam. Ja na noc nawet wyciągam baterie z zegarka poniewaz denerwuje mnie jego tikanie :-/ hehe

agussa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-09-11, 18:44   #8
sollicitation
Przyczajenie

no to widzę, że nie jestem sama..
nie zasnę też przy otwartym oknie, no chyba, że jest naprawdę bardzo gorąco..
sollicitation jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-11, 18:46   #9
Emilkaa
Zadomowienie

hahahahaah jak ja to dobrze znam i nie mam pojecia jak na to zaradzic.Wierce sie wtedy jak szalona.
Emilkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-11, 18:48   #10
myilussion
Raczkowanie

ojjj ja tez tak mam, nie zasne jak nie bedzie ciemno, jak bedzie glosno (tykajacy zegar) ale najbardziej wkurza mnie bzyczenie komara i muchy potrafie wtedy przez godzine skakac po krzeslach by ja zabic

jeśli dane Ci będzie żyć 100 lat to ja chciałabym żyć 100 lat minus 1 dzień abym nie musiała żyć ani jednego dnia bez Ciebie...
myilussion jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-11, 18:51   #11
kiniaczeq
Zakorzenienie

Mam dokładnie to samo.. kiedy czytam . Nawet telewizor po cichu w drugim pokoju to masakra dla mnie, nie umiem się skupić.
Ze spaniem mam zupełnie odwrotnie, zasnę wszędzie [nigdy nie próbowałam ale pewnie nawet na ławce przed blokiem koło ulicy dałabym radę ]
Stary 2008-09-11, 18:53   #12
Lena_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myilussion Pokaż wiadomość
ojjj ja tez tak mam, nie zasne jak nie bedzie ciemno, jak bedzie glosno (tykajacy zegar) ale najbardziej wkurza mnie bzyczenie komara i muchy potrafie wtedy przez godzine skakac po krzeslach by ja zabic
robię to samo.. ... masakra

Lena_20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-11, 20:33   #13
Flofferek
Zakorzenienie

mam to samo, drzwi od pokoju idealnie zamkniete, swiatla pogaszone, cisza (chociaz z zegarkami tykajacymi u mnie w pokoju zasne), z eksem tez przez pierwsze noce nei moglam spac, pozniej sie przyzywczajalam, no ale czesto trzeba bylo juz wracac... a z kims innym raczej nie moge.... musze byc sama wpokoju, nawet jak pies jest to nie zasne
Flofferek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-11, 20:38   #14
Chii1986
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sollicitation Pokaż wiadomość

zauważyłam, że kiedy z kimś śpię (czy w jednym łóżku czy pokoju) to zwykle cieżko mi zasnąć, gdyż.. przeszkadza mi głośny oddech tej drugiej osoby nawet kiedy jestem mocno zmęczona nie zasnę jeśli nie ma całkowitej ciszy.. w pokoju nie może tykać zegar, telewizor (normalna głośność) słyszę nawet z drugiego końca domu
"śpiąc" z kimś, czy to po imprezie kiedy często śpię z koleżanką w jednym łóżku, czy z TŻ, rzadko zdarza się, żebym spokojnie usnęła.. przeważnie męczę się długo zanim zasnę. może to głupie i dziwne, ale przeszkadza mi nawet ten miarowy oddech drugiej osoby, która już śpi może ktoś ma podobnie, chociaż wątpię w to..
nie wiem jak temu zaradzić, stopery do uszu raczej nie wchodzą w grę. przeważnie śpię sama, ale co będzie za parę lat? nie wiem czy przywyknę do tego.
Mam to samo..to znaczy to jest dość dziwne bo u Tżta zasypiam wręcz na siedząco nawet jak jest włączony telewizor a on coś do mnie mówi...nawet nie pamiętam kiedy zasypiam,aż Tż jest zły że się spotykamy a ja 20.30 już śpię..

Za to w domu nawet jak jestem zmęczona a nie jestem sama w pokoju (mam pokój z rodzicami) to nie mogę spać.. im bardziej o tym myślę tym wiecej mi przeszkadza... najbardziej chrapanie taty, ale często właśnie miarowy oddech śpiącej osoby, nawet gdy telewizor jest bardzo cicho...

moim zdaniem to kwestia nastawienia i psychiki trochę...ja zazwyczaj jestem strasznie zła na tatę,że ja chce spać a on sobie przełącza programy chociaż widać,że nic konkretnego nie ogląda i pewnie sobie wmawiam,że przez to nie zasnę i zasnąć nie mogę

co do komarów..to ja mam atak szału i paniki,nakrywam się kołdrą albo macham rękami
Stary 2008-09-11, 20:58   #15
aqqA
Rozeznanie

To samo. Juz od jakiegos czasu próbuje się przyzwyczaić do spania z tż-em. A najlepsze jest to, że im dłużej nie moge zasnąć tym bardziej jestem zła.. a to pewnie też mi nie pomaga :P
aqqA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-09-11, 22:21   #16
aagnesska22
Wtajemniczenie

a mi nic nie przeszkadzausypiam przy tv,radiu,budziku,przy komarach itd..
aagnesska22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-11, 22:28   #17
nastychick
Zakorzenienie

telewizor mi nie przeszkadza kiedy zasypia, jesli jest nastawiony w miare cicho. ale gdy juz zacznie mnie wkurzac jeden jakis odglos, wtedy zaczyna mnie draznic juz doslownie kazdy szmer. jak wiekszosc tutaj nie daruje komarowi ktory smie bzyczec mi nad uchem.. poprostu zakonczy swoj zywot. innej opcji nie ma
a jesli chodzi o osoby z ktorymi spie, to jesli jestem bardzo zmeczona to nie ma problemu, zasypiam momentalnie

rsmt
nastychick jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-11, 23:20   #18
Anzelina
Raczkowanie

Ja za to nie usnę bez włączonej zmywarki w mojej kuchni. Rodzice mieszkający na dole mają już mnie dość
Stary 2008-09-12, 05:44   #19
1stLaDy
Wtajemniczenie

ja tez to mam - nie wytrzymuje nerwowo musisz zasypiac jako pierwsza

171cm
1stLaDy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-12, 10:52   #20
martiniątko
Zadomowienie

Też tak mam... W tym roku mieszkałam na studiach z koleżanką w pokoju. Zazwyczaj chodziła spać później ode mnie i mimo że nie robiła nic głośno, po prostu czytała przy zapalonej małej lampce to i tak miałam bardzo duże problemy z zasypianiem... Stopery ani zakrywanie oczu (żeby nie dochodziło światło) nie pomagało, a nawet jak ona juz dawno spala to czesto ja nie moglam Nie wiem co by było gdybym mieszkała w akademiku Na szczęście w tym roku będe miała osobny pokój

To jest przede wszystkim sprawa psychiki, bo tak naprawde kazda z nas moglaby zasnac nawet w halasie, gdyby nie bylo tak ze on nas denerwuje. Bo nie sam halas czy odglosy sa problemem (jak tikanie zegarka czy bzyczenie) tylko nasze wkurzenie - wzrasta adrenalina i koniec ze spaniem.
martiniątko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-12, 12:43   #21
Sunny Tiger
Wtajemniczenie

Też tak kiedyś miałam, ale mi przeszło. Chyba wtedy, gdy zaczęłam pracować i w miarę regularnie się kłaść, po prostu o pewnej porze jestem zmęczona i koniec. No chyba że na prawdę jest głośno - wtedy faktycznie zdenerwowanie nie pozwala mi zasnąć. Wyjątkiem są komary, nie zasnę dopóki nie utłukę
Stary 2008-09-12, 13:09   #22
aniolekKB
Zakorzenienie

GG do aniolekKB

U mnie podobnie. Jak jestem w swoim pokoju, to wszystko musi być wyłączone: komputer, telewizor, a nawet... filtr od akwarium Denerwuje mnie to bulgoczenie Na szczęście rybki się przyzwyczaiły
Jeżeli chodzi o spanie z moim Kochaniem, to tez jest nie ciekawie. Najpierw nie mogę zasnąć (no chyba że jestem padnięta). Moje Kochanie odpada momentalnie, więc nie ma mowy żebym wcześniej usnęła. Potem w nocy ciągłe wiercenie Tylko kilka razy się z nim porządnie wyspałam, ale praktyka czyni mistrza

PS. Jak mieszkałam w akademcu, to wszystko było OK. Jak byłam zmęczona, to mogłam nawet przy techno i basowych wibracjach zasnąć na amen. Poza tym często spałam z kumpelami i też wszystko było OK
Tak jak martiniątko pisze. Wszystko siedzi w naszych głowach
aniolekKB jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-12, 13:28   #23
evela28
na drugie mam Irena

a mieć chrapiącego męża to dopiero koszmar
stopery to była normalka
a mucha czy komar nie przeżyją nocy

kiedy życie daje ci w twarz
uśmiechnij się i z politowaniem powiedz:
bijesz się jak ciota
evela28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-12, 13:30   #24
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Witajcie! Ja mam dokładnie to samo nie nawidzę spać z drugą osobą, prawie 19 lat spałam z siostrą i to był koszmar, przeszkadzało mi wszystko. Teraz na szczęścię śpię sama od jakiś 2 lat i wkońcu się wysypiam. Najgorsze są jakieś wypady nad jezioro itp wtedy musze spać z TŻ i jest tragedia, bo ma przestawioną przegrodę nosową i strasznie głośno oddycha nawet stopery czasem nie pomagają bo zdaje mi się, że wciąż słyszę jego oddychanie. W domu musi być cisza, wszystkie tykające zegarki wyniesione z pokoju, jedynie przy muzyce mogę usnąć ale muszę być bardzo zmęczona. Często również wynoszę na noc chomika do innego pokoju bo denerwuje mnie jak się tłucze w kołowrotku Najbardziej boję się tego, jak to będzie po ślubie...

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-12, 13:47   #25
Arethaf
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sunny Tiger Pokaż wiadomość
Też tak kiedyś miałam, ale mi przeszło. Chyba wtedy, gdy zaczęłam pracować i w miarę regularnie się kłaść, po prostu o pewnej porze jestem zmęczona i koniec. No chyba że na prawdę jest głośno - wtedy faktycznie zdenerwowanie nie pozwala mi zasnąć. Wyjątkiem są komary, nie zasnę dopóki nie utłukę
Całkiem niedawno latałam po pokoju ze swoimi szortami i próbowałam zabić muchę Najgorszy "przeszkadzacz" przy zasypianu.

Przewijam się przez palce czasu,
plączę się w zdradzieckie supły.
Czasami pękam, bo mnie przerywa
niecierpliwość życia.
Arethaf jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-12, 16:35   #26
nisiulek
Raczkowanie

Mam tak samo dziewczyny Kiedyś mi to w ogóle nie przeszkadzało, mogłam zasnąć obok kogoś, a nawet przy głośnej muzyce. A teraz? Ciemność i cisza absolutna Jestem do tego stopnia przewrażliwiona, że na noc wyłączam nawet kompa i wszystkie inne sprzęty tego typu, bo denerwuje mnie nawet taka malutka świecąca się dioda Bez stopperów, to nie ma mowy o zaśnięciu. Nie dość, że mój tata strasznie głośno chrapie i zaczyna buszować po domu od 5 nad ranem, to zawsze spie przy otwartym oknie, więc szczekanie psów, alarmy samochodowe, tramwaj, itp nieco uniemożliwiłyby mi spokojny sen

Co do spania z drugą osobą, to kwestia przyzwyczajenia, ale zazwyczaj też mam problem. Nie lubie jak ktoś się do mnie przykleja A jak nogi zarzuca to już w ogóle
nisiulek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-12, 17:20   #27
izuu
Wtajemniczenie

GG do izuu

Mam identycznie!!! Wszyscy mówia mi, że jestem nienormalna, bo kiedy ide spać, wynosze z pokoju tykające zegarki i wyłanczam głośno chodząca lodówkę, która jest za ścianą Masakra...
Tżta szturcham i każę przewracac sie na drugi bok, dopóki jego oddech nie stanie sie bezgłosny Potrafię wstać o 3 w nocy i polowac na komara (strasznie irytujace brzęczenie:/). Psa oczywiście wyganiam do innego pokoju bo strasznie chrapie (i pierdzi:P).
Ostatnio nie spałam do drugiej w nocy, bo moja przyszła teściowa zrobiła sobie małą imprezke, tzn. bardzo głośne rozmowy, dosłownie słyszałam każde słowo... Nerwy miałam straszne, no ale przecież nie poszłabym tam i nie kazałabym im być cicho:/ Tż stwierdził, że jestem nienormalna:P Właśnie to najbardziej mnie denerwuje - każdy patrzy na mnie jak na wariata, a ja naprawdę nie mogę usnąć... Myślę, że problem jest w tym, że dlugo walczyłam z bezsennością i po prostu przywyczaiłam się do absolutnej ciszy.
Stopery - już przerabiałam...w estremalnych sytuacjach typu: rano egzamin a ja się męczę..... ale nie da sie długo wytrzymac w takim czymś... ehhh ale przynajmniej dobrze, że nie jestem sama z moim dziwactwem
izuu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-09-16, 09:01   #28
nri
Zadomowienie

Nie ma przymusu by spac razem z Tz. Osobiscie wolalabym miec osobne pokoje i nie ma w tym niczego zlego.
Stary 2008-09-16, 09:18   #29
roxaneczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sollicitation Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez myilussion Pokaż wiadomość

mam dosłownie identycznie ! cieszę się ,że nie jestem z tym sama
roxaneczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-16, 09:37   #30
eifersucht
Zadomowienie

Oj, też tak mam To potrafi nieźle popsuć humor i ogólne samopoczucie na drugi dzień. No bo jak tu chodzić niewyspanym?

W każdym bądź razie narazie jedynym moim rozwiązaniem są właśnie stopery, ale nie piankowe tylko takie coś a'la plastelina. Wiecie o co mi chodzi

eifersucht jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości